Tuesday, May 18, 2010

Restoran Ayam Kukus Syukran, Seksyen 13 Shah Alam.

Tengahari tadi lepas ambik Adam kat sekolah terus pegi tapau makanan....sekarang malas betul nak masak...bila la nak kuat semangat balik utk masak2 ni kan....harap2 minggu depan eynda boleh start memasak semula...hubby & anak2 tak kisah bab tapau makanan...tapi tak bagus la hari2 tapau... :-p

Terjumpa satu restoran...rasanyer restoran baru...atau eynda yg tak pernah perasan hehe...terus parking kat lot parking berdekatan restoran tu....niat hati tapau aje apa yg ada....eynda dok bayang lauk pauk terhidang macam restoran biasa tu...self-service....tapi rupanyer ala-carte....

Harap maklum ye gambar2 eynda snap guna henpon....tak bawak kamera...sebab tu la eynda dok berangan nak henpon yg atleast kameranyer 5 megapix :-p



Restoran Ayam Kukus Syukran...baru ingat...dulu kat situ restoran lauk pauk kelantan...pernah makan nasi kerabu pepagi kat situ :-D



Lokasi?? Boleh nampak Sri Acapella Service Apartment dari restoran tu....boleh nampak Bale@13 kat depan tu....fullamak...Cayenne sape la kat depan restoran tu...ntah2 tuan restoran punya :-D



Antara menu2 yg ada...


Lagi gambar2 menu...eynda nak snap dari buku menu tapi camera phone ni tak bagi hasil yg bagus....




Tokey restoran....dia yg ambik order tadi...sangat bersopan santun...



Nasi ayam boleh pilih kukus atau roasted....kami beli yg kukus...Ini nasi ayam hainan rasanyer....sedap tau...lebih kurang macam kat The Chicken Rice Shop tapi takde la sebijik macam tu :-D Boleh la jadi pilihan kalau nak  kualiti yg lebih kurang tapi harga yg berbaloi ;-)


Tapau 2 lauk utk hubby....konfirm hubby suka nih hehe...lain dari masakan melayu kat restoran2 berdekatan :-D

Tak tau nama betul menu ni...tapi ada sotong :-D



Asparagus & Udang...masak bercili ke sambal belacan ntah...



Nasi ayam..yummyyyy....ada le sosnyer...ala-ala kat TCRS punya sos...



Ada taugeh jugak :-)



Bungkus jugak jus tembikai & jus asam boi limau kasturi...



So yang eynda order 4 bungkus nasi ayam (1 utk eynda + 1 utk hannah + 2 utk adam) + 2 lauk hubby + 2 minuman = RM38.90....

Ada banyak lagi menu yang best2....nanti nak ajak hubby makan2 kat restoran tu la...weekend pun bukak...sampai 10.30pm....

Sape nak makan makanan chinese muslim boleh le ke restoran ni....alamat eynda tak tahu tapi kalau cari landmark yg eynda kasi tu insyaallah jumpa :-)





14 comments:

ibh said...

Haahaha..sama la kita kak..Sue pun dah jarang sgt masak skarang ni..Balik keja dah lewat..bungkus lauk..tu pun sebab ada orang kat rumah..Kalau tak tak makan dah..lewat mlm..

Lady of Leisure said...

best kan dok shah alam, banyak tpt makan best... antara yg lady suka geylang, ngan muhibbah... yang ni tak pernah cuma lagi, may be one day..
hihihi kak eynda ni sempat lagi noticed ada cayenne kat situ yer...
:D

KASIH said...

macam sedap saja..nanti nak p terjah jugak aihhh.........

Tihara said...

ok laa..murah tu

Huda said...

menarik restoran ni..jarang jmpe :)

LiAnA said...

isi ayam tu nampak lembut jer... lama dh tak mkn nasi ayam...

lauk lain pun npk sedap jugakk..

Ieda Al-Habsyi said...

wah! tengok gambar memang namak sedap, chinese muslim memang sedapkan, org cina ni terar bab masakan :)

Nur Hawa Mohd Zin said...

terkulat-kulat kak awe tgk lauk tu sume....sedapnye lah

Chit Ana said...

waa tengok gambar lauk2 tu dah kenyang ni hihi dia ada masakan panas juga ke?ke mmg lauk pauk dah siap2 masak je

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

taukeh kene la layan baek2...
bisnes die...
=.=

nurulhudaresad said...

akak......rasa nak berguru ngan akak la camne nak carik angle yg sesuai ytk snap gmbr especially gmbr makanan...hehehe.....slalu fail taw.....kasik la baper megapixel pon,hampeh jew...

Queen said...

huhu..nik takde maknanya nak tapau..hubby mesti suruh balik masak..masak simple2 katanya....
tapi mesti ada sambal merah...contntohnya telur sambal ke....ayam masak merah ke...ikan sambal ke...

itu lah bagi dia yang ringkas..huhu..berpeluh...

so ...solution kalau malas masak...pi makan kat umah MIL...ekekekke...

sLEEping BEauty said...

makanan2 yg mengiurkan...
menggugat keimanan ku...
hehahhehee

fabulous.farah said...

mcm sedap..lauk itik ade tak kak eynda?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails