Thursday, April 8, 2010

Sangat Tidak Best!!


Lepas ni kena pikir banyak kali kalau nak naik beca....

Harap2 tak semua beca terbiar macam tu ....


Sumber : The Star 7/4/2010




38 comments:

NeenaAnuar said...

eeerrkkk!!

dah lama tak naik beca! tapi lepas nei kalau nak naik.. kene bawak newspaper tuk lapik kerusi! hehehe...

Eye_nee said...

Tak penah naik beca seumur hidup ni..nmpak lak cam ni..terbantut hasrat...

eynda said...

Neena...akak pun dah lama tak naik beca...bila baca paper semalam tengok gambar ni isskkk...memang tak patut la kan...

makcikrehan said...

makcik kompom tak naik punya! walaupon tak ada itu doggie. dari jauh nampak makcik menuju ke beca, penarik beca tu terus kayuh laju2 tak sanggup nk menjahamkan beca dia dinaiki oleh makcik heavyweight ini. kah kah kah

eynda said...

Eye_Nee...eynda teringin nak naik beca kat melaka...tapi bila tengok gambar ni macam..alamak!!

eynda said...

MR...sempat lagi buat lawak hehehehe....

sisdee said...

ala takutnya...klu g melaka slalu naik beca tp harap tak de le camtu kan..takutnya :(

Lady of Leisure said...

sob.. sob.. kesiannya dog tu... banyak tol haiwan terbiar, kalau di overseas nak jumpa satu pun susah... :-(

eynda said...

sisdee...eynda pun harap yg kat melaka tu terjaga...sebab teringin gak nak naik :-D

eynda said...

Lady...akak pun kesian tengok dog tu...nampak kesedihan dia jugak....cuma tempat dia berteduh tu tak sesuai....

Queen said...

kak...ini beca...pun kita dah geli..yang jarang2 kita duduk kan...

hari tu gi la nak tapau roti canai kat satu kedai kat damansara jaya..roticanai dia sedap..sekali tgk kat meja2 yang dia letak kat luar tu...elok je ade anjing (yang memangla cuteand behave kan)....tengah duduk dengan berhemahnya..dah la kerusi yang kain span tu..bukan kerusi plastik...

aiyo...kedai makan patutnya mana boleh bawak pet...ini lagi anjing....kedai tu kedai mamak muslim la patutnya...

zealvia said...

wah..hanjing ni..udah lah glemer kat suatkabo...kat belog pon gemer..walalalalala

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

baek nye landing eh???
hehehehe...

bspotgurl said...

ermm, nak buat cemane Eynda.. boleh dikatakan every places ada je binatang ni

Mrs. HaKiMi a.k.a ViOLeT said...

huhuhu.... rasanya kita kena alert juga dgn smua pkr skrg ni... nak selamat..cari beca org seagama dan sebangsa... kan.. sabo je la....

ira_kecik said...

kadang2 benda cam nie kita pon tak perasan.....

tapi ira memang tak pernah naik beca....

eynda said...

Nik...susah kalau berhadapan dgn situasi macam tu...kita nak menegur kekadang takde keberanian kan...macam kat sini ada gak yg bela puppy masa nak turun lif puppy tu dlm beg dia...kalau bertembung dgn kita satu lif dia takkan masuk dlm lif...dia suruh kita turun dulu...so ada jugak la rasa hormat kat muslim kan...

eynda said...

zea...kesian kat hanjing tu tau...dah le takde org bela... tido pun ikut suka hati dia je kat mana2 pun...takpe la kasi dia glemer jap...

eynda said...

meniti senja...mesti sedap je dia tido tu...

eynda said...

bspotgurl...ye la kan...sepatutnyer pihak tertentu kena ambik tindakan...kalau banyak lagi kes macam ni...susah la ...

eynda said...

Violet...ye betul...

eynda said...

ira...akak tak terpikir until akak tengok gambar ni...

TopsyTurvy Mum said...

Haiyyaahh...

patut k'jaan buat sesuatu utk binatang2 terbiar ni..

yg bela pet pun patut amik lesen...taruk microchip, kalau hilang boleh trace.

yangyuyu said...

dari kecik teringin naik beca, sampai skang hasrat lom tertunai..hehe

Mr PenyuBiru said...

rasanya kalu beca cam kat melaka tu,tentu pakcik² beca tu jaga kut. takkan lah diorang nak biarkan anjing naik beca diorang.hmmm..

fazemy said...

Bukan beca je..kdg tempat2 lain..krusi tepi jalan tu..kat taman2 tu pun sama. Port baik punya si anjing tido. Bustop pun kdg2 dia konker sorg2..haha. Jadi baiklah 7 lapisan tanah slalu unt samak pastu. hehe

fazemy said...

Bukan beca je..kdg tempat2 lain..krusi tepi jalan tu..kat taman2 tu pun sama. Port baik punya si anjing tido. Bustop pun kdg2 dia konker sorg2..haha. Jadi baiklah 7 lapisan tanah slalu unt samak pastu. hehe

fazemy said...

Bukan beca je..kdg tempat2 lain..krusi tepi jalan tu..kat taman2 tu pun sama. Port baik punya si anjing tido. Bustop pun kdg2 dia konker sorg2..haha. Jadi baiklah 7 lapisan tanah slalu unt samak pastu. hehe

IdzaLia said...

cian tgk dog tu.. patut manusia lah kena alert nak elak mcm mana bg haiwan tak duduk tempat tu.. haiwan tu mana lah tau apa...

babyluv_ayang said...

mmg dah tak naik beca since darjah 3...heheheheeh.....tapi bila tgk pics ni...rasa nyer mmg tak naik langsung ler kut....heheehe....

Chik Na said...

Chik Na pun dah lama tak naik beca..agaknya anak chik na pun tak tau macam mana rupa beca .. he he he

HOn3YB33 said...

eee...xpatut tol r..tu samak xtuh?? eeeee.e.....xmo naik beca r pasni..

omey said...

pnh naik beca dulu2 je..eiii xnak naik lagi..seriauuuu..

fabulous.farah said...

naseb baek beca ni susah na jumpa.huhu

Mia-Ina said...

nasib mia x suke naik beca..ups, jrg dpt naik beca

zailamohamad said...

kena hati-hatilah masa naik beca kan, kalo boleh lapik dulu dengan kertas surat khabar lama;)

LiAnA said...

kena naik beca yg seagama dgn kita nampaknya.. cam kat melaka tu.. lama giler tak naik beca.. last naik masa form 2.. mak aiii lamanya huhu

Adlina Husaini said...

eeuuu..kenapa la owner beca tu tak sensitif langsung dgn pelanggan muslim..tq for sharing sis =D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails