Saturday, April 17, 2010

Tak Caring? Tak Loving? Tak Romantik?

Baru petang tadi eynda buka citer ni kat hubby...citer basi daaaa....kesian korang kena layan gak citer basi kan :-D



eynda : baru2 ni blog saya ada sorang anon tulis " Tersinggah & boring! Sorry." Saya tulis balik bla bla bla.....

hubby : (sengih)


eynda : alah biasa la blogger ramai kena macam tu...ada lagi teruk lawan perang mulut lagik tau...


hubby : saya ni kan...blog awak mana satu pun saya tak tau....apa awak citer dlm blog pun saya tak tau...heran macam mana org dok suka baca blog orang...apa awak tulih linda??


eynda : alaaa...awak google je eynda's diary mesti jumpa......dulu awak jugak yg dok suggest saya tulis blog...time tu saya kata tak minat sebab tak tau nak tulis apa....sekarang haaa macam2 la saya tulis...pasal family...pasal shopping...pasal rumah (yg ni dia tau ...saja buat tak tau tuuuu)...pasal LEBAH masuk rumah pun saya tulih tau...



hubby : (gelak!!) Hhhmmm...patut la orang tu tulih dia boringgggg.....


eynda : Ehhhhh...RM tu berjaya dlm dunia blog sebab suami dia jadi tulang belakang dia tau.....(dgn harapan hubby tolong la paham....tolong la sokong bini awak ni skit hokeh...grrrrrr....)


hubby : NAK BUAT KOLAM TAK?? (gedit? gedit? dia sudah tukar topik eeeiiiiiii....)





** Ada le lagi isi2 perbualan kami tu pasal nuffnang....follower....uniq visitors......contest....tapi eynda ambik yg penting2 aje la.... :-D

28 comments:

Lady of Leisure said...

hehe... lady suka part ni:

'pasal LEBAH masuk rumah pun saya tulih tau...'

kak eynda mmg comel...
:D

sapa yg kata boring tu kak, lady dok baca tak penah boring pun, lately sempat baca cuma tak sempat nak komen lepas ni boleh la mula aktiviti mengomen hehehhe

LiAnA said...

actuallykan ku suka masuk blog yg isinya jenis santai selain penuh dgn knowledge... kdg2 bila serius sgt isinya boring pulak.. terus stress nk baca wakaka..

ikut orgkan.. kita pun bukan boleh puaskan hati sumer org.. sebab dengan blog ni kita boleh kenal dgn blogger.. so ku dh boleh kenal eynda sikit2 walaupun tak penah jumpa :D

ibuayu said...

biarlah org tu boring linda ..akak tak boring pun..kita ni tulis blog bukan utk syok sendiri

at least blog kita tu boleh bg info tertentu..and yang penting inilah memori yang akan kita kenang bila dah tua nanti..

fabulous.farah said...

hahaha..die sajer tu cakap tak baca..sebenarnya diabaca..=)

Dayung Serian said...

agaknya org tu dengki dgn blog eynda..ur blog kan ramai followers. apa2 pun, kita tulis apa yg kita rasa nak tulis..kalau boring takyah singgah kann:)
p.s : dayung enjoy baca blog eynda...so santai & kiut. keep it up:)

cikbedahlaser said...

hahahahahaha
lelaki..kadang2 malas kan nak layan cite isteri die ni...
macam2 hal...
nasib xcite pasal kasut..beg tgn.. bla bla bla...

klu suami sy..nti die wat muke boring..lg x best.. heheheheh

mJ said...

hehehe kelakar la hubby eynda nih...lebih kurang cam Jon jek...dia bkn penah amik tau pun ape yg ada kt blog i....kalao cam ni la ntah bile la kita nk berjaya cam kak red kan? hehehe

alih2 kita penat bercerita dia leh tuka tajuk...cam sakit gak ati huhu

Chik Na said...

suami ni suka suka je tukar topic kan????

eynda said...

Lady...ntah sape dia pun tak tau...ada le tu ... akak pun dah lama tak blogwalking :-)

eynda said...

Liana...blogger ada banyak kategori...sama jugak la yg membaca pun kan...maybe taste dia tak sama dgn apa yg kita citer...maybe dia lebih suka yg serius...yg berilmiah...atau lebih suka yg cara hidup lebih sosial ke...so terpulang la nak pilih blog yg masing2 suka lepak...takyah la cari pasal dgn orang...berhemah skit...eynda pun lebih suka yg santai...sebab membaca adalah uk tenangkan fikiran sambil kutip ilmu apa yg patut....

eynda said...

ibuayu ...betul...blog ni adalah kenangan utk masa depan....

eynda said...

Farah.....akak pun suspek macam tu jugak :-D

eynda said...

Dayung Serian...tq.....memang selalunyer org yg dengki ni sebenarnyer rasa tergugat :-p

eynda said...

cikbedahlaser...tu la kan...kekadang macam dengar tak dengar je apa kita citer... biasa dah tu :-D

eynda said...

MJ...hehe...macam Jon ek...sebelum ni lagi le eynda snap gambar je dia geleng2 kepala pas tu perli.."benda cam tu pun nak ambik gambar ka..?" Sekarang baru dia paham kot wife dia ni addicted to blog...hhmm...hubby eynda memang suka ubah topik...kekadang saje dia gelak balik bila tengok kita buat muka geram sebab ubah topik kan...

eynda said...

Chik Na...betul sangat2 :-D

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

nak kene bg sokongan kat sis la...
sis dah jadi blogger yg glam kan...
hehehehe...

KV said...

kv pun slalu citer pasal blog kat hubby. Hehe

maya amir said...

eynda : pedulikan mereka2 iteewww.. suke ati laa kan nak tulis ape cite..ini blog kite yg punye..bukan ahmad albab yg punye..hahah.. keep on writing dear:_) (walaupun i jarang menjenguk blog u tapi i tetap akan dtg kalau i sempat bukak blog tau) :)

E'za a.k.a mama Luqman said...

boring2 pun..beratus dah follower kak eynda..apa la nak kesah sangat ngan anon yang sorang tu..:D,
teruskan...i likeee

Mia-Ina said...

1st mia masuk,mia nampak tajuk..aik, ada kait dgn ciri watak suami kak eynda ke atau saje2 tulih aa???

pd mia, org laki ni kdg2x dia mmg x kisah..mcm tunang mia, dia tau kte ada blog...dia tau kte suka menulis..but,mia rs adakala bgs gak dia tau & adakala bgs gak dia x tau..tp, kelakar gak la..bile nk cite dgn laki ni.at last ble dia tgk kte mcm dh moody, mula la nk msk cite lain...hahaha..geram je at last..tp tue la sifat laki kot diberi kpd ppuan utk mengalah byk

Zana S said...

salam kenal. lom kena lagi cenggitu. tapi terpulanglah pada pemilik cemane nak merencana penulisan. org lain boleh baca shj. dari dia kata boring baikla bagi cadangan kan??
tapi.. kalau zana... terusik gak kalau org tegur cenggitu.:)
nak wat cemane, takleh puaskan hati org lain. hati sendiri puas cukuplah ..kan?? :)

ratna said...

ha ha ha.. hubby kak eynda pun sama dgn hubby saya.. buat mcm sokong tak sokong jer.. tp blog kak eynda okay apa.. saya paling suka tgk gambar2 yang kak eynda letak. cantik2..

Idida Aziz said...

terbalik la plak kita eynda..husband yang dok sll cek dh update blog ke?bila nk apdet blog?bhahah,...tu psl dia nak tgk sll gambar anak2...

tp kan psl isu boring tuh mgkn sbb xsmp apa yg dia nk tu yg dia kata boring...mcm kita ni mak2, isteri dan berkuarga sll citu gitu2 la...citer lebih2 kang ada yg kata poyo...rsnya blog gini yang lebih santai dr blog politik ke haper ke....

Idida Aziz said...

terbalik la plak kita eynda..husband yang dok sll cek dh update blog ke?bila nk apdet blog?bhahah,...tu psl dia nak tgk sll gambar anak2...

tp kan psl isu boring tuh mgkn sbb xsmp apa yg dia nk tu yg dia kata boring...mcm kita ni mak2, isteri dan berkuarga sll citu gitu2 la...citer lebih2 kang ada yg kata poyo...rsnya blog gini yang lebih santai dr blog politik ke haper ke....

:: vErde+hAzizi :: said...

i find ur blog interesting je...casual thats what i like :)

so yg kate boring tue maybe sebab life die boring, so die expect others to cheer her/him up! but too bad tho...help urself 1st before u expect others to help u :)

nways, its ok...ade tkbest nye klo hubby asyik check ur blog...as u tak boley nak cite pasal surprise event u plan for him, or any other surprise stuff u do for him...so tak boley cite nt bocor rahsia...

but tell u what...why dont u make ur blog as a default webpage in ur hubby's pc...thats what mr.doc did to his pc...so everytime die click internet explorer, my blog will appear as the 1st default page :D
so for sure die akan bace before he surf other website :D

hope that helps!
:D

Just Call Me Bitt said...

akekekkekekkee sama...

NeenaAnuar said...

pandai hubby kak eynda pujuk akak yer.. tanyer nak kolam ker tak? hahaha...

tapi en. teman lak satu hal.. dah terbalik pulak.. tiap2 hari balik mesti tanye... "entry apa you buat hari nie?" ah sudah! kalu tak buat dia pulak tanyer macam2.. leh tension lak kite! yelah sbb ade masa kite dtg tang bulan mengambang tu.. so emosi pun cam tak berapa sgtt nak berbloggin kannn.. huhuhu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails