Thursday, May 27, 2010

Jerawat Pun Suka....

Kat eynda kekekekeke.....
Tak caya cuba tengok gambar terkini kat bawah ni...tuuu kat dagu tuuuu...
Tu pun tak brape jelas...kalau depan mata lagi comey-comey hahahaha...
Ada banyak beradik-beradik tu...yg besar...yg sederhana...yg kecik...yg kembar...hihi...semua suka lepak kat dagu...apa yg best kat situ??




Bila la nak hilang jerawat2 ni...macam beranak pinak pulak...
Hormon apa tak betul dlm badan ni ye...
Tadi singgah pasaraya HERO kecewa sungguh sebab cari ubat jerawat takde jual langsung...
Kat rumah buat masa ni eynda guna minyak mustajab nona roguy....eynda sapu ubat gigi kekekeke...apa saje la rasa nak sapu kat jerawat tu eynda hentam sajaaaa....

Rasa badan panas sekarang ni...
Hari tu jadi ulcer 2 bijik kat kerongkong....
Naik jerawat ni pun sebab panas kot...
Mandi guna air sejuk tak terasa sejuk pun...
Minum air masak ntah brape liter sehari...


Okey...nak google cara nak hilangkan jerawat :-D






21 comments:

Danny Neza said...

hehheheh..sama la kak eynda..jerawat rose pon suka singgah kat dagu...kadang2 tu tgn ni gatal je dok menguti..geram jer rasanya,hahhaha..

SYANI said...

Ye la Kak, musim2 sekarang ni jerawat mencanak2 naik. Dah tak tahu nak sapu apa kat muka!

mrs.ecam said...

err sye br pcahkn 1 jerawat,...petua org tua2 jgn tgur jerawat org kang naik kt muke kt...haaaaa k.eynda de tgur jerawat kt muke spe2 ke???? ayokkkkkkkk

nurulhudaresad said...

penah kene jerawat tepat2 kat tempat nak sujud....heehehe...hazab gak la...:-p

sLEEping BEauty said...

jerawat2 pun muka ttp lawa sis...
heheee..
:)

ibh said...

Kalau sebijik ja ada kat bawah dagu tu..bleh jadi pemanis muka tu kak...

Queen said...

saya ada di merata2..ehehehe..tak kira time..tapi kalau yang besar2 tu ..memang cukup bulan dia sampaila...dgn sehat nya

eynda said...

Rose...sama la...suka kacau jerawat..patut le beranak pinak :-p

eynda said...

syani...akak pun tak tau nak letak apa dah...dah lama tak tumbuh jerawat...tak simpan le stock ubat jerawat hehe...

eynda said...

mrs ecam...seingat eynda takde sape pun yg tumbuh jerawat kat keliling eynda...tapi mana tau kan...ternampak jerawat orang tetiba dlm hati ni cakap "ehh jerawat"..gitu pun boleh tumbuh jerawat kat kita ke?? :-p

eynda said...

nurul...adehhh..kalau yg jenis sakit tu merasa gak la kan hehehe...

eynda said...

intan...tq... :-)

eynda said...

sue..tu la pasal..mula2 nampak manis la sebijik besar tu je tumbuh...last2 semua nak tumbuh gak..dah nampak comot :-D

eynda said...

Nik...period akak dah 2 minggu lepas...ni baru naik jerawat hehe...

zarin said...

kurangkan makanan berminyak nanti kuranglah jerawat...tp yg bergoreng tu lah yg sedap :-)

LiAnA said...

now musim hujan panas.. mukaku pun teruk naik jerawat.. sebab asik berminyak2 jer.. last2 ku beli vitamin c 1000mg.. telan b4 tido.. terus stop jerawat.. tinggal parut hodoh je.. nyampahhhhhhhh

Softtouch [Hanim] said...

cube letak bedak sejuk kat tenpat jerawat tu...sy pernha buat letak ubat gigi kat tempat jerawat tu tp nnti tinggal kesan ilang lah kak eynda..kak eynda letak xjd ape2 ker?

Lady of Leisure said...

dulu lady banyakkkkk sangat jerawat di muka.. tapi ayah lady suruh letak kunyit lady pun asah kunyit hidup n ambik airnya n sapu di muka...since then jerawat memang tak naik dah, kulit pun jadi bersih... katanya dalam kunyit hidup tu ada antiseptik yg boleh matikan kuman...
:)

sisdee said...

tul kata lady..letak kunyit hidup tu hehhehehe...eynda...kita pun tgh ada jerawat kat muka huhuhuhu..hormon tak stabil le tu..slalu jap2 jek..ni ha ko punya beso kat bawah pipi huhuh..sabo jelah :(

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

jerawat is si suka kat bawah tengkuk nieh...
adus...
=)

mamataya said...

heehehe...ME sekali tumbuh jerawat seketul besar..amik masa sebulan nak ilang..bekas mesti ade..akak pakai apa nak ilang kan jerawat? dh jump ubat?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails