Monday, April 5, 2010

Cahaya SPK + Gulam Mee.....

Salam all...

Nak mintak maaf banyak2 sebab banyak komen yg sebelum ni eynda belum reply...nanti ada masa free eynda reply ye...tapi blogwalking tetap berjalan walaupun tak brape lancar...thanks sebab rajin tulis komen kat blog eynda ni...


Last saturday eynda pegi Cahaya SPK. Patutnyer Hannah ada kelas Tumble Tots @ 3pm. Eynda tak larat sangat...hubby kata macam minggu lepas la...dia settlekan hal rumah...eynda bawak adam Hannah gi Subang Parade....aduhhh....malasnyer nak drive...sebab eynda sekarang tengah selsema...tak la teruk tapi macam letih semacam je minggu ni....

Sambil2 pikir tu eynda buat keputusan nak ikut hubby gi Cahaya SPK...sebab saturday tu org dari kedai grill nak datang ambik ukuran & kami nak kena decide style & kaler grill....eynda pikir baik eynda ikut hubby sebab eynda nak participate dlm hal grill ni...nanti yg hubby pilih eynda tak suka haaaa...cemana kann...

So kelas Hannah kami pegi hari ahad....



Hannah tengah praktis cara nak berinteraksi dgn jiran sebelah....dok bayang nanti Hannah mesti sibuk nak sembang dgn jiran kalau jiran ada kat luar rumah.....tak pun sembang dgn bibik je kan Hannah... hehe..



Jiran sebelah ni dah pindah masa cuti sekolah lepas....sekarang dia tengah buat lanskap...bestnyer....



Perbincangan yg serius....member sekerja hubby aka jiran lorong lain datang jenguk2 rumah kami...rumah dia pun tengah reno...



Happening betul time ni....staff kedai grill datang....kontraktor utk reno kat luar datang....jiran datang...rasa macam nak kenduri pulak :-D



Lepas habis pasal rumah kami terus gi lunch....kat Gulam Mee....



Ingatkan siang2 takde sebab selalu gi tapau waktu malam je...ada jugak gerai yg bukak...cuma gerai ikan bakar umbai je tak bukak....



Hubby datang sini mesti nak order mee goreng Gulam....padahal dia dok usha menu lain hehe...seronok sebab 1st time boleh makan kat situ...selalunyer tapau je sebab takut hannah moody...makan kat restoran suasananyer lain....pas tu makanan panas2 terhidang mesti la sedap kan...




Eynda order kueteow sup....makan dgn sambal kicapnyer...yummyyyy....




Hahaha...yg ni eynda takleh lepaskan peluang utk order...cendol lalalalala....patut le badan makin dipam-pam macam belon sekarang....sebab asyik2 makan cendol je :-p 



Utk adam & hannah order nasi ayam sorang sepinggan...hannah pun makan habis...seronok tengok diaorg makan...


Lepas lunch kami patah balik ke Cahaya SPK sebab ada appointment dgn kontraktor yg handle alarm rumah pulak....dia nak ajar cara guna alarm....tetiba kan...dia masuk kat bahagian suis box, ada benda hilang!! So takleh nak onkan alarm....kami dah check dgn kontraktor buat renovation...diaorg kata tak kacau box tu....nanti hubby kena check dgn management Cahaya SPK pulak....sape la yg ambik...ke belum letak benda tu....kalau takde jugak terpaksa la beli lain...benda tu memang boleh ambik jual :-(


Hersheys Sundae Pie .... hubby gi tapau burger king malam sabtu...dapat pie ni free....bagi kat hannah dia makan sikit je...so boleh agak kan sape yg perabih hahahah....sambil dinner sambil tengok AF8....paling eynda suka malam tu Anum...malam tu je...malam lain mungkin pelajar lain lak eynda suka....sebab performance diaorg tak stabil setiap minggu...minggu ni ok...minggu depan tak ok pulak...so eynda memang takde pelajar feveret yg tetap...tengok AF pun sekadar nak relaks2 depan TV :-p




** Takleh jadi la...makan tak hengat...pagi ni dah workout 45 minit...














30 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sis xabes2 cendol nye...
hehehehe...

eynda said...

Meniti senja...ingat cendol...ingat akak ye :-D

sisdee said...

hahahah kitapun jeles eynda asyik jumpa cendol jek :)

tp lagi syok tgk kueyteow sup tu huhuhu..kita ni dahle minat kat kueyteow :(

eynda said...

sisdee...ayooohhh....balik dari cahaya spk tu singgah giant coz hubby nak gunting rambut ...beli cendol lagik tau haha...hubby pulak teringin...ku order utk 2 org :-p memang takleh lari dari cendol....

tifa said...

Wau..sedapnye..Tifa pernah lalu je tak pernah singgah .
Nak ajak hubby la :)

eynda said...

Tifa..kalau dinner kat situ lagi best tau...siang panas skit la ..

Mimie Fazira said...

wah ... saya pu suka p kedai gulam tu ... esp sabtu , hantar hubby p subang airport terus melencong pekena mee goreng itew ...

IdzaLia said...

sedap tu cendol.. mee goreng yg hubby akak mkn tu mcm mee goreng mamak ekk..

ERMAYUM said...

tak pernah makan kat gulam sect bape tu

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

memang pon...
nampak je cendol...
trus kepala ade sis...
hahahaha...
kuat tol penangan sis ngan cendol...
hehehehehe...

Softtouch [Hanim] said...

mmg fanatik lag kak eynda ngan cendol..mee sup kat gulam mmg best...sbb kalu pg situ mesti amik mee sup dia..tp dah lama x pg gulam mgkin dah boring kot..he he he

eskrim tu mmg nmpak sedap..kak eynda kalu jd mak nikan kalu anak xnak makan mesti kita yg makan kan?sama mcm sy...he he he

superheroes' mom said...

selau lalu jek pass by ghulam tu, x penah lak singgah... tatapi mee goreng itu sangat mencabarku...huhuhuhu

Mimy Hamid said...

pehh mencengkam jiwa raga mee itu..kat mana gulam tu kak...kak burger king wat promosi sundae ke?

eynda said...

Mimie Fazira...akak banyak kali dah tapau kat gulam...tapi tak pernah rasa mee goreng tu...hubby akak dah jadi ketagih...mesti rasa jugak la nanti...

eynda said...

Lia...ha'ah mee goreng mamak penang punya style :-)

eynda said...

Ermayum...ni eynda google jumpa add :

Gulam Mee
B 13A G, Bistari De'Kota,
Jalan Teknologi 3/9,
Kota Damansara 47810 PJ

eynda said...

meniti senja..haa bagus...bagus...hehe...

eynda said...

Hanim....kat gulam tu banyak makanan akak belum try so lambat lagi nak boring kot hehe...akak jarang habiskan makanan anak sebenarnyer...pantang sebab nanti konon2 anak takmo dengar cakap kita hehe...tapi sebab sundae tu mengancam akak habiskan jugak :-p

eynda said...

superheroes' mom... dulu cam tu la...lalu je tak pernah singgah...suka konsep gerai kat situ...mee goreng kat situ masak style mamak penang...kuah manis2 skit...

eynda said...

Mimy...kat kota damansara...kalau ikut dari shah alam ni terus sampai sg buloh yg kiri kanan ada jual pokok2 bunga tu sampai la ada signboard ke kota damasara kalau tak silap...turn ikut jalan ke kota damansara, restoran ni sebelah kiri jalan tu...

Akak pun tak tau burger king buat promo ke apa...hubby la cakap masa balik rumah dari tapau...free katanyer...memang free la tu sebab hubby takkan beli side order selalunyer...

NeenaAnuar said...

OMG!! tak tahann tengok hershyes sundea pie tu!!! *meleleh air liur*

eynda said...

Neena...kalau tak dapat free memang akak tak merasa la sundae pie tu...dia wujud pun akak tak tau haha...teruk kan..

Lady of Leisure said...

adeh la semua pic makanan sedap betul... esp tang pic yang lassssst sekali tu hehehehe

Nana said...

ooo pi jugak TT ahad ye..awal kan :) nana terliur tgk mee tu...nana mmg suke mee goreng...sedappp nye nampak!

zailamohamad said...

tak sabar rasanya nak sengok rumah eynda..mesti cantik ni..
eynda, zaila dah dapat dah no. kontraktor chang ngin (betul ke ejaan ni), zaila buka baca satu persatu entry cahaya SPK then jumpa, nanti nak kontek2, kalau hubby bg green light boleh suh diorang buatkan featured wall tu;)

eynda said...

Lady...gambar last tu memang sedaapp :-D

eynda said...

Nana...ha'ah akak pi hari ahad...lepas ni memang pi ahad je...sebab sabtu pack sangat aktiviti....akak dgn mee goreng sekali sekala datang teringin baru makan :-D

eynda said...

Zaila...rumah eynda makin lama makin potong bajet ahahaha....takde duit la nak buat grand2....nak ikut dah boleh pinda masuk dah lepas pasang grill ni...sekarang nak buat landskap je...simple sangat...biar laman kosong senang anak lari sana sini hehe...dah dapat ye number Cheng Ngai...ha'ah eynda ada snap gambar lori Cheng Ngai :-p

LiAnA said...

anum best.. tp dh terkuar pulak minggu ni..

sedapnya cendollllllllllllll

Anonymous said...

eynda..
byk gmbr x dpt tgk..
gmbr hannah yg 1st sampai no 4..
dh refresh 3 kali,still tanda X..
pic yg ada start kedai gulam mee tu..
sodap ehh mknan2 tu..
nnt nk ajak hubby gi sana la..
kitorg ni suka JJCM mcm eynda & family gak..hehehe

~sha~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails