Monday, May 17, 2010

Bila Hannah Bercerita....

Klik utk baca...




Benda ni berlaku 5hb lepas.....tapi hari sabtu pagi hari tu Hannah buka cerita dekat atok & makngah dia yg datang dari Kedah.....

Dia yg start dulu ok...


hannah : ...ada monster kat sana umah...(sana umah hihi...)

eynda : ...monster pakai baju hitam ke putih??

hannah : baju putih....

eynda : rambut monster panjang ke pendek?

hannah : rambut panjang cam mama (rambut eynda hampir cecah pinggang)

eynda : monster tu besar ke kecik??

hannah : besaaarrrr.....

eynda : muka monster macam mana??

hannah (diam)...takmau!!(jerit2)

Eynda berhenti soal....tetiba...


Hannah : (bla bla bla bahasa dia) ada baby comel....

Eynda : baby pakai baju apa?

Hannah : baby tak pakai baju (hhmmm...)


SIL eynda bagitahu MIL...." benda tu perempuan tu....." MIL dah seram sejuk sampai ke tulang belakang katanyer hehe...


Hari sabtu malam tu lepas balik dari Cahaya SPK...hubby tinggalkan eynda & hannah kat lobby...pas tu hubby keluar ke kedai gunting rambut....dekat nak maghrib...hubby solat maghrib kat giant (kedai rambut dlm giant)....SIL,MIL & adam singgah giant sekejap...naik kete berasingan... kami memang keluarga Giant hahaha...

Eynda tak lalu ground floor....eynda lalu kaki lima tingkat 5 (tingkat unit kami)...


hannah : mana monster??

eynda : (agak cuak...) mana ada monster kat sini...monster balik rumah....

hannah : hhmm...monster takde....


Hannah diam je sepanjang perjalanan kami ke rumah....eynda pulak asyik tengok mata Hannah, sebab kalau dia nampak apa-apa eynda boleh tahu.....lega bila sampai rumah hihi....


Beberapa hari selepas Hannah nampak benda tu eynda ada citer kat x-jiran....dia kata kat blok (takleh tulis) orang selalu nampak " benda tu dgn baby"....maknanyer betul la apa yg hannah citer coz malam kejadian pun hannah ada sebut pasal baby!!! Dan keesokkan harinyer Hannah bagitahu eynda...monster tu dah balik rumah...huhuhu.....





Percaya atau tidak...budak kecik ini lah yg bercerita....sebab tu la bila Hannah melalak takut tengok Adam lepas gunting rambut , eynda agak risau...tapi nasib baik rasanyer takde kena mengena dgn kejadian pelik2 ni..mana tau kan...budak kecik ni senang nampak benda2 pelik :-(







21 comments:

LiAnA said...

glurppppp... tetiba meremang pulak tengkuk huhuhu... budak2 ni hati bersih.. senang nampak mende camni...

ibh said...

Eiii..seremmm la plak..Memang la kak..budak2 ni dia bleh nampak..apa yg kita tak bleh nampak..Eiii..rasa cuak jer kan....heee

Nur Hawa Mohd Zin said...

meremang kak..tapi lau budak nmpk mmg blh caya...

S.u.F.e.E said...

adeh laa...

horror la plak.. innocent jer dia bercerita.. mommy yang dgr mau mcm nak pengsan.. *same here

cik iman said...

huhuhuhu~
saye rase lagi tkut bile dak kecik menceritakan pada kite yang besar ni..
lalu kite pun membygkan sesuke at..wah~
bygan melampau batas...huhuhuh

KASIH said...

ct tak boleh baca cerita mcm ni..seram sejuk di buatnya.. kalau awal sikit boleh masuk cerita seram kat geng blogger.. benarla kata orang budak2 memang boleh nampak.. kalau kat rumah baru ni.. harap dia tak nampak yang pelik2..insyaallah

Mia-Ina said...

seram sungguh dgr nie..

Lady of Leisure said...

uwaaa... seram sejuk lady nak naik atas pi toilet pun tak jadi ehhehehe...
tapi tu la org kata budak kecik leh nampak mende2 ni kan...

noradzlina.kamdani said...

not only that kak, Syaza my daughter up to today she still can see things, which lin takut gak arrr klu Syaza dok cite hu hu hu

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kelebihan dak kecik...
seram gak kalau diaorg cakap mcm tue kan...
hehehe...
=.=

fabulous.farah said...

err. berdiri bulu roma.isk

sisdee said...

alahaiii risau gile..err eynda..that day kasi hannah minum air tak pas dia ternmpk benda tu..bukan pe takut lemah smangat hannah tu :(

apapun harap tak apa2 le kan hannah :)

watie said...

kak eynda.. meremang bulu roma ku... huhuhu... cuaknyaaa!!!

bspotgurl said...

Ohh Hannah, pandaii sunguh budak kecik ni bercerita kasik org dewase takutt ek.. papepun cemass gak kan Eynda.. I ni dah ler penakutt

Queen said...

alamak...ngeri..ngeri...

nurulhudaresad said...

alamak....cerita ini sgt serammmm.......budak2 memang leh nampak benda2 mcm tu kan.....hopefully hannah ngan akak tak diganggu ok.....hanna nmpk kuat gak ye sbb still leh bercerita.......pandai la dia....:-)

Dayung Serian said...

serammmmnyer! Minggu lepas anak sedara umo 3thn++ pun cakap "mummy, ghost" masa kami lalu kat tanah perkuburan cina, jam masa tu pukul 715ptg lebih. Anak sedara dayung ni memang petah bercakap...

Seram kalau ada yg boleh nampak benda2 halus cam ni.

Hopefully Hannah sentiasa dilindungi & dijauhi dr benda2 yg tak elok.

Syikin said...

alamak.. hannah ni bikin cuak ja.. tapi mmg betul budak2 ni tak de dosa..so mmg bleh nampak benda2 yg kita tak nampak..nasib baik kes2 macama ni jadik time kak eynda dah nak pindah...

mrs.ecam said...

erkk seriau serammm...klu ank sye ...sye ckp jek klu nmpk lg bnde tu tumbuk jek die...huuuuu bygkn tetibe die nmpk pastu tumbuk bnde tu...die mmg la nmpk tp kt yg x nmpk nie nk buat pe ms tu??? huahuahua...tatotttt

ena said...

hannah shomel...

nanti kalo jumpa aunty jangan citer pasal tu kat aunty ye!! aunty pentakuttt.... hahaha

Softtouch [Hanim] said...

menakutkan lah cite hannah tu..sy pun seram sejuk..yelah kak eynda budak kecik mmg sennag nmpak benda2 pelik..nasib xde ape2 kan..

p/s:layout kita mmg samalah kak eynda..sorylah kak eynda sy xperasan sbb bila view blog kak eynda xnmpak penuh mcm sy punya layout cume nm[ak garisan itam jer..bila peratikan mmg sama layout kita..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails