Thursday, May 27, 2010

Proses Mengemas Rumah!!

Hari ni adalah hari letih.....cehhh...macam le eynda yg buat semua hehe...hari ni bibik yg datang cuci rumah seminggu sekali datang buat 2 shift...pagi 3 jam...petang 3 jam....mintak tolong dia buangkan barang2 tak berguna....pagi dia datang kemas2 rumah....petang dia datang clearkan bilik stor....


Sebahagian barang yg ada dlm bilik stor....kekadang eynda lupa apa yg ada dlm stor tu....bila dia keluarkan mula la keluar ayat2 spontan dari mulut ni..."owwhhh!!"...."ehhhh!!"...."laaaaa..."...."aikkkk..."...maklum le banyak barang lama2 ditemui hihihi....nampak sangat eynda tak kisah kat bilik stor tu kan...



Baki produk2 yg eynda jual dulu pun masih ada kekekekke....yg dah expired pun ada...isskkk....tak pernah check...lupa sudahhh...


Jumpa kamera!! Tapi takleh guna dah kot....kena guna negatif ni...brape kurun punya camera hihi....belum buang ok...nak tanya hubby dulu....



Kira yg buang tadi dlm 50% dari barang2 kat stor tu....itu apa yg eynda rasa takmo dah....nanti2 hubby double check pulak yg mana dia takmo....tapi eynda pesan kat bibik....yg masih elok suruh dia letak kat lantai yg bersih...mana tau ada yg nak guna kan...actually bibik tu sendiri paham....dah biasa le cam tu...eynda pernah nampak banyak kali ada orang ambik barang2 yg dah dibuang...sebab tu eynda suka letak kat tempat bersih....nak bagi direct tak tau sape yg nak....macam tu je cara boleh buat...majalah2 semua bibik ambik bawak balik rumah...dia kata baca dulu baru buang...hehe...bagus..eynda suka :-)


Harap2 kat rumah baru nanti hanya simpan benda2 yg penting aje....tak nak dah buat muzium khazanah...semak rumah!!

Esok hubby kata kemas2 baju pulak :-)




Patutnyer barang dari Senheng sampai hari sabtu ni kat Cahaya SPK....tapi diaorg call cakap takde stok pulak...tunggu next weekend...hari tu cakap ada stok...takpe la lagi 2-3 minggu baru nak pindah...



11 comments:

Me said...

tuu dia... skali keluar sumer khazanah rakyat ..hihihi, kemas .kak ...jgn tak kemas ..;D

IdzaLia said...

mesti letih kan nak mengemas dan pack2 brg ni..

NeenaAnuar said...

eee.. neena lak yg eksited tengok akak pindah umah! hehehe...

Lady of Leisure said...

selamat mengemas rumah kak rynda..
:)

tiefazatie said...

wah..kamera pun ade kak..hihi..dasat2..=)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

mengira detik nak pindah nieh...
=)

zailamohamad said...

samalah ngan Zaila dulu..bila dah nak pindah ni, baru tahu yang actually kita ni pengumpul sampah yang tegar..kah kah kah..Zaila pun upah bibik datang bersihkan rumah baru & lama, kalau kita nak buat sensorang memang xlarat especially dengan anak-anak lagi kan..

A D I A said...

sure heran mana datang mende2 alah ni kan tetiba jadi byk hehe. hari ni kemas baju, selamat mengemas ye. mana tau leh buat carboot sale.

fatenton said...

tak sbrnye nak tgk umah baru kak eynda dah siap kemas nanti :)

cikbedahlaser said...

hahahah ayt 1st tu suke...
"aik..." "owhh..." "laaa.."

nmpk sgt dlm stor ade mcm2....

klu sy la punye stor... sy rasa ank gajah pon ade dlm tu... ekekekekek

slmt membersih kak...protect diri dgn ape2 yg ptut... kang kot selsema ke ape ke...

shabiela said...

wah, sha pon dh x sbr nk tggu akak pindh umah.. hehehhe... selamat berkemas yer.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails