Tuesday, March 16, 2010

Cahaya SPK (Update Lagik)

Update!! Update!!

Sikit je nak citer...
Makin lama kena makin kedekut gambar...biar suspen hahaha...
Padahal dlm facebook awal2 lagi eynda dah upload gambar....
So sape nak tengok gambar progress rumah banyak2 sila la ke facebook eynda.... ;-)



Ruang makan....lampu tergantung tu macam rendah sangat kot...nak kena adjust...




Zoom skit gambar kipas angin kat ruang makan....pilihan eynda...pegi kedai mana pun takde yg berkenan....last2 beli yg ni jugak....



Ruang tamu ke2 iaitu ruang menonton....ruang tamu pertama takde tv la...utk privacy so sape2 nak sembang tanpa bising budak2 atau nak gossip2 panas..sila ke ruang tamu pertama :-p




Lampu kat tingkat atas.....naik tangga nampak lampu ni kat lorong antara bilik tido utama ke family area & bilik2 lain....


Hari ni tadi hubby pegi sorang2 ke Cahaya SPK...ada appointment dgn orang yg nak pasang grill.....dijangka bulan 4-5 ni nak start dah bawak barang kecik2 ke rumah baru.....insyaallah cuti sekolah lagi sekali dah duduk rumah baru kot hehe....



** Slow2 mengemas apa yg patut...rasanyer banyak barang kami tak bawak...ada yg mungkin nak di let go......




65 comments:

synn said...

nice la eynda..semuanya:)

eynda said...

synn...thanks :-)

sisdee said...

kita suka cabinet tv eynda..dah ckp hubby nak camtu hahahhahha sangat simple kan :D

LiAnA said...

cun2... ku suka kipas siling tu pilihan eynda tu.. brand apa tu

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

waaa...
xsabar nk tunggu perasmian nie...

Fa'e said...

cantik laa... agak2 bila tu nak masuk umah baru? nnt buat kenduri masuk umah jgn lupa jemput ekk...hehehe

Jiejah @ Iza said...

selamat menempuh kepenatan yg x terhingga hehehhe ..

^wirda^ said...

wow..indah bangett..
umah kami biase2 saje..
kipas tu sgt cantik juga lampu yg kat ruang dkt bilik tido tu..wawee..

NeenaAnuar said...

neena suke lar lampu tergantung kak eynda tu...

MommyCT said...

mesti cantik rumah baru u ni nanti kan ...i rasa tak sabar tunggu u pindah masuk n tgk gambar2 akan dtg ;).

W..A..H said...

suka lampu hitam tu..
lebih kurang aje plan kita nak masuk rumah..tapi mcm eynda complete dulu.

Snowwhite Zone said...

UMAH BARU ke ? cantik2.. suka3

Mr PenyuBiru said...

kabinet tv tu dah pre-installed ek?

Ena said...

sangat cantek lah kak.. pandai pilih.. berkenan pulak deco kat ruang tamu kedua tu.. :D

keyman said...

bile la nak beli umah..hm..

fazemy said...

Cantik..suka tgk rumah org yg cantik2 ni. Pastu berangan. haha

nkniessa said...

cantiknya umah akak... bestnya...

Tihara said...

suka la dengan pilihan eynda..mcm classic semuanya.. :)

vee said...

cantik umah eynda..suka vee tgk..housewarming nnti jgn lupa jemput ye..hehe..

Just Call Me Bitt said...

wahhh cantik....

Azmiezas said...

wah..dah pasang lampu..cantek..tak sabar nak tengok umah eynda fully furnish..mesti lagi lawa kan!!..

Lady of Leisure said...

nak tengok gambar lagi tapi sayangnya lady tak ada facebook huhu..
cantik rumah kak eynda, dah siap nanti mesti bertambah cantik kan.. suka tgk kayu kat dinding di ruang tamu ke 2 tu.. :)

zailamohamad said...

semuanya cantik!!!!!

fabulous.farah said...

suka kayu rak tv tuh~

Rash said...

sgt jeles la eynda ^^
(baik punye jeles taw =p)
huhuhu..
xsabar nk tggu update yg lain plak~

|| NaFiRaa || said...

canteknye!! rumah baru eh!!

eynda said...

sisdee...ye ke hehe...lain dari yang lain skit yg tu :-D

eynda said...

liana...kalau tak silap brand Alpha kot...

eynda said...

meniti senja....menghitung hari :-p

eynda said...

sis Fa'e...insyaallah bulan 6...balik malaysia ke? Boleh je nak invite nanti ;-)

eynda said...

Jiejah...dah terbayang :-D

eynda said...

wirda....akak rasa rumah akak tu pun biasa2 je...takde yg grand pun :-D

eynda said...

neena...comel je lampu tu :-)

eynda said...

Mommyct...risau jugak nanti bila dah masuk barang2 apa nak jadi...sekarang pun rasa macam terlebih berhati-hati :-p

eynda said...

Nis...hubby cakap next month dah siap...cepat betul kontraktor buat keje...

eynda said...

Snowwhite...ye rumah baru :-D

eynda said...

Mr.Penyubiru....dah ready :-)

eynda said...

Ena...akak sendiri terkejut tengok hasil...sebab masa beli/tempah barang memang tak terbayang hasilnyer cemana :-D

eynda said...

keyman...insyaallah satu hari nanti beli la tu :-)

eynda said...

fazemy....dari angan2 boleh jadi kenyataan ;-)

eynda said...

nkniessa...thanks :-)

eynda said...

yangyuyu...thanks...akak terharu :-)

eynda said...

Tihara...eynda cuba elakkan konsep moden sebab trend cepat bertukar...so pilih yg nampak evergreen/klasik :-)

eynda said...

vee...thanks...insyaallah nanti eynda invite :-)

eynda said...

Bitt...thanks :-)

eynda said...

Azmiezas...thanks...hopefully lawa ler :-p

eynda said...

Lady...gambar2 lain lebih kurang je...kena datang rumah akak nanti tengok rumah depan mata ;-)

eynda said...

zaila...thanks :-)

eynda said...

Farah...itu idea hubby :-D

eynda said...

Rash...jeles yg baik takpe :-)

eynda said...

Nafira...thanks...ha'ah rumah baru :-)

tifa said...

Wau banaknya lampu2. Bape baynk lampu yang eynda ada ? Tak sempat nak kira sebab dah macam macam.Menarik and unik pula tu.

KASIH said...

Sebelum tidur di sana make sure 'pagarkan' rumah tu dulu.. ayat al quran letak banyak2 pun tak.. ni la pengalaman ct.. dulu tinggal di apartment rumah kecik, bila duduk rumah 2 tingkat bilik 5, memang rasa seram sejuk mula2 tu..sementara nak biasakan diri..maklumlah kita ada anak pompuan..sekarang dah ok.. dah beqani dahh.. :)

Ariff Shah said...

nice!!

Mia-Ina said...

kte pun dh tgk segalanya di FB akak..nice sgt2x. lekas2x pindah ye kak

sesemutku said...

cantik la..

maya amir said...

eynda.. i plak mcm tak sabar nak tunggu ...hehehe..sume nice & cantik..:)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

waaa..
best je kan...
ade wat makan² tak???
doa kesyukuran ke...
hehehehe...

zareene said...

cantiknyer rumah eynda... pandai eynda design interior dia...

Queen said...

cantik umah kak eynda..luas..macam2 boleh bikin...tak sabar nak tengok bila semua dah furnish up..ehehehe

Ayu said...

kak eynda, best nya tgk rmh akak hampir siap..truskn update ok, nk cuci2 mata n cari idea..;-)

a.z.n.e.e said...

kak eynda,
sy pun br umah baru.. so, agak boleh tau la rege brg2 akak... huhuhu.. dasat2..

cantek + mahal belaka! hehehe..

abrahyn said...

lawanyer lampu tu eynda....worth buying la....

shabiela said...

kenan sume benda dlm umah akak.. ehhehe..

Softtouch [Hanim] said...

cantiknya umah kak eynda..kipas lampu semua..xsabar nk tgk bila dah siap sepenhuhnya

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails