Sunday, April 11, 2010

Servis Kereta + Ekspo Apa Ntah + Cahaya SPK.

Salam semua....

Semalam takde peluang la nak baring2 bermalas-malasan sempena weekend....sebab kena ikut hubby gi servis kete dia...rasa macam baru je gi servis...dah nak servis pulak...ye la kete dia bawak merata....kete eynda ni walaupun dah dekat 5 tahun beli tapi baru 20K milage tau hahahaha....orang kat tempat servis gelak je...agaknyer diaorg kata baik takyah guna kete :-p So pendek citer pegi servis centre dgn 2 kete la....dah le pagi2 hujan....malasnyaaaaa....tapi cakap suami kena patuh la kan hehe...ikut jugak la...kesian dia nak balik rumah dgn apa...takkan nak suruh naik teksi...boleh je tapi macam kejam pulak :-D



Pagi2 kat servis centre ada nasi lemak bungkussss...Adam suka la...2 bungkus dia hentam makan...alhamdulillah....sedap katanyer....mama dia buat malu2 kucing takmo makan...ehhh tak la...jap lagi nak makan kat kedai hihi....makan bersama suami :-p Ehhh tetiba je jadi suami kan...mana hubbyku??? Dah jangan konpius....


Gaya minum nescafe...oppsss....air masak aje laaa...

Dalam 1/2 jam kat situ kami pun bertolak balik....takde keje nak duduk kat servis centre tu lama2....pegi cari kedai makan la...singgah restoran Jayati kat belakang tesco extra seksyen 13. Nak cari nasi lemak tapi cukup2 utk hannah je...so eynda & hubby makan lontong.

Kat area depan stadium melawati tempat pasar ahad tu ada karnival apa ntah...ke ekspo...pameran kete...lebih kurang la...tak tengok banner...terjah pegi je sebab nampak pameran kete kan...rupanyer semua kete KIA...tetiba je rasa macam pengguna kete KIA kekekek...tapi eynda suka KIA RHONDO & KIA FORTE...ada curlasstt designnyer....



Ada perasmian apa ntah...pihak media ramai la...lupa nak pi tayang muka kat situ kot2 masuk paper kan haha...

Ikut hati nak pi posing dgn clown panjang2 tu....tapi hannah tengok dari jauh dah melalak...camno??



Nak belon jugak...tapi malu mintak :-p


Haaa...bawah ni part paling adam & hannah sukak....



Nampak mamat kat atas tu dok termenung?? Kesian dia kena layan budak2 hahahah...muka bosan :-D


See...terserlah kebosanan dia :-p


Isskkk ketepi...ketepi...asyik ikut hannah jek...ye la mama suruh ngasuh...adam kan abang yg bertanggungjawab....



Tapi benda alah ni bau busuk masam la....tak sanggup eynda duduk lama2 tunggu diaorg kat tepi tu...pas tu tetiba hujan turun renyai2....ajak le budak2 ni balik...Hannah melalak la kejap takmo balik....tapi kejap je...dah ok...cuma buat muka kesian dia tu la...


Balik rumah dulu....pas tu keluar pulak...ada appointment kat Cahaya SPK......



Dengan staff SSF.....ambik ukuran pintu tingkap segala....nampak apa-apa perbezaan dlm gambar???




Jeng jeng jengggg....lampu SAFI RANIA GOLD dah takde sob sob sob....tapi rasanyer lagi suka style ni...masuk dgn keseluruhan rumah...ye tak...



Encik Adam kata sudah bosan sebab datang Cahaya SPK kat luar tu masih sama...mana pokok?? Mana KOLAM MANDI?? Mana TREE HOUSE?? Errkkk....ingat banglo kaaa???



Mamat tukang ajar guna alarm sudah sampai....ada je tukang sibuk yg ngekor tu...


Hubby tengah belajar cara guna alarm....eynda dengar gak tapi nganga je lebih sebab jenis lambat paham ni kan hahahah....nasib baik takde lalat....masuk mulut baru tau...susah jugak guna alarm ek...tapi lama-lama ok dah kot....


Dah settle semua terus gi ambik kete hubby....pas tu balik rumah...hubby singgah tapau makanan ....balik makan2....rehat...petang hubby bawak hannah gi swimming....eynda prepare dinner...buat nasi goreng sardin....lepas dinner hubby tengok bola kat living hall...eynda & anak2 tengok AF8 dlm bilik tido...pas tu tido la :-D





32 comments:

Liz said...

Ler, Kevin tuh pun dtg rumah Liz gak smalam bincang psl alarm. Mungkin die pegi rumah Eynda before or after la tuh. Next time dtg la singgah rumah Liz!

eynda said...

Liz..last week dia datang dah...tapi transformer utk alarm hilang daaaa...ada org curi pas tu takmo ngaku....kena bayar pulak utk yg baru...insyaallah boleh gi jenguk2....rumah liz buat major reno ek....rumah eynda simple je (tunduk malu nih)

illa said...

Salam..bagus la pasang alarm utk keselamatan..batu2 kecil kt laman tu dah mmg ada pemaju sediakan ke?
kiss hanna tuk sy yer hehee..

illa said...

Salam..bagus la pasang alarm utk keselamatan..batu2 kecil kt laman tu dah mmg ada pemaju sediakan ke?
kiss hanna tuk sy yer hehee..

illa said...
This comment has been removed by the author.
delour said...

kak yg ganti lampu safi rania tu lawa sgt2=)pandai akak pilih..=P

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

safety giler sis...
ade alarm...
ye la..
zaman skang nie bahaye kan...
hehehehe...

Naura's Villa said...

naura kalau dah dok umah sendiri pun wajib pasang alarm and cctv tu..for safety gak..skang ni mcm2 kes ada

fabulous.farah said...

cantik lampu yang ganti lampu safi tu kak eynda

zailamohamad said...

Cantik lampu tu, habes yang lampu safi rania tu eynda hantar kedai balik ke camne??

Nampak kat dinding rumah eynda kaler macam kelabu kan??rumah zaila pilih kaler kelabu tapi nampak macam kebiruan pula..huhuhuhu

Anonymous said...

eynda..
mahal tak safety alarm tu?
teringin nk pasang..
tgh riki2 ongkosnya.. ;-)

peel adam lebih kurang hazif juga la..
apa org buat semua dia nk tgk,nk tahu..
boleh jadi geng ni..hehheh

~ashsha @ sha~

Cikgu ILi said...

Syoknye Eynda....tak sabar nak tgk edisi cahaya spk lagi.

Anonymous said...

tersinggah & boring! sorry...

eynda said...

illa...alarm memang dah ready ada masa beli...batu2 tu pun...

eynda said...

delour...thanks :-)

eynda said...

meniti senja...tu la...sekarang duduk rumah pun kekadang tak selamat kan...nasib baik ada alarm...

eynda said...

Naurah...akak pun kalau boleh nak pasang cctv hehe..

eynda said...

Farah...thanks :-)

eynda said...

Zaila...lampu pepel tu masih ada kat rumah baru...tak tau nak buat apa...simpan dulu kot...kami buat feature wall kaler kelabu tu...tak guna utk whole rumah..nanti nampak gelap lak semua kelabu kan...

eynda said...

Sha...masa beli rumah memang termasuk alarm tu dah...cuma transformer yg ganti hilang tu dlm RM150 kot...

eynda said...

Ili...lagi beberapa bulan je nak siap :-D

eynda said...

Anonymous yg boring....thanks walaupun tersinggah...makesure jangan tersinggah lagi ye...

LiAnA said...

hahaha tergelak part adam sibuk tanya mana kolam, pokok ect.. ingat pejam mata boleh dpat dh kikiki..

ehh nasi lemak yg bungkus2 ni lg sedapkan.. kdg lauk cuma sambal, timun, telur.. pastu minum dgn nescafe..fuhh terangkat.. alamakk lapar pulak kekeke..

Nana said...

wahhh..SSF tak sabau mahu nengok curtain dh sip nnt :)

a'ah cantek lampu yg gamti lampu safi rania tuh, sape pilih?

eynda said...

Liana...tu la..macam senang nak dapat je cara dia mintak tu...nasi lemak bungkus sedapkan sebab balut daun pisang... :-)

eynda said...

Nana...pening nak pilih material sebab kalau boleh nak buat 1 layer je...day curtain yg malam2 pun tak nipis sangat...lampu tu hubby pilih hihi...

NeenaAnuar said...

memang sangatttttttttttttt santeekkk okkk lampu baru tuu... abih apa jadik ngan lampu safia rania gold akak yg lama tu?

suke tengok hannah posing sebelah abg adam dia yg tengah terduduk boringg tu! hehehee...

ERMAYUM said...

ye cantik lampu :) masuk masuk :)

mrs.ecam said...

perghh pnuih xtbt ek...x sabo nk tnggu umh k.eynda siap...nk tngk camne...tngk progress pong dh wow...hehehehe

eynda said...

neena...lampu rania tu hubby kata simpan dulu...mana tai nak guna nanti...hannah tu pantang nampak kamera... :-D

eynda said...

Ermayum...tq..tq... :-D

eynda said...

mrs.ecam...memang aktiviti penuh bila weekend...banyak hal kena duduk dlm waiting list :-(

Takpe dekat nak settle dah hal rumah...lepas pindah nanti slow down skit kot hehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails