Tuesday, April 13, 2010

Savvyku Masuk Hospital....






Pukul 1.30pm tadi hubby call suruh datang kat workshop...dekat je dgn rumah...kebetulan hubby hari ni ada kat area shah alam....savvy masuk spital le hari ni...tujuan utama sebab minyak power stereng dah kurang....stereng jadi berat...bila nak belok mana2 bunyi bising....tapi savvy ni jugak ada masalah susah nak start enjin...masuk gear 2 asyik jerking....pomen kata sebab plaque....pas tu tayar depan dua2 dah kurang elok...tukar jugak...last2 hubby kata buat major service terussss....

Padahal kan...awal tahun baru buat major service kat ejen proton....habis dekat RM1K....apa diaorg buat ek...macam tak logik je beberapa bulan lepas service kete buat hal kan...ni hantar kat workshop biasa je....hubby kata budak2 ni lebih nampak berdedikasi bila buat keje...hubby dah pernah buat repair2 kete dia kat situ....

Ni tengah tunggu bila kete nak siap...owwhhh hubby baru cakap...kete dah siap...yeayyy...nak pi ambik...daaaaa :-D





** Mood sudah datangggg...kejapnyer emo kan hahaha...layan je minah ni :-p





34 comments:

LIN ARIFF said...

hahha eyndaa....mood sudahh marii ekekekkeke

cik omey said...

kekeke..bru jap td bc enty xde mood, mood tdo je jap rupanya

fabulous.farah said...

heheheheh..bagus2 emo tak lama sangat..yeay!! kak eynda update letak la gmbr hannah byk2..suka tgk=)

LiAnA said...

kalau gi service centre mmg mahal.. hubby hantar keter service kat luar boleh jimat sampai 2-3 ratus.. sbb kita beli brg sendiri then suh diorg buat je.. tp kena pandai cari workshop yg bagus ler kan hihi

NeenaAnuar said...

sorry to say.. sgtt serik pakai kereta proton! :(

dulu waktu baru2 kawin.. en. teman beli kereta wira brand new.. air con tak jalan.. pegi lah complain cam nak tercabut anak tekak.. akhirnyer tak kemana! tak tahan end up buat sendiri jerk kat pomen sendiri.. baru puas hati.. tapi yg sakit haati sbb beli baru tapi cam lama! tu yg memang dah serik & tobat dah..

suke!! akak nyer mood suda marii yer!! clap* clap* :D

so jgn lupa tag 8 dari neena tu yer... http://neenaanuar.blogspot.com/2010/04/tag-folder-gambar-8.html

IdzaLia said...

servis kat luar lagi jimat dr centre rasanya.. huhu.. mmg mood tak stabilkan klu keta rosak ni..samalah dgn lia ni.. hehe

Cikgu ILi said...

Eynda,

Kete Proton selalu camni tau..
Dulu saya penah ada Wire SE...sangatlah memenatkan org..pakai 3 tahun je.
Takpe Eynda, yang penting husband Eynda bayarkan...hehehe.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

knp tutup plate sis...
kalau bertembung leh hon2...
hehehehe..

ERMAYUM said...

hmm selalu gak tertanya tanya ngan authorized service ctr ni tukar ke tak ek :)

Willie a.k.a Reptoz said...

Org cakap, kalau beli rumah, lain kali nilai rumah tuh naik. Kalau beli kereta, nilai kereta tu akan turun sebab kereta boleh rosak.

mana-mana kereta pun, local or import, suatu hari nanti akan ada major repair. My Honda City dah kene major repair pun. Rm2000 lesap. Sabar jela ye?

noradzlina.kamdani said...

berdasarkan pengalaman servis kete kt proton....hu hu hu
1) mekanik tumpahkan minyak enjin dkt spark plug..hasilnye kete berasap
2) mekanik simpan kite nye penutup air/radiator(yg original) sms diorg ganti 1 set radiator...nasib baik tanya tu pun mcm ngelat2 nk pulang balik
3) radiator bocor, tp kt bahagian sirip, patut ganti sirip jek..tp kene pau ganti 1 set ...benci
4) mekanik ganti coolent, lat 2 ari nk blk kg, tgk air dgn coolent sayup jek di bwh paras low tau...walhal br jek g servis n diorg kata diorg ganti coolent...(cas dlm bil) ntah2 diorg tuang sket jek

dek kejadian2 ini sume, kite dh xg servis kt proton lg......dh 1 1/2 thn dgn jiran yg bole baiki kete kite....selamat

eynda said...

Lin...mood sudah balik rumah :-p

eynda said...

omey...akak ni cepat cool hehe...takde nak bawak problem berhari-hari... :-D

eynda said...

Farah...nanti2 akak ambik gambar hannah.... :-)

eynda said...

Liana...beli barang sendiri maknanyer diaorg caj upah je la..murah gitu :-)

sisdee said...

eynda .. mmg pn...kat workshp biasa pun kdg2 lagi bagus dari prton :(

nelly said...

setuju!service kat workshop biase lg ok dr proton or perodua..murah pun murah ;)

sLEEping BEauty said...

ye setuju jgk.. better service kt wshop... buat skit hati je buat pe kan...hhhehee

eynda ,bagus mood tu yg kita nak dari sis...
keep it up!
hehe

azrin zaira said...

eynda....
fuhyoooo.. banyaknyer complaint utk PROTON...heheheee.. x per kita jadikan ini satu cabaran.. yer tak.. but I'm still proud to be a PROTONIAN.. txs guys.. :)

::i.e.r.a:: said...

eynda....
fuhyoooo.. banyaknyer complaint utk PROTON...heheheee.. x per kita jadikan ini satu cabaran.. yer tak.. but I'm still proud to be a PROTONIAN.. txs guys.. :)

eynda said...

neena...hubby akak pernah guna 2 jenis proton sebelum ni....so far takde masalah...cuma savvy akak ni pulak buat hal...nasib la kot kan hehe...

eynda said...

Lia...akak memang takde mood kalau kete buat hal...sebab akak kemana pun usung anak2 kan...kalau jadi apa-apa hal susah...

eynda said...

Ili...syukur la hubby bayarkan kikiki....

eynda said...

meniti senja...akak nak lari dari papa/mamarazzi kekekek...

eynda said...

Ermayum...tu la eynda tak puas hati betul...pas tu nampak diaorg macam malas nak terima kete eynda ni je hari tu...

eynda said...

Willie...yesss betul...

eynda said...

Lin...wahhh banyaknyer pengalaman buruk ye...nasib baik ada jiran yg terrer :-)

eynda said...

sisdee...alhamdulillah dah tahu kat mana nak repair kalau kete rosak lagi :-)

eynda said...

nelly...nampak gaya pun memang cam tu...

eynda said...

Intan...nasib baik jenis cepat cool akak ni :-D

eynda said...

iera...oppsss...jangan mare ya :-p Semoga lepas ni proton lebih bermutu & berkualiti....cakap2 pengguna kena jugak dengar kan...utk kebaikan ;-)

ratna said...

kak eynda bawak kereta manual yer.. ooohhh saya cuba bawak manual hanya time nak amik lesen jer.. lepas jer dpt lesen terus bawak auto.. hik hik..

eynda said...

ratna...kete akak AMT...auto boleh...manual pun boleh...akak prefer bawak manual sebab lebih best hehe...auto savvy tak brape best...lain le kalau kete hubby akak...kete dia pun AMT tapi akak suka bawak kete dia guna auto... :-p

::i.e.r.a:: said...

no problem dear.. :) kritikan itu utk kebaikan company jugak..... wink wink.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails