Monday, April 5, 2010

Dengar Dulu Laaaaa.....

Waktu kejadian : Malam tadi.

Lokasi : Ruang tamu sambil tengok ABPBH.

Hubby saje2 snap gambar eynda dgn D5000 ...landing baik punyer depan tv macam mermaid katanyer....

Sambil2 dia snap tu bila preview balik mesti dia sengih2...


Eynda : Ye laaaa...saya tauuuu....kalau nak tau...kita akan nampak 10 pounds heavier dalam gambar berbanding kat luar tau....(ntah betul ntah tidak fakta eynda nih)....

Hubby sengih2 sampai tergelak....


Hubby : Laaaa....saya baru nak kata dalam gambar ni awak nampak lagi kuruih!!!

Eynda : Ahahahaha......(nak kata apa...sengih jugak laaa...)






Pengajaran dari citer di atas.... dengar la dulu apa orang nak kata hahahaha.....

27 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hehehehe...
sis berangka buruk...
hehehehe...

eynda said...

meniti senja...ye la...akak ni selalu merendah diri :-p Ingat dia sengih2 tu nak perli la hahaha...akak kan perasan gemuks :-D

sisdee said...

tu le..jawapan org yg tido sbantal ngan kita hahahahahahhahah

tul le tu kurus kot :)

eynda said...

sisdee...takdenyer kurus...kalau dia kata dlm gambar nampak lagi kurus...maknanyer kat luar ni?? haha..pikir sendiri la :-p Tu cara dia nak bagitau...eynda ni dah gemuk lalalala....cara berhemah :-p

BULLET said...

hahahaha..kak eynda salah tafsir pikiran hubby lak...

eynda said...

Bullet...hehe...termalu jap malam tadi :-p

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

xder la sis...
dah cun dah...
hehehehe...

Nana said...

hee3...alaaaa...silap nyampuk awal. nway, akak mmg kuruih pon...dah lawa dahhh...cume nak trimm yg tertentu je kan :)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ehemmm..ehemmm..puji ader maksud tu..tak lah kak eynda..gurau jer..memang kak eynda kuruihhh pun..

IdzaLia said...

hihi... tulah lain kali dgr dulu apa yg hubby akak nak kata.. hehe...
akak ni cantik le takyah le nak rendahkan diri sgt ye.. (^__^)

tifa said...

:)Tifa pun slalu kena macam tu . Buat biasa aje .

NeenaAnuar said...

wah apa lagi kak eynda! publish lar gambar terbaru akak yg dah kuruihh tuu! hehehe...

eynda said...

meniti senja...terima kasih :-)

eynda said...

Nana...akak nak kena trim satu badan ni haaa :-D

eynda said...

Ibu Damia...ada maksud apa tu hehe...akak tak kurus pun...nampak je macam kurus :-p

eynda said...

Lia...satu2nyer perangai akak dari kecik...suka rendah diri sampai kawan2 pun kekadang marah hehe...

eynda said...

Tifa...tapi tifa memang kurus punnnn :-)

eynda said...

neena...takmau laaaa...gambar selebet pakai baju tido tu haha...

Cikgu ILi said...

Saya pun dengar gak pasal 10 pounds tu..tapi..kalau masuk tv la..

Eynda mmg dah kuruihhhhh pun.

Lady of Leisure said...

ehehehe... akak memang dah kuruih skrg ni... lady agree...
:)

sLEEping BEauty said...

wahh , landing ala2 mermaid gitew...hehee
eynda dah terlebih2 cun , walau gemuk mana pun ttp cun ..
tp yg pasti eynda tak lah gemuks pun, perasaan je tu..

makcikrehan said...

tudia... baiknya laki depa... buleh puji2 lagi. laki kita jgn harap, selagi buleh nk kutuk bini lagi ada tawww

Eti Karim said...

that's a nice thing to say kannn... betul tu... I pun selalu potong ckp orang! kalau nak buruk sangka lebih baik dengar dulu kan, kot2 org puji pulak cam hubby you tu! :-D

honeylanz said...

wahh... dah kurus... tu la lian kali kita kn dgr dulu kan.. hehehe

fabulous.farah said...

hehehe..best nye kene puji kurus..pengajaran di situ=p

ratna said...

betul tu kak.. saya belajar sain (cewahhh)mmg kita ni dlm camera nampak 2x ganda lebih besar dari saiz sbnr.

Anonymous said...

eynda..
pesen sha lak lain sket..
hubby sha suka ckp slow2..saje nk nyakat..
nk-nk pulak citer tu excited..lg la slow & steady je dia..geram tau..
sha mesti potong ckp dia then kata,"ckp2 la cpt2 sket..saje buat org suspen"..hehhe

tp eynda mmg dh cun ..
kurus sgt,kureng cun nye..
laa ni yg sedang-sedang ajer..
yg penting kita bahagia...
*_*

~sha~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails