Friday, May 21, 2010

Bila Adam Bercerita......

Ini kisah siang tadi....sambil tengok tv eynda baring2 kat sofa tak sedar tertido hihi...letih wooo...letih apa ye...macam tak buat apa je  :-p

Entry ni agak poyo ye sebab banyak aksi2 lakon semula & gambar2 simbolik :-D

Eynda tertido tapi tak nyenyak pun sebab masih dengar suara Adam & Hannah yg riuh rendah macam ada 10 orang dlm rumah...tetiba dengar suara Adam ... "mama!! dragonfly!! dragonfly!!"....eynda ingat mimpi...pas tu dengar lagi..."mama!! ada dragonfly!!"...

Eynda pun terus bangun duduk sambil mata takleh nak bukak betul2 lagi...ngantuk tahap apa ntah...actually bila tengok jam baru terlelap dlm 5-10 minit je..."kat mana?? "... Adam pun start citer la bla bla bla....




"benda terbang tu besar ni...."

Mama dia sudah cuak la...binatang apa yg terbang besar tu masuk dlm rumah?? Tak pernah2 pun....arrgghhh...sudahhhh...macam2 pulak masuk...naper tak masuk rumah lain ek??



"meh adam lukis....bentuk macam ni la...dia terbang pas tu ada tangan dua2 terangkat .." (macam grasshopper lak cara dia bagitahu)

"ada sayap besar....banyak kaki...badan bengkok macam huruf C...kepala sampai perut kaler hijau....pinggang ke kaki kaler merah...pas tu ada macam tempat sengat kat belakang" Uikkkk...apa menda tu??? Makin suspen!!



Sambil selak2 buku sains dia... "badan macam ni la mama..."




"Ehhh...adam baru teringat....besar ni je...." lorrrrr...adam ni mana satu...besar ke kecik??




"Cuba adam citer kat mama...kat mana mula2 adam nampak benda tu??" Mama terus menyiasat.... "tadi adam duduk kat sofa ni...tetiba adam perasan ada binatang terbang depan adam...kat depan sliding door ni la..."



"Lepas tu dia terbang kat sini...ntah2 masuk bilik mama!!" Mama dia pun dgn berdebarnyer pegi la kat pintu bilik...alaaa cemana ni kalau benda tu ada dlm bilik....takut pulak nak masuk...ntah apa-apa la benda tu kan....lama gak tenung dlm bilik...takde benda terbang pun...(kiri tu pintu masuk bilik).



"Ehhhh...ntah2 dia dah terbang keluar kot tingkap tu....kan tingkap tu terbukak...sebab adam nampak masa kat sliding door tu, mata binatang tu tengok tingkap tu..." hehehehe...nak tergelak pun ada...dah macam citer animasi...siap boleh tengok mata binatang yg terbang tu... :-p



"Jap...jap...benda tu macam ni kot..." mana satu betul adam?? :-p




Korang tahu....sampai ke sudah eynda tak tau binatang yg masuk dlm rumah kami tu apa benda...rupa cemana...besar mana....ada dlm rumah atau dah keluar....sebab last2 adam cakap.... " adam pun tak sure la mama...sebab masa adam nampak binatang tu terbang masuk kot sliding door tu adam tutup mata...sebab tu adam tak tau mana dia pegi..." wahahaha...anakku...bersusah payah mama nak paham apa yg adam cuba explain...hhmmm...mama pun musykil macam adam jugak :-D







24 comments:

noradzlina.kamdani said...

layan je la kak ape yg adam dok cite w/pun xfaham

Mia-Ina said...

hehe..musykil gak mia yg membaca..binatang pe yg adam nampak ni...aduhai

IdzaLia said...

haha... lawaklah adam ni...

eynda said...

Lin...bersungguh akak layan tadi...last2 takde ending haha...tak tau apa benda yg masuk dlm rumah :-D

eynda said...

Mia...agak2 apa ye..badan hijau kaki merah :-D

eynda said...

Lia...kekadang layan anak2 macam tu la kan..benda2 spontan cam ni lawak je :-p

Lady of Leisure said...

heheh apa agaknya tu adam badan hijau kaki merah hehe suspen jer lady baca tadi..
:D

Willie a.k.a Reptoz said...

Memang musykil. Apa bende tu erk?

eynda said...

Lady...akak dengar dia explain tu lagi la suspen...macam binatang pelik2 je kan...

eynda said...

Willie...ntah...i pun takleh bayang... :-D

Shariz said...

hehehe...beria-ia sungguh Adam bercerita :)

eynda said...

Shariz...shariz pun tau kan kalau adam start bercakap...susun ayat pun tunggang langgang hehe..

tiefazatie said...

hahaha..cumil adam..=)

Dayung Serian said...

tergelak baca cerita eynda & adam...saspen pun ada.

ana said...

dia tak bagi mama dia lena la tu..hihi..

eynda..tu tgn eynda ke adam...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

malam nie sah i pon xleh tdo...
memikirkan ape binatang itu...
=)

Ms Syatilla Rozaini said...

eemm...macam2 lah anak2 kk enyda ni.layan kn je lah.hari tu hannah ni adam plak.Tp rasenye kalo masuk pertndingn bercerita cite hannah menang kot sbb mmg seram:P

Ms Syatilla Rozaini said...

eemm...macam2 lah anak2 kk enyda ni.layan kn je lah.hari tu hannah ni adam plak.Tp rasenye kalo masuk pertndingn bercerita cite hannah menang kot sbb mmg seram:P

Ms Syatilla Rozaini said...

eemm...macam2 lah anak2 kk enyda ni.layan kn je lah.hari tu hannah ni adam plak.Tp rasenye kalo masuk pertndingn bercerita cite hannah menang kot sbb mmg seram:P

Nur Hawa Mohd Zin said...

scary jugak kak...huhu..kadang2 ni budak cakap betol..bile kite dah percaya dia main2 plak...tapi kalu betol ape ek? serangga biasa je kot..

Siti Shuhadah Zainol said...

hahaha..last2 adam jugak yg compius... baca cerita ni cam tgk cite animasi kan..hehehe..

fatin hanani said...

haha comey nya adam ni hahaha
belalang kowt..hihi

Softtouch [Hanim] said...

comel jer adam bercerita...binatang ape tu yer...musykil nie...

Rashidah Ibrahim said...

adam berfantasi kut..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails