Monday, May 17, 2010

Cahaya SPK Dah Pasang Grill..

Actually dah beberapa minggu pasang...sebelum eynda balik kampung hari tu....tapi tak sempat nak citer....hari sabtu petang kami bawak MIL & SIL pegi tengok rumah...kebetulan diaorg datang rumah kejap...SIL ada hal kat KL...



Ini le grillnyer.....



Nasib baik dah ada sofa & meja...boleh gak diaorg duduk2 :-)






Hari ahad eynda bawak bibik pegi cuci rumah...bibik ni duduk kat kondo...ambik upah cuci rumah orang termasuk la rumah eynda sekarang....saje nak tolong dia dapat duit lebih, eynda ajak dia pegi cuci rumah....dari 10am - 7pm....tu pun banyak lagi yg dia tak sempat buat...rumah besar :-p

Minggu depan bawak dia lagi sekali....


Actually hubby tak suka rumah tu bergrill.....kan sekarang ni trend rumah takde grill....dah tak nampak macam resort katanyer....ye la sape yg nak duduk 24 jam dalam rumah kan...eynda & anak2....dia takpe la pegi keje...kami kat rumah bahaya wooo rumah takde grill walaupun ada alarm kan...takde grill takkan nak bukak tingkap bulat2 macam tu senang je org nak lompat masuk dlm rumah :-p

Tapi lama kelamaan dia kata nampak elok pulak maybe design grill tu kena dgn rumah tu hihi...apa-apa aje la awak....eynda ni ok aje janji rasa selamat :-D

Bila rumah dah makin cuci ni boleh le nak bawak masuk barang2 sikit demi sikit.....

Awal bulan 6 ni insyaallah langsir akan siap utk dipasang...suspen nih elok ke tak langsir yg kami pilih tu huhu....





** Off topic jap....kat atas tu gambar2 eynda snap guna Nikon coolpix S3000....hari tu eynda perasan ramai yg tanya harga...eynda tak sempat nak reply....harganyer murah aje tak sampai ribu-ribu hehe... RM598 jek...eynda guna 2GB yg sedia ada je sebab bila suruh SA tu check boleh snap gambar sampai dekat 700 keping kalau tak silap...ke 500 keping ye...cukup dah le tu...selalu snap lepas transfer ke PC mesti delete so tak buang duit tambah 4GB ke..8GB ke :-D

38 comments:

sisdee said...

moden style grill tu kan...cantik mmg..heheheheh..

kena pakai bibik weekly or monthly mmg eynda..jenuh nk bersihkan umah camtu hahahahahh

mommy otai said...

cntik gile rmh eynda..grill pon lawo sehhh..sure mhl gilak..
eynda..jgn la lupe letak n3 msk..i trtgu2 ni..hi3

Softtouch [Hanim] said...

cantiknya umah kak eynda...besar....mesti kak eynda xsabar nk duk kan...

NeenaAnuar said...

grill memang penting kan.. setidak tidaknyer kalau ade penyagak nak masuk umah... dia pun pikir pikir 3-4 kali nak masuk sbb nak pecahkan grill tu pun makan masa!

dah makin chantek dah umah akak! :D

Chit Ana said...

comel je gril tu..janji selamat masa duk nati.hee x sabar nak tgk hiasan dalaman umah kak nati hihi

Mia-Ina said...

nice grill ..kena la. mmg kena pakai gril..bahaya ooo klu x pakai.

lg besar rumah, lg byk kena kemas...

IdzaLia said...

rumah mmg elok klu ada grill kan. br rasa selamat sikit..
cantik grill tu akak...

Si Kenit said...

wahh
lawanya rumah kak eynda =D

a.z.n.e.e said...

chantek sgt grill tuh.. umah sy frill style biasa je.. itupun kontraktor yg supply.. so, terima ajela janji adoo.. kalo nk buat grill sendiri shj dh beribu2, kan?? hehehe..

kipas kat hall tue kipas helikopter kan? itu gelaran jurujual ms kami g beli kipas dulu.. huhuhu..

Lady of Leisure said...

betul tu kalau takde grill mmg cantik tapi disebabkan faktor keselamatan kene letak la kan.. skrg ni memacam jadi, sama juga dengan alarm. lady pasang both alarm n camera... kalau outstation, selalu check keadaan rumah pakai camera..
btw, ada tag untuk akak..
:)
tag cekodok hehe

pinkydablueberry said...

cantiknya umah kak eynda.. =)

p/s: im ur silent reader b4 dis..

LiAnA said...

grill penting... mcm kat putrajaya ada umah yg tak bleh pasang grill... makin ramai pencuri buat kenduri.. takpe eynda, walaupun kurang cantik janji kita selamat...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

memang cantek la sis pic die...
nak satu...
=.=

Mummy Nana said...

Cantik nama eynda... rumah barunya pun cantik jugak....
Salam perkenalan..... take care ye..

fabulous.farah said...

haha..jenuh la nanti kak eynda nak kemas rumah. bibik pon xsiap nak kemas dalam masa sari

nurulhudaresad said...

berapa akak bayar bibik keje time mcm tu ye?hahaa.........nak ada pembantu tp takmo tido kat umah punye...

Dayung Serian said...

cantik umah eynda:) kena rajin mengemas ni sbb umah besar.

eynda said...

sisdee...ye eynda mengaku awal2...memang akan cari part-time maid atleast datang 2 minggu sekali kekekeke....tak terkontrol kalau eynda kemas sorang2 :-p

eynda said...

Farah...kalau eynda masak eynda letak ye...dah lama tak masak :-p

eynda said...

Hanim....macam2 perasaan ada :-)

eynda said...

Neena...betul...atleast ambik masa jugak la diaorg nak masuk :-)

eynda said...

Ana...akak pun tak sabar nak shopping barang dlm rumah :-p

eynda said...

Mia...yg kecik ni pun tak terkemas...cemana yg besar tu nanti ye :-D

eynda said...

Lia...tq...ye la rasa lebih selamat...

eynda said...

Si Kenit...thanks dik :-)

eynda said...

aznee...kipas helikopter? hehehe..tapi memang macam heli pun :-D

eynda said...

Lady..nak ikut hati akak nak letak cctv jugak...tapi later la...tengok persekitaran....

eynda said...

pinkydablueberry...thanks...lepas ni takyah jadi silent reader dah ye ;-)

eynda said...

Liana...kat putrajaya dah le takleh ada grill...gate pun ada yg takde kan...memang pencuri hepi la...

eynda said...

ceroi..beli la..murah je tu...tapi akak ambik masa gak nak tau setting bagi gambar clear huhu...pening kepala...

eynda said...

Mummy nana...terima kasih..salam kenal... :-)

eynda said...

Farah..tu la pasal...bibik pun takleh cover sehari...tu belum ada perabot banyak...lagi jenuh nanti..tak kurus tak tau apa nak cakap dah :-D

eynda said...

Nurul..ikut caj dia sejam RM10 je...tapi akak kesian...bagi lebih skit...termasuk belikan lunch & dinner dia :-)

eynda said...

Dayung Serian...tu la...kena extra rajin lepas ni hehe..

Just Call Me Bitt said...

nice! memang kompem boleh kurus nanti kak.. hehehe

Liena said...

cantiknya rumah eynda....

kblletrina said...

salam eynda.. :) saya kyma. Maaf ye menganggu.. Nak tanyelah kat mane dpt buat grill macam ni dan berapa harga nye ye? Material jenis ape... Saya pun akan berpindah ke rumah baru di putrajaya

Ida Zaini said...

salam perkenalan...nak tanya la eynda, ada contact no org buat grill tu tak? boleh share? :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails