Friday, March 12, 2010

Yahooo...Cuti Sekolah!!


~googled~



Eehhh...mak budak pulak yg terlebih hepi sebab anak cuti sekolah.....esok dah cuti yeayyyy....seminggu boleh berehat....tapi bila anak2 24 jam kat rumah lain pulak citernyer kan :-p

Cuti ni kami tak balik kampung...tak pegi bercuti kat mana-mana...mungkin jalan2 sekitar KL aje....hubby ambik jugak la cuti 2-3 hari....lagipun esok MIL datang tido rumah eynda kot...hari ni kat rumah biras...rumah dah "clear" skit haha...

Apa plan utk anak2 sepanjang cuti sekolah?? Eynda tak buat plan apa pun...cuma hari rabu depan Adam ada kelas tuition kat rumah....bawak jalan2 je la masa hubby cuti ni...Adam sibuk nak pegi Petrosains....dia pun hari ni last buat exam....hari ni lukisan aje...dia pilih lukisan bercop dari ubi kentang so malam tadi mama dia ni gigih la buat bentuk kat ubi kentang....eynda buat 4 bentuk...bentuk bintang tak menjadi...bentuk bunga tak macam bunga...bentuk 4 segi, giler nak senang keje & bentuk eskrem cone yg ntah apa-apa :-p Apa la hasilnyer tadi kan hehe...tu pun dia seronok dah tengok hasil ukiran mama dia :-D

Pagi ni sampai tengahari eynda takleh masuk blog sendiri...nak view blog lain pun takleh...kejap boleh kejap tak boleh....hampir2 hilang sabar nak merajuk takmo tengok pc hari ni....tapi sempat jugak la buat borders kat sidebar tu...kemas skit kan?? Nasib baik dah boleh masuk blog balik ni...rasa macam takleh terima kenyataan kalau ada masalah dgn blog huhu...

Ok la tajuk cuti sekolah dah melalut merata....selamat bercuti utk anak2 yg bersekolah...utk guru2....utk mak pak yg dok hantar/ambik anak kat sekolah...utk driver van...driver bas....minggu sekali lagi kita start "kelupoq" balik naaaa.... :-D



** Setiap kali cuti sekolah tiba rasa hilang berat atas kepala...macam hilang seketul batu yg berat....bukak sekolah nanti berat balik la...itu tandanyer ada tanggungjawab terhadap anak2 agaknyer...kekadang risau dgn persekolahan anak2kan....hhmm...






21 comments:

Chit Ana said...

selamat bercuti dengan anak2 ye kak ;)

Azmiezas said...

Selamat Bercuti n Selamat Berehat ya!!..

fizamior said...

happy holidays!!!! yeay!!!!!

Mimy Hamid said...

yahoo cuti sekolah jalan lenganng2 pagi2 nak gi keje...heheheh..selamat bercuti kak

dilaOHdila said...

wah mesti meriah umah nyda malam ni..
macam biasa bila tiba musim cuti skolah memang best dapat cuti panjang:-)

yangyuyu said...

Cuti sekolah tiada makna bagiku..hoho, ank masih kecik..selamat jln2 kak eynda

Blogger otai tolong jawab

sesemutku said...

mut lom merasa nikmat tu eynda...tgu la nuri skolah nti...maunya ibu dia terlompat2..tekinja2 agaknya...heheheh

|| NaFiRaa || said...

ai yang x de anak skolah pon suka kalo time cuti sekolah.. sebab nye adalah.. jalan x jem..mueheheehhe..lengang jek!! boleh speed kalo lambat..hehehehe

Tihara said...

suke nye mak budak time cuti2 sekolah ni yep :)

Anonymous said...

uhhhhh lega cuti sekolah..
x yah terkejar2 tgh ari anta anak gi sklh..
tp yg tak bestnya kejap sgt lak cuti eh..hahahaa

eynda best kan coti2 sklh ni??mak budak paling hepii..yuhuuuuu

~ashsha @ sha~

Ena said...

Selamat bercuti kak!! seronok lah Adam kan!.. hannah pun same lah sbb ader geng.. heehehhe

Mrs. Zuki said...

Hari ni rumah biras Eynda pulak berfebreeze.....
Eynda, selamat berehat seminggu ok..masak macam-macam ok..

Shariz said...

Hehehe...selamat bercuti ! kita yang mak2 budak yang beria seronok kan...hahahaha...Shariz pi Terengganu...yahoo...jalan2 cari makan....hari tu asyik hujan memang tak enjoy...hopefully trip kali ni best sikit kut :)

maya amir said...

slmt bercoti jugak:)

btw, i kasik u award..nanti amek kat my blog k:)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

selamat bercuti sis...
ehehehehe...

LiAnA said...

happy holiday.... owhhh mak budak pun boleh cuti gak sbb tak hantar anak gi sekolah hihi

Lady of Leisure said...

have a nice weekend kak eynda... lady pun so far tak ada plan apa2... rasa nak dok rumah gomol bebudak ni je hehehe...

fabulous.farah said...

huhuhu..yang pasti kalau ct sekolah orang keje suke jalan xjem=p

~ Lady ell ~ said...

ha'ah kan..kalau cuti sekolah mak2 ni mesti rasa lega...

NeenaAnuar said...

happy holidays kak! tapi jgn cuti dari berbloggin yeah... hehehehe..

TK said...

Selamat Bercuti dgn anak2 ok! Have a nice time!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails