Tuesday, April 27, 2010

Ada Apa Dengan Sabtu....

Salam semua....

Sabtu lepas Adam kena pegi kem bestari solat kat sekolah plus ganti cuti raya nanti...so pagi2 tak kemana pun...dlm 2.30pm kami bawak hannah ke tumble tots....


Hannah dapat kad keahlian....



Tumble tots are strong!!


Habis kelas tumble tots kami singgah SSF Curtain utk pilih material...amboi kemain syiok pilih material kan...sampai terlupa tengok harga!! :-p 

3 jam jugak la kami kat SSF tu...kami pelanggan terakhir keluar dari kedai...bukan senang nak pilih material & warna curtain rumah kan....sementara tunggu SA buat quotation harga, kami lepak kat restoran berdekatan....Restoran Nurul Tomyam ke apa ntah nama kedai tu...minum2...then tapau tomyam je utk dinner....boleh tahan sedap le makanan kat situ...

Lepas setengah jam kami pi balik kat SSF....tarik nafas panjang-panjanggggggg sebelum SA bagitahu kos utk curtain satu rumah....boleh teka tak?? Rumah eynda kan banyak tingkap & sliding door...haaaaa...teka laaa....walaupun terkejut tengok kos tapi kami buat macam cool je padahal dlm hati waarrrgghhhhh!!!!  Harap2 berbaloi la dgn apa yg kami bayar nanti....member hubby kata SSF memang agak mahal tapi workmanship diaorg tak pernah mengecewakan....kalau jahit/pasang senget nanti diaorg akan buat semula...tapi yg kami agak risau adakah pemilihan material tu bertepatan dgn konsep rumah kami...adehhh...suspennnn sangat.....tunggu & lihat nanti ye...


Malam pulak duduk kat rumah je sebab nak tengok AF8 hehe...ai suka la Adira...tapi ai tak mengundi pun :-D

Hubby & Adam tak reti tengok AF so diaorg layan Monopoli yg baru beli petang tu kat subang parade.....haaaa...Toys r Us dah tutup ek kat subang parade?? Under construction la kat unit kedai tu...signboard Toys R Us pun dah takde...pindah kemana ye?



Hubby beli monopoli sebab nak asah otak & skil matematik adam...adam ada masalah dgn maths...slow learner skit...



Seronok dia main monopoli....tapi kedekut bab nak beli2 tanah...duit banyak :-D



Tengok tu...siap buat kira2 atas buku...takpe la slow2 harap2 lepas ni terang hati dia skit....


Diaorg main monopoli sampai 11pm, sampai adam pun mengantuk sangat2...otak letih buat kira2 kekekeke....hubby pun kata senang je nak terlelap lepas main monopoli...bagus la cam tu... :-D





** Minggu ni tak banyak snap gambar.....kurang mood.....





23 comments:

ratna said...

bagus asah skill math awal2 kak.. saya teringat ckp cikgu saya masa sekolah. matematik ni kalau kita nak terror kena belajar dari awallll tahun..kena belajar sungguh2 dari awal.. kalau buat tak tau jer.. pastu baru terhegeh-hegeh nak belajar masa pertengahan tahun..mmg tak boleh..

S.u.F.e.E said...

yey yey

nt tepek gamba curtain tau.. nak tgk desing dia.. woot woootttt

Lady of Leisure said...

tengok monopoly ni teringan dedulu zaman main monopoly dengan kengkawan, syok je pegang duit banyak hehe...

Jiejah @ Iza said...

masa pindah aritu ingat nak terjah SSF gak , depan office je kan tp sudahnya hala teewah wakakaka ..

lagi satu pernah cuba kat MACY , puas hati sgt ngan jahitan dia :-D

noradzlina.kamdani said...

bagus adam tu ada inisiatif nk kire kt kertas ... bab kedekut nk beli tanah w/pun duit ade sgt bagus...(pandai dia psg strategi)

aYu said...

masa kecik pun saya suka main monopoli..

yangyuyu said...

sy pun suka monopoly, perasan jd kaya sat..wakaka

sy pun suka adira dan maulana:P
takyah undi..kita pasang astro pun dah kira menyokong AF..hehe aci la kan

sisdee said...

wah besnya buat langsir kan...kita pun teringin nk yg mcm2 gaya now nie..kan trend psg tinggi sampai kat siling heheheh...

syokkan main monopoli...bole gak le berhibur ngan kluarga di samping dpt asah maths dia heheheh :)

fatenton said...

kan best kalau tu duit betulkan.. heheheh

sLEEping BEauty said...

eynda , intan suka syahir masa konsert lepas.. minggu nie punya kureng best laa pulak... adira mmg deboomm....hikhikk

harap2 berbaloi la curtain yg eynda beli tu nnti....
kennnn :)

IdzaLia said...

bagus tu.. Adam nak main monopoli ni. asah skill sikit.. hihi.. Insya Allah terang hati Adam ni nanti..
samalah kak eynda.. lia ni pun takde mood nak berblog.. huhu.. nape ntah..hehe

ira_kecik said...

kak eynda... bagus ek asah skill maths guna monopoli.... leh kira2, leh kenal duit, leh belajar simpan duit sekali... hehehehehe.....

material kat ssf cantik2 kan... tapi rege dia mak datuk.......

shabiela said...

smbil main smbil belajar.. br anak sonok kan..

x sbr nk tgk curtain akak.. :)

fabulous.farah said...

tekun adam main monopoli..hehe.

tak sabar jugak nak tengok langsir..

Chik Na said...

tak sabar lak nak tengok gaya rumah baru eynda..sure cantik kan

Ayu said...

brp rm kak eynda curtain tu?..nk tau..hihi..curtain ni nmpk je mcm mampu beli tau tp bila tgk rege, penin nk byr..ayu dl cmtu gak, syok je pilih2 kain, design then bila dpt quotation terdiam trus...nsb bk ada org tukang byr...

suka main monopoly..lama dh tnggal..

Mia-Ina said...

mmg x sbr nk tgk perubahan rumah kak eynda nye touch up t. wah, main monopoli adam ye..hehe

sheila said...

shla pun bukan reti sgt main monopoli ni...blaja main kat game yg ada dlm enpon..main sorang2 je hehhehe..

bab adam buat kira2 tu...oklah drpd dia terus guna calculator

LiAnA said...

besttt main monopoly ni.. teringat dulu suka main.. part nk beli tanah siap menggigil.. wakakaka saiko betul

Sal said...

dah lama benau x main monopoly...yg paling best kalau jadik "banker"..bleh pegang duit byk2x...he he he

Cikgu ILi said...

Wow Adam...tulis satu mukasurat buku tu berapa nombor je...ebsar-besar..ok..tang buku dia tak kdekut.

quezul said...

rege curtain kat ssf memang ler mahal..tp mesti puashati..keje bagus...

cikbedahlaser said...

bgus la.. gune monopoli.. kdg2 budak2 ni kena ajar dgn cara fun..
kan...
ni suami la cite..die ajar anak2 buah die..gune UNO...
byk sbnr nye game yg gune maths..
sodoku pon...
kena ajak hannah main sekali ni....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails