Wednesday, May 5, 2010

Mama Gumuk!!

Lepas ni kalau sape2 terserempak dgn eynda & anak2...
Kalau dengar ayat nih...


"mama gumuk!! mama gumuk!!"


Buat-buat tak kesah je la yer....
Ni Adam le punya pasal....mentang2 le mama dah chubby nih...dia dok sebut cam tu...
Hannah pun dah tiru uwaaaaaaa....


Hubby gelak aje la....


Habih cemano nak kurus??
Selagi anak2 cakap eynda gumuk...
Gumuk la eynda sampai berjanggut...



Sedang mengkaji kisah2 lama....
Cemana eynda boleh kurus masa "muda2" dulu....



Projek pertama bermula malam ni....
Nak telan phytonatal macam dulu2.....

Jangan jeles ye kalau eynda selalu dating dgn abang T... :-D




** Tadi pi Giant hannah dok jerit..."mama gumuk!! mama gumuk!!" siap gelak2...mama ni pun buat le gelak2 jugak padahal muka rasa tebal macam kulit handbag dahhhh :-p











21 comments:

Queen said...

masyaALlah..redho jerla..

nik haritu kena dgn hubby..
masa nak amik susu..nak amik full cream..
pastu dia boleh kata awak gemok..amik low fat sudah...

pergh..berapi2 rasa telinga nie..siap dia gelak2 tu yang tak tahan tu..

sabor jela kak eynda...

eynda said...

Nik...tu la pasal...nasib baik le akak ni tak tahap obesiti...lagi le berapi kalau dengar kan hehe...kena pandang positif le ...what to do kan...anak2 ni kekadang cakap direct tak pandai tipu2...betul la tu mama dia gumuk :-p

~ f i d ~ said...

aiman pun sama, selalu tanya "mummy, why your tummy is fat" huhhuuh..sabar saja la..dah mummy dia ni sgtlah pemalas nak sit up..makan tu x yah cerita la..x reti nak control

~ f i d ~ said...

aiman pun sama, selalu tanya "mummy, why your tummy is fat" huhhuuh..sabar saja la..dah mummy dia ni sgtlah pemalas nak sit up..makan tu x yah cerita la..x reti nak control

Nana said...

akak,
nana pulak "mama moncit" hahah..malas nak amik hati..papa dia lah nak joke konon..lekat terus :(

IdzaLia said...

hihi... lawak lah si adam tu nyakat mama dia..

aYu said...

adam silap kot.
mama dia xgemuk.tapi cumelll..ehehe

Lady of Leisure said...

hehehe... sabo jek la... bebudak kadang2 tak tau benda tu sensitip kan...

noradzlina.kamdani said...

sabo je lek...ank2 ni men ckp jek xde nk fk prasaan mamanye

ERMAYUM said...

heheh kalu anak erma kena pang da tu heheh takpala mama gumuk stil gorjes kan

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

phytonatal tue ape sis???

Cikgu ILi said...

Ya Allahhh sungguh la kulit saya pun akan jeadi tebal mcm kulit buaya kalau Hannah cakap camtu...

ira_kecik said...

kak eynda... mana ada kak eynda gemuk.... kalau la ada org dengar adam & hanah cakap mama gemuk kat giant, mesti org tengok 2 kali tapi bkn nak tgk betul ke gemuk tapi sebab nak tgk mana ada gemuk mama diorang nie....

fabulous.farah said...

huhuhu..malunye..tp nak buat cner budak kecik

sisdee said...

hahahahahaha..i slalu ckp kat sarah ngan syahmi dia gumuk...takat ni dia tak berani ckp i gumuk muaahahahahhhhhahaah........slalu dia kata ibu kurus tp ayah gumuk hahahahah

NeenaAnuar said...

hohohoho... pasrah jerk lar kak eynda! nak wat camnooo.... takpe.. mungkin tu satu suntikan semangat tuk kak eynda meneruskan process diet! :D

adha said...

notty tau hannah.. hihih.. alahai... kita pun ada kenaikan sket bulan ni.. aduh

sLEEping BEauty said...

hikhikhik...
hohohooo..
saje diorg nyakat eynda kan...
very noti... :)

Just Call Me Bitt said...

saya pon kena cenggini la aritu...hahahha tu la berlapo ni ha hehe

Ms AiReEn MoHd said...

huwaaa kalau la aku kene sound mcm ni ...insap seribu tahun..huhuhuh....sebaik la tak jumpa itu vudak kecit kalau tak aku pun kene bahan gak...ngeeee..grrrrr eynda jom beli cool blog jom..eryn naik addict hehri nak honey dew blended with bubble tea tu...hadehhh..sampai adek tu da kenal den...

d.a.m.i.q.u.l.a said...

ish sian mama die adam kate gumuk.sabooo je la kak eynda,hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails