Wednesday, May 5, 2010

Balik Kampung Day 3....

Hari last kat kampung.....

Keluar dari rumah MIL dlm 10am....MIL kebetulan ada appointment kat hospital tapi adik ipar yg temankan...memang kebiasaan kalau balik kampung, hari last nak balik ke shah alam mesti singgah rumah mama eynda sebelum bertolak....so dah takde sape kat rumah MIL, kami ke rumah mama pepagi tu siap2 so nanti nak balik terus bertolak dari rumah MIL....

Mula2 singgah cuci kete dulu.....singgah check ekon kete hubby...bunyi bising sejak bertolak dari shah alam...risau plak sebab nak balik shah alam jauh jadi apa-apa bahaya...sebelum pi check tu rupanyer hubby terjumpa plastik kosong twisties melekat kat kompreser hahaha....mesti terbang atas jalan masuk dlm enjin kete!! Kurang skit bunyi bising tapi bila check mekanik kata gas kurang & minyak apa ntah kurang gak...bila repair dua tu terus senyap sunyi tak bunyi apa-apa dah...legaaaa...




Sebelum sampai rumah mama singgah rumah paklang yg baru dapat cucu kedua....kira cousin eynda le...kalau ada yg ingat eynda pernah buat entry balik kampung ada cousin kawin dulu....cousin eynda tu la :-)


So cute!!!!!!!!!
Baby girl...nama Nur (alamak lupa nama tengah) Raihannah....



Adam paling syok tengok baby ni....dia kan nak baby kikiki....



See....tak lekang lagi dari baby...Hannah?? Lebih suka tengok baby bird kat pokok luar rumah hehehe....susah nak ajak dia bergambar dgn baby...takmau...takmau....Tanya hannah nak baby?? Cepat je cakap taknak!!



Eynda dukung jugak baby setelah semua orang pujuk suruh dukung...dah lama tak dukung newborn....lebih kurang size Hannah dulu....tak berani le nak sentuh....paklang kata dukung la...mana tau dapat aura...boleh lagi sorang...errrkkkk....nampak muka eynda berkilat kan...sebab cuaca panas...berpeluh-peluh berkilauan je muka :-D


Lepas tengok baby singgah rumah mama kejap...dekat 2pm balik rumah MIL...singgah isi minyak penuh2....nampak le kete merah ni....cun kan...sape nak beli?? Untuk dijual tu....phone number siap tulis atas botol besar tu....



Tapau lunch utk balik makan dgn MIL....lauk ikan bakar lagi hokey....kat tepi sungai jugak...ikan keli bakar + ikan kembung bakar + daging bakar (ni paling best!) + perut bakar + kerabu taugeh + sayur keladi + sup daging = harga lupa tanya hubby tapi puas hati makan! :-)

Rehat2 jap lepas Asar kami bertolak balik ke shah alam....alhamdulillah perjalanan okey walaupun kat kilometer 177.7 dari utara ada eksiden, jem sepanjang 2km....treler terbalik tengah jalan tapi masa kami lalu treler tu dah takde cuma perjalanan slow aje kat kawasan tu...memang agak risau le tengok banyak lori berat/ treler/bas yg bawak laju macam lupa daratan....



Singgah 2 rest area....kat Sungai Perak & Ulu Bernam....sampai rumah dlm 10pm.....home sweet home... :-)



Habih dah citer balik kampung....insyaallah bulan puasa nanti balik lagi.....










13 comments:

MRS. K said...

ADAM NAK ADIK LAGI EH?

eynda said...

Mrs.K....Adam sentiasa pujuk mama dia utk bagi sorang lagi adik kat dia hihi...

sLEEping BEauty said...

ape lagi eynda , dukung baby dah ada gaya tu...adam pun nmpak matang sangat sebelah baby tu, mmg dah bersedia sgt2....heheee :)

sesemutku said...

puhh kiri..puhh kanan...jampi sket...eheheheh nti melekat la tu...org kata penyakit berjangkit ni xda ubatnya...hahahaha

sheila said...

cute baby tu..tapi mana ada dlm dunia ni baby yg x cute kan..hehhe

hannah jeleslah tu..sbb tu xnak adik

IdzaLia said...

akak dukung baby ada tokoh tu nak dpt sorang lagi tu... hehe..

Queen said...

nik doakan akak murah rezeki..sama2 la doakan nik juga...hehehehhe

Lady of Leisure said...

hehe lawa la kereta tu mcm zaman dedulu.. pastu naik kete tu kene pakai spek hitam n tudung mcm mother goose n lipstick merah menyala... cun gilerr...
:D

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

memang style la sis kete tue...

ira_kecik said...

alolololo...comey nyer baby tidur.... kak eynda ape lagi, adam dah nak adik lagi tu... hanah memula cakap tak nak la, nanti dah ada baby mesti dia nak punya.....

NeenaAnuar said...

hannah jelesss tu kak... :D

ratna said...

gaya baby tu kena dokong dgn kak eynda mcm sedappp jer..

Just Call Me Bitt said...

perhh bestnya balik kampung jauh2 nih..banyak cite nak cite..ehhehehe rindu nak balik muor. ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails