Wednesday, April 14, 2010

Ketagihan Terlampau.....


Ye....saya sudah ketagih dgn kedua-dua produk ini....sangat sedap dimakan...sangat sedap diminum....siang malam eynda makan ni je....kecuali kalau tetiba teringin nak makan nasi baru makan nasi....dah 3 hari...ehhh baru 3 hari ekkk...ingat kan dah berhari-hari eynda makan macam ni...isskkk....baru lagi le kawan-kawan....tapi ntah naper eynda enjoy sangat minum milo tanpa gula & cicah biskut jacob's tu....

Ni semua gara-gara eynda ambik tips dari Adilla ... dia kan guru aerobic jugak selain jadi artis....bila la nak pi kelas aerobik dia...teringin betul cuma masa takde buat masa ni (alasan je nih)...ada le mintak tips pemakanan kat Dilla sebab dia memang mantaappp...so korek2 rahsia la kan hihi......eynda sebenarnyer tak brape suka biskut 4 segi...tapi bila makan biskut jacob's yg ada sayuran ni ehhh sedap pulak....actually Adilla suggest yg low salt punya haaa...tapi eynda biasa la suka yg "lagi sedap" hihihi....tips dia pulak ini sesuai utk breakfast ( ada lagi la menu lain) tapi dah jadi lain bila eynda ketagih....pagi ini...tengahari kalau boleh nak ini....malam confirm ini jugak hahahah....

Tapi kena pikir gak kan...nanti tak cukup zat pulak...dah le sekarang asyik sakit tulang belakang je kalau dok basuh pinggan mangkuk kat dapur tu :-p 

Macam hari ni eynda makan biskut jacob's 4 keping cicah milo tanpa gula...lepas naik elliptical 45 minit makan lagi 2 keping (sebab sedap hihi)...lunch sambil tunggu adam kat skool eynda beli buah honeydew 2 peket...jambu batu satu peket....ratah isi ayam dari nasi ayam yg tapau kat hannah....malam ni sure cari biskut jacob's lagi :-p

Agak2 kalau hari2 makan macam hari ni boley kurus tak?? Tapi hampehh jek...sebab weekend eynda hentam makan macam2 kan :-D

Ni tak citer kat hubby pun...mesti kena perli lagi...hari tu konon makan nasi pagi2...so lunch & dinner tak makan heavy...kalau dia tau eynda tukar style makan pulak konfirm kena perli...apple diet la...dragonfruit diet la....atkins diet la...diet tak makan nasi la....diet makan nasi pagi la...ni diet biskut jacob's pulakkk :-p Ntah dia belum perasan kot baru 3 hari bini dia dok ketagih makan biskut 4 segi hihi...




** Jangan salah paham ek...guru aerobic itu bagi tips yg bagus utk turunkan badan dgn sihat....cuma eynda je saje2 sukahati makan biskut jacob's satu tin siang malam...sebab ai sokak :-D





28 comments:

iLLa said...

kak eynda..samalaa cm kita glerr makan biskut jacobs neh...ehehe....

Cik Emi said...

loh akak... emi makan yg bulat tuh.. sentiasa ada tepi pc ni.. kadang2 cicah melo kosong gak ;p. memang ketagih pun

eynda said...

illa...emi...kira akak ni masih kategori normal la ek... :-D

fabulous.farah said...

farah suka jacob wheatmeal..sedap~

eynda said...

Farah...wheatmeal lagi bagus kot kan..takpe akak perlukan iron dlm badan (nak cakap apa lagi hihihi)...

Nana said...

akak tu mcm menu nana masa bfast n minum ptg dlm pantang...ki3. sedap kan...nyum3

eynda said...

Nana...ha'ah la kan...tapi akak masa pantang makan roti sapu peanut butter & jem :-p

keyman said...

saya hari2 mesti minum milo...
balik umah..yang..milo ais satu!!...
hahah.

mommy otai said...

hahahaaaa..lwkla baca n3 ni..trgelak frh bca..lwk jgk eynda orgnye...tp mmg sdp bskut tu...frh skrg pg2 cecah roti 2kpg dgn nscafe bks cik abg mnum tk hbes..jimatt2....ps anto cha skool,lntak nasi...wajibb..gilo apo....

sisdee said...

hahahaah..eynda...kita pernah camni..bantai dok makan biskut jek..tp btahan smggu jek sbb bosan......pastu blasah quaker oat..ada yg ajar makan quaker jek tuk bdn sihat plus tuk diet...campurkan le mcm2...strawberry ke..itu le ini le.......kita tahan 2 mggu jek hahhahah....kes hanget2 taik lembu le kita ni...(kita le kan) :P

eynda said...

hakimin...pasti menyegarkan tekak kan...tambah2 disediakan isteri tersayang :-)

eynda said...

Farah...takpe...makan nasi tu nanti share dgn Damia kan ;-)

Nieza Ishak said...

lamanya tak minum milo..
peberet nieza gak tue ... tp skrg ni kena pulun horlick sbb nak store susu utk zulaikha ...huhuhu8

eynda said...

Sisdee...kita tu macam eynda pun boleh join jek haha...awal2 bersemangat la...lepas tu dah bosan tukar style lain pulak...sebab tu duduk diam2 tak citer kat hubby nih...biar dia sendiri perasan tabiat bini dia buat masa ni...ke tak sempat sebab esok lusa ntah2 dah tukar style lain :-D

eynda said...

Nieza...horlicks lagi bagus utk tambah susu kan...chaiyokkk :-)

~ Lady ell ~ said...

sib baik ketagih yg elok...

Ray said...

Dulu time TBLA season kan diorang kunci hat area healthy recipe untuk online member je kan??

Tadi Ray check kat website tu (www.thebiggestloserclub.com) tengok dah bukak dah laluan. Kalau Eynda click kat tab Recipe tu memang ok gak koleksi makanan yg menyihatkan. Insyallah nanti nak try la. Yg penting, mudah nak sediakan:)

Mrs. Eeza Herman said...

memang sedap biskut cicah milo..
milo lak milo panas, cicah biskut sampai lembik sket, pastu makan..
tu la menu setiap kali pantang..
sedap sgt

Queen said...

nik dgn hubby dua2 sokak biskut cream crackers tu...hubby kadang2 letak cheese tengah2 pastu makan gitu je....memang sedaapp..cicah plak dgn teh o panas ke..dgn milo panas ke...dgn kopi ke,,,...

perghhhhh..memang layanzzzz

Adlina Husaini said...

eynda, u tau macam2 cara nak diet eh..bagus btui..
sodap biskut tu?? nak kna p bli lah..give a try tq for sharing =D

::i.e.r.a:: said...

Jacob's kegemaran ku jugak.. tp iera suka yg wheatmeal bulat tu cicah ngan Horlicks 3 in 1... fuhhh sedapnya...

ena said...

kak eynda.. ku minum milo 2kg dalam 3weeks!! hah! kalah anakku consume FM tau!!

muahahahahaha ketagih gak ni

NeenaAnuar said...

memang gabungan yg sgtt hebat! Milo ibarat candu taw buat neena... kalau sehari tak kene.. memang rasa cam gian tak sudah jerk! hehehe...

LiAnA said...

ehehehe... bkn eynda sorang jer... kkdg cicah dgn neslo.. kdg dgn milo.. tak pun dgn nescafee... kakaka ku baru nk buat entry group biskut jacob..takpe tu ku buat esok :-p

ERMAYUM said...

memag kadang craving datang gilos tak pregnant pun crave heheh tapi enyda biskut ok la satu tin makan pun takpa hehe kita abc la rojak la but dah over la craving nya tak tau lepasni apa lak :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sokak...
sokak baget...
hehehehe...

Cikgu ILi said...

Eynda...eh tang milo tu sama...milo tu bleh bagi tenaga....kalau lapar pun bleh hilang..kalau sejuk lagi la syok!

zailamohamad said...

zaila suka biskut gula & biskut jagung;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails