Monday, April 19, 2010

Ikano + IKEA + The Curve......

Cehhhh...tajukkk...gaya macam banyak gambar je kan...tapi sedihnyer ni je eynda snap....ada jugak gambar dari takde langsung :-p

Ahad kami pagi2 pegi seperti tajuk di atas...Mari bercerita sambil kita tengok gambar....



Hannah sebelum bertolak ke lokasi seperti tajuk di atas....bawak beg barbie lagik...


Mula2 pegi Ikano sebab kami ada beli sofa & dining table kat satu kedai tu...so buat last payment....maybe this weekend atau next weekend diaorg hantar ke Cahaya SPK....harap2 jugak minggu ni grill dah siap pasang...

Lepas tu kami pi lunch kat A&W....malas snap gambar sebab semua orang tau apa menu kat A&W kan :-D

Lepas makan terjah IKEA pulak...buat bajet utk barang perabot tingkat atas rumah kami...tapi belum tentu beli kat IKEA..ikut bajet kalau tak cukup beli kat kedai perabot biasa je la :-D Singgah kat kids area kejap...



Adam kat mana-mana pun dia boleh join...kat tempat main ni dia sorang je budak besar :-D



Hannah main apa tu?? Mini kitchen!! So cute la benda ni...berkenan sangat...tapi harga RM300++...sape yg mampu tu boleh la beli ...



Bila tengok anak tahu le maknyer cemana kan...maknyer memang rajin bila kat dapur :-p 


Tak beli apa pun kat IKEA...hanya cuci mata....on the way ke The Curve singgah kedai DIY kat Ikano...terserempak dgn ME .... sembang2 jap....pas tu pegi The Curve teman hubby beli seluar keje...jumpa ME jugak kat The Curve hehe...tapi tu la takde gambar jugak....ada gambar ni jek.....


Yeaaaaaaa.....dah lama tak posing depan cermin macam ni....ambik peluang sebab toilet tu takde orang....mak sapa la ni ...nasib baik muka tak nampak....tak mau mengaku kenal :-p



Letih jugak la keluar hari Ahad tu...parking kat The Curve...pegi Ikano...Terjah IKEA....patah balik Ikano....terus ke The Curve balik....kalau nak ikut dah brape kalori terbakar kan cehhh sempat lagi nak kira tu...5-6 jam jugak mundar mandir kecuali tolak sejam duduk makan :-p





** Rindu nak buat entry percutian huwaarrrgggghhhh......





30 comments:

LiAnA said...

lama tak merayau area sana... hubby malas sbb tmpt tu selalu sesakkan.. thn ni mmg tak pegi lg.. sian betul kekeke

noradzlina.kamdani said...

cutenye mini kitchen tu kn kak eynda...pandai plak dak hannah bermain basuh membasuh pinggan kt sinki tu

Lady of Leisure said...

mini kitchen tu lady lak mcm berkenan hehe... tapi nak kasi sapa main takkan molly kot hehehehe

eynda said...

Liana...dulu hubby tak brape suka area tu...tapi sekarang senang dapat parking pulak...kalau One Utama memang hubby malas pegi dah...

eynda said...

Lin..ha'ah cute sangat...siap ada microwave atas tu...hannah tengok gambar tu dia kata basuh pinggan tapi takde air...hehe...asyik mintak main masak2 sejak main kat situ...nanti le mama pi cari yg murah2 :-p

eynda said...

Lady...jadi tempat tido molly lak sinki tu nanti hihi...mesti comel :-)

Nana said...

tajuk entry ini adalah tempat feveret ku n hasben..ki3. maaf la kak terlebih sudah. eh! nana berkenan la kat mini kitchen tu...bestnye kalau ade byk duit :P kat umah ni anak dara nana rajin sgt nak tlg basuh pinggan. pinggan dia mkn confirm die basuh sendiri. tp nana mestilah basuh balik tp kene dia tade la..takmo die kecik hati :)
nana call akak ari tu kat the curve kan. pi mkn kat gulam tak?

eynda said...

Nana...bagus la irdina...hannah pun sekarang kalau akak tengah basuh pinggan dia mesti ambik stool berdiri kat tepi tengok akak membasuh...sebab tu dia macam lakonkan balik apa akak buat kat dapur hehe..tapi mahal kan...kat toys r us murah skit kot...hari tu ada kat the curve..kalau pi makan kat gulam konfirm kita terjumpa pulak sebab time2 tu pun dekat nak balik rumah dah...tak makan pun kat gulam weekend tu...hubby kata nanti "gulam berkenan" hihi...asyik nak pi gulam je kan...(tokey gulam tu jiran member hubby :-p)

IdzaLia said...

hehe.. napa kita tak terjumpa ye.. Lia pun ke kl weekend ritu.. ke ikea jugak.. huhu.. takde rezeki nak terserempak dgn kak eynda...

Mummy Dasy said...

me klu ke IKEA confirm IKANO & The curve tu terjah sekali dah dekat2 katanya harus ah gi sekali...lawa lak mini kitchen tu...

TK said...

Berkenan kat mini kitchen tu..tapi anak dah besar dan boleh basuh pinggan betul2 kat sinki dapur tu..Bagus bende tu, ajar anak membiasakan diri kat dapur kot2 dah besar jadi rajin. Boleh tulun mak basuh pinggan slalu..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ala...
awat tutup muka sis...
mane tahu rizalman nak ambik jd model ke...
hehehehe...

ERMAYUM said...

amboi rajin basuh pinggan hannah pinggan betul rajin tak basuh

Adlina Husaini said...

ish mcm tingin mini kitchen tu tapi boleh ke bagi aisy main..nanti daddy dia kata "eh tu gegirl punya la, NO"

p/s: cantik la cardigan putih tu :D

makcikrehan said...

eh rasa tadi dah taip komen..mana pi pulak nih

zarin said...

ada gaya hannah cuci pinggan, mesti slalu tengok mak dia cuci pinggan nih hihi

KV said...

eynda!!! Kv pernah snap gambar dalam toilet tuh. Kat situ jugak. Sukak cermin besar dia. Hehe

Queen said...

cardigan putih tu santek la kak eynda...hehhehe

eynda said...

Lia...selalunyer cam tu kan...weekend jalan2 pas tu weekdays baru tau ramai kat tempat yg sama :-p

eynda said...

Mummy Dasy...sekali harung singgah kan :-)

eynda said...

TK...eynda rasa mini kitchen tu sesuai utk kids yg umur sampai 5-6 tahun kot...dah besar skit kita suruh main kat sinki dapur betul je la :-D

eynda said...

ceroi...ye la...rizalman nak terjah utk siri tangkap muat dia tu ahaks...

eynda said...

Ermayum...basuh pinggan betul2 tak berani bagi lagi ler...tapi dah nampak tanda2 kat rumah dia macam berminat nak buat hehe...

eynda said...

Adlina...ye la nanti daddy dia kata takleh pulak hehe...

eynda said...

MR...lorr mana pi komen? Taip la lagi... :-D

eynda said...

Zarin..sudah tentu hehe...sibuk tunggu kat tepi masa mama dia dok membasuh pinggan mangkuk :-D

eynda said...

KV...ye ke..best kan cermin besar nampak satu badan :-p

eynda said...

Nik...tq :-)

Chik Na said...

chik na selalunya bila jalan cuci mata kat ikano tak terasa penat..tapi bila sampai rumah baru tau betapa letihnya kaki jalan :-)

Mimy Hamid said...

kak apsal tak leh jumpa yer..kita di destinasi yang sama tapi parking IKEA- IKANO- CURVE- IKEA...hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails