Monday, April 12, 2010

Takde Yang Menarik Pun....

Salam Isnin kawan-kawan......

Seronok weekend kalian?? Eynda macam biasa sibuk dgn urusan rumah baru...pas tu rutin biasa jugak la bila weekend...hari ahad bawak hannah pegi Tumble Tots....minggu ni Hannah jumpa Irdina dlm kelas Tumble Tots. Irdina anak dara kepada Nana . Sangat comel tengok Hannah & Irdina main sama2 dlm kelas.





Sticker minggu ni...


Habis je kelas tumble tots kami ke Houz Depot pulak tengok beberapa barang utk rumah....


Singgah makan kat Gulam lagi ye.....eynda tak kisah sebab eynda & hubby mempunyai taste yg sama...


Kali ni try mee rebus pulak....sedap...minum cendol lagi ye...tapi tak snap gambar nanti ada yg bohsan....



Jelingan tajam tu...kulit hannah semakin gelap gara2 asyik main panas time ambik adam kat sekolah....orang duduk kat bus stop yg berbumbung....dia lari sana sini tengah panas...



Adam minum je sebab dah makan nasi lemak kat subang parade....naik kete makan fries pulak...sampai kat gulam dia dah kenyang...


Lepas makan singgah kedai landskap kat jalan sungai buloh.....pas tu balik rumah......

Tu je la citer hari ahad....hubby kata nanti dah pindah sure hari sabtu/ahad kita tak tau nak buat apa dah....sebab sekarang ni sabtu ahad mesti ke sana ke mari utk prepare rumah baru kan...





** Tajuk agak "kreatif" supaya senang org yg boring masuk blog ni tak tersinggah....







37 comments:

keyman said...

better than my weekend yang hampeh...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

tajam nye jelingan...
hehehehe...

IdzaLia said...

merah pipi hannah tu penat main kat tumble tots ke...
mee rebus tu nampak sedapnya...

eynda said...

hakimin....kalau tak pegi mana2 weekend pun kekadang best...lepak2 depan tv...makan2...tido... :-D

eynda said...

meniti senja...hehe...dun play2 haaa :-D

eynda said...

Lia...sebelum tu pegi houz depot jalan tengah panas kot...sebab tu nampak pipi dia merah...memang sedap...macam mee rebus alaudin kat sg petani :-D

Azmiezas said...

Sedapnya mee rebus,..faveret u..

kita teringat kalau balik alor setaq suka makan mee rebus derga,..sedapnya..

eynda said...

Azmiezas...kat alor star ada satu kedai mee rebus...tak ingat nama kedai tu...kalau balik Alor star dulu2 mesti arwah abah bawak pi makan kat situ...mee rebus ali ke apa ntah...nama jalan pun tak ingat isskk...lama dah tak merayau kat alor star tu...balik pun setahun sekali masa raya...

A D I A said...

baru nak ckp jelingan maut tu hehe, dah ada org ckp dulu. tajuk best ke tak best tetap masuk sebab keboringan hehe.

I want to lose weight said...

Kak, buat satu entry

"HADE AKU TANYA PENDAPAT KO"

:))

eynda said...

Adia...sama la...boring2 kita masuk baca blog kawan2 kan :-)

eynda said...

Zel...hahaha...dok terpikir dah..eehh blog ai...kamu tu sape pandai2 cakap blog org boring...macam bagus jek :-p Kalau betul pun blog dia bagus dari blog ni...ada haku kesah kan :-D Ramai lagi kawan yg tau cara nak berbaik sesama insan cewaahh...tak rugi ponnn...

TopsyTurvy Mum said...

mee rebus tu menarikkk sgttt!!

eynda said...

Rox...percaya lah...bukan takat menarik...tapi sedap jugak :-D

Idida Aziz said...

best gak weekend gini...weekend kita melepak kat rumah jer plak kali ni...smp merah pipi hannah tuh...hehehe

Shariz said...

mee rebus tu mmg nampak menarik....

uikss...takut tgk jelingan Hannah...hahaha


ala eynda, tu la perangai manusia....ada je kritikan sbb dia ingat dia baguih sgt...shariz sgt tak suka org camni...huhu

eynda said...

Ida...weekend aje la masanyer nak pegi sana sini satu family :-)

eynda said...

Shariz...sedap tau...tajam kan jelingan dia...jangan buat main hehe...sebelum ni eynda selalu comfortkan shariz pasal manusia PHD ni kan...sekarang eynda pulak kena hehe...takpe tak kisah :-p

zealvia said...

best je!

eynda said...

Zea...thanks :-)

Chik Na said...

weekend ni pun agak sibuk buat chik na

sLEEping BEauty said...

eynda, kt alor setaq yg femes tu Mee Abu..mmg power..
amboi2 tu lah lama sgt tak balik sini.. huhuuu..

eynda said...

Chik Na...bz gak ek...

eynda said...

Intan...haaaa...mee abuuuu...betoi....lama tak balik alor star sebab mama kat sg petani...balik alor star kalau ziarah kubur arwah abah/nenek atau singgah rumah cousin je...

Adlina Husaini said...

adeh terliuq tgk mee rebus..kat presint 9 ada la jugak mee rebus (medan selera depan klinik a.k.a teja)boleh la makan..

tak sabaq nak balik jitra, nak layan mee bandung, mee rebus etc..tekak utara ni p mana pun dok tingat kat masakan hometown jugak..

eh ada ke org tinggalkan komen katanya blog eynda boring? jeles kot..

NeenaAnuar said...

wow! nak try lah mee rebus tu... looks very delicious! ;D

suke!!!

Nana said...

nana tak sempat tgk dowang berdua main dlm class, nana kat parkson sibuk cari baju utk irdina...hi3. Pumpkin Patch ade sale 50%...suke sangat sampai tak ingat anak kat class..hi3

Dayung Serian said...

geram tgk pipi hannah:) jelingan mmg tajammm.

Drama Mama said...

amboi tajamnya jelingan hanna tu! aunty takuttt! hehehe

http://twinkywinkystars.blogspot.com

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

nyaris xtergoda...
hehehehe...

ira_kecik said...

cuaca2 panas sekarang nie bila tengok air sejuk adam tu terliur jer.......

Mia-Ina said...

wp akak letak tajuk mcm2...mia suke masuk sini..suke tgk gmbr2x..hehe..menarik hati especially makanan yg menggoda nafsu nk makan mia ni...

shabiela said...

pandangan hannah.. merah muka dia.. pipi tembam tu.. hbis ke dia mkn ns sepinggan tu? kuat hannah mamam.. patut la tembam.. comey.....

zailamohamad said...

betul tu eynda, selagi tak pindah every weekend dok ulang alik g rumah baru je kan??
macam zaila ni memula setel cat ruang tamu, then minggu ni insya allah dah boleh basuh pastu nak bawa barang2 dapur dulu then baru leh angkut semua barangan..harap2 bulan 5 sudah masuk rumah sendiri;)

fabulous.farah said...

wiken farah pon bosan..garang giler muka hannah..ni muka sama dengan muka zaman baby2

LiAnA said...

hadoiiii mee rebus tu mmg menggugat iman.. terliur tgk.. lega dh eynda yer..hannah dh makin serasi dengan TT

sisdee said...

ppagi buta tgk mee rebus eynda lapar gile jadinya hahahahahah

hannah cam sarah le..asyik main panas jek...sabo jek :(

nnt dah pndah wkend pnuhkan masa ngan family santai kat umah..hahahahhah...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails