Wednesday, March 17, 2010

Beberapa Jam Di Melaka......

Last Sunday lepas pegi house warming Ana Suzana, kami balik rumah bersiap terus ke Melaka pulak....Adam dah ikut MIL pepagi lagi ke Melaka...lepak rumah adik ipar.....kami bertolak dari rumah pun dah 6pm....sampai Melaka dah malam daaaa....hujan lebat pulak tu...mula2 janji nak jumpa kat rumah BIL tapi sebab kami ni lewat, diaorg terus ke tempat dinner...makan ikan bakar le apa lagi kan hehe..BIL yg dari Sg Penchala pun dah sampai awal dari kami...



Sebelum ni kami makan kat Duyong....kali ni BIL bawak gi makan kat Alai....eynda ingatkan kat Umbai...belum sempat rasa la ikan bakar umbai :-D Lengkali pulak....



Masa kami sampai geng perempuan semua dah habis makan....so eynda makan dgn geng2 lelaki (hubby, adik ipar & abang ipar)....Hannah geng perempuan ngasuh...lega eynda boleh makan dgn aman :-p Gambar lauk ada snap tapi nampak semak sangat meja malu nak tepek la :-D

Eynda suka ikan bakar kat Duyong lagi la...hubby & MIL pun cakap macam tu....takpe kita tukar2 selera kan...lengkali tau dah kat mana sedap :-)




Pas tu kami pi naik River Cruise.....masa ni 10pm dah kot.....ramai tu sebab datang dgn rombongan...nasib baik nak beli tiket takyah beratur lama...semua brape belas orang ntah...14-15 orang kot kami saje...




Tengah2 tunggu beratur tu hujan lebat! Eynda risau terlebih sebab eynda ni gerun skit naik bot....penakut hehe...masa naik bot pun tengah hujan...boleh muat 20 orang je selalunyer 30-40 org kot...



Budak paling hepi sebab boleh naik bot....last trip dulu dia sedih sebab tak sempat naik bot ni...



Anak2 sedara.....


Masa nak patah balik dah tak hujan...45 minit atas bot....seronok jugak tengok pemandangan malam2 kat situ...tapi adik ipar kata siang tak lawa sangat la :-p



Lepas tu kami singgah rumah adik ipar....adik ipar pindah rumah sebenarnyer...sekarang duduk rumah sendiri....sebab tu kami pegi Melaka tu semata-mata nak tengok rumah baru dia haha...Adam tido satu malam kat Melaka...masa nak balik jenuh jugak la sebab Hannah bising nak ajak Adam naik kete...last2 kena cakap Adam naik kete dgn paklong...nanti paklong hantar Adam balik rumah....baru dia diam....

Kami bertolak dari Melaka 12am...sampai rumah dlm 2am sebab ada jammed...accident tengah2 jalan...

Dah sampai rumah eynda takleh tido sampai dekat 4am hehe...ngadap pc je la...upload gambar2 dlm facebook.... :-D


Tengah plan nak pegi pulak Melaka stay 2-3 hari....tak puas la pegi kejap2 cam ni :-)



21 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

best ah naek malam2...
i dulu naek pagi..
xfeel la kan sis...
lalu kampung morten kan???
hehehehe...

dilaOHdila said...

makan ikar bakar ke....sedapnya

eynda said...

meniti senja...kena naik malam baru ada feel hehe...ha'ah lalu situ la :-D

yangyuyu said...

sedapnya ikan bakar..teringin lak

skang sy takleh tgk apa je org mkn mesti nak..hehe

eynda said...

dila...ha'ah tapi macam tak puas la makan ..kelam kabut skit :-p

Azmiezas said...

Kalau nak best, Melaka ni kena pegi 3 h 2 m, baru syokk..semua tempat boleh pegi...kalau pegi sat-sat mcm tu rasa tak puas jalan kan!!..

Azhamyra said...

salam perkenalan..kak eynda...bila nak update lagik gmbar umah...saya pun tgh dok decorate umah baru... umah sy kt ambangan heights, sg petani, under spk homes jgk...comel anak akak, hannah..

MommyCT said...

best ek naik cruise tu ...teringin la pulak..hehe

Chit Ana said...

best jugak jalan2 kat melaka waktu malam..meriah dgn lampu hihi

Lady of Leisure said...

hehe.. melaka mmg best kan.. makan best... tempat2 pun best... amboi lady ni org utara tapi kemain lagi promo melaka, maklum la suami org melaka hehehehe....
nanti kalau gi sana jangan lupa makan asam pedas daging tetel yang femes tu kak eynda... sedap...
:)

|| NaFiRaa || said...

seronoknye!!! leh naik bot.. malam2 plak tuh!!

LiAnA said...

melaka ni lepak mlm2 pun bestkan.. still hidup jugak bdr dia...
kat Anjung Batu pun sedap ikan bakarnya.. kalau dpt cari tmpt tu pilih restoren yg paling hujung sekali.. mmg best!!!!!

fabulous.farah said...

hahaha..hannah sayang betul kat abang dia=p

Girl Talk said...

sis x amik gamba dekat area air pancut berirama ker? chantek juga taw kwsan tuh.. hehe.. maklumlah sy org melaka. habis sume tmpat nk round.. =)

ratna said...

saya pun teringin nak pegi melaka.. kat sana byk barang antik..tp tu ler.. husband selalu ckp dia tak berapa tau jalan2 kat melaka tu.. kena beli gprs la gamaknya.

kak eynda.. lupa nak bgtau..hari tu saya click iklan apa tu.. 60 earthour.. yg 1 jam tanpa letrik tu.. hik hik.. ratna tak berapa tau nak buat chatbox tu.. pasal tu tak der chatbox kat blog. kak eynda buat la tutorial.

NeenaAnuar said...

besttt nyer makan ikan bakar... dulu2 penah pegi sekali jerk.. dah lama gile lah... tapi biler tengok kak eynda dah pegi nie.. dan dan terasa cam nak pegi lagi... hehehe...

sisdee said...

besnya naik cruise...dah lama tak g melaka le..that day pegi pun jap sgt...kita pun suke g melaka :D

Mrs. Zuki said...

Eiii bestnye..tertarik la nak pegi naik river cruise malam-malam..ada banyak lampu kan..Melaka ni best kan sebab bersih.

quezul said...

cantiknyer tudung eynda tu..tudung ariani eik?

Softtouch [Hanim] said...

xpernah naik melaka river cruise tu..bestkan pg melaka sy pun suka kak eynda..alolo hannah xboleh xde abg adamnya..rapat sungguh adam ngan hannah..suka

psst: oo kak eynda ,hubby n adam pernah kene denggi yer?xsangka plak..mesti teruk kan..sy yg tengok tu pun rase kesian apetah lagi yg menanggungnya.

Rinna said...

Bestnya gi jalan2 ke Melaka naik cruise..teringat..plak hari tuh gi melaka..Bestnya makan ikan bakar.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails