Monday, March 29, 2010

Salah Siapa??


Apa yg korang nampak dalam gambar ni?? Ada kete Myvi...ada kete savvy...kete savvy tu eynda punya hehe...tapi yg sebenarnyer motif gambar ni??

Adoi la jiran ku...jangan kau datang serang eynda lepas ni ye...salah sape ni?? Kejadian petang sabtu....balik dari Subang Parade eynda masuk parking....tapi dah rasa macam sempit....tapi masih buat tak tau...lebih fokus nak masuk rumah cepat2....later nak pi Bukit Jelutong pulak.....petang skit keluar dgn kete hubby...masih tak perasan...

Pagi ahad nak pegi The Curve...hubby nak keluarkan car seat hannah dlm savvy tu transfer masuk kete dia....alih2 takleh keluarkan daaaaa...sempit!! Tengok2 aiyarrrkkk....awat parking macam tu?? Car seat hannah kat belakang...pintu kiri sempit dekat dgn kete dia...pintu kanan sempit dekat dgn dinding....hubby geram jugak la...jom report management!!

Ehhh...jangan!! Nanti tak pasal2 eynda & anak2 jadi mangsa...mana la tau kan...hati org kita tak tau....last2 suruh hubby reversed kete, eynda keluarkan car seat hannah...

Haiiihhh...susah betul kalau berjiran dgn expatriate yg kurang prihatin cam ni....nasib baik savvy...kalau BMW 5 series?? Cemana nak masuk parking????? 





** Kekadang jiran kita pun kita tak kenal...lebih kenal jiran dlm blog :-D



41 comments:

Snowwhite Zone said...

sempit tu... tp mcm mn eynda kuar dr keta ?

eynda said...

Snowwhite...Sebelah pemandu takde tiang...boleh keluar...heran gak adam keluar cemana...dia kat penumpang depan...dia kecik kot...tapi eynda rasa sabtu malam jiran keluar pas tu masuk parking lagi rapat kot....ntah le...sedar2 pagi ahad dah cam tu...

Azmiezas said...

Akai tak dak ka??..pelikkan??..org tu tak terfikir ke, kita nak masuk n kuar kete kita mcmana??..pelik..pelik..

ana said...

eynda...dia tau eynda kurus n slim tu yg dia himpit kete eynda tu....hihi..

tu la kan eynda., kadang kita prihatin mcm2..org buat ikut suka je...takpa la...asalkan kita tak buat kat org...

eynda...pasal posting eynda tentang rindu mak...paham sgt perasaan eynda..nnt kita pun jauh ngan mak..dah la tak biasa jauh2 gini..paling jauh pun kangar penang ja...huhu

la mak mai rumah neisya ni..happy sgt...mak neisya sama ngan mama eynda...ayah dah tak de...huhu

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

jiran dalam blog lebih mesra...
hehehehe...

eynda said...

Azmiezas...kalau dia terpikir dia takkan masuk kotak parking kita kan...tak kan tak perasan kot...

eynda said...

neisya...tak kuruih aihh...kalau duduk kat belakang eynda pun takleh keluar gak tu haha...ha'ah kan nanti neisya pun duduk jauh...tadi call mama ajak dia mai sini bulan 6...dia tak larat katanyer...takpe insyaallah eynda balik sp bulan april...

eynda said...

meniti senja...sudah terang lagi bersuluh dgn torchlight :-)

zealvia said...

lepas ni zea nkparking keta pastikan betulkalot ak masuk dlm blog..glemer keta cabok tu kang..muakakakakak

Ena said...

tu la kak.. tu citer parking yg di share.. ader gak kes biler dah ader parking sendiri tp sibuk nak parking kat umah org.. siap blok pintu tuan umah lagikk.. lagi tensi kak!...

a'a skrg nie leh kenal & mesra ngan jiran2 kat lam blog dr jiran2 setaman.. mrmmmm...

cik mas said...

sah-sah lah salah myvi tu eynda.. tu la.. kekadang geram dgn mereka2 yg pentingkan diri sendiri sesuka parking dia jer..

honeylanz said...

x prihatin sungguh taun punya myvi tuh..

eynda said...

zea...boleh jugak nak tolong glemerkan :-D

eynda said...

Ena..macam2 hal kan..

eynda said...

cik mas..ye la..apa kita boleh buat kalau org cam tu...

eynda said...

has...what to do...tapi kalau buat selalu gak lepas ni memang kena report la...

sisdee said...

pdhal byk lagi lot kat sebelah tu kan...napa le nk sempit2 gak kat kita kan...huhuhu

tu le eynda..pasni tak yah risau dah psl parking...terus depan umah jek..hehehehhe

sLEEping BEauty said...

eee..mmg geram ngn org mcm tu kan eynda..
intan sendiri pun tak berapa kenai ngn jiran ,,, hehee

IdzaLia said...

kdg2 ada org ni bawak keta ikut syok2 diri sendiri je.. tak alert dgn sekeliling kan..

NeenaAnuar said...

aduhh.. lawak gak rasanyer... mula2 ingat cam baiknyer kereta2 nie nak menjimatkan ruang... leh satu kereta lagik masuk kat belah kiri tu... hahaha...

tapi kan kak.. rasanyer driver MyVi tu rabun kot kak... sampai tak nampak box line kat parking lot!

yangyuyu said...

aah pasni parking depan rumah baru...tak lama dah kan:)

waiting your update pasal cahaya spk

ammi said...

kereta dia nak ngorat kereta Eynda agaknya...tak pun keretanya mengembang ke tepi..
wakakakak!

Lady of Leisure said...

eiii geramnya.. boleh dia parking cenggitu yer... ik isk isk... benda macam ni kadang dia boleh menyusahkan org lain lak kan..

Shariz said...

Linda...rasanya yg parking tu sama geng dengan jiran shariz yg kureng tu kan? management citer kat shariz geng ni memang byk kes kat condo ni...they are very rude dan tak tau hormat org lain...report je management kalau dia buat sekali lagi...kalau diaorg buat apa2, management akan call police terus...jgn takut, dioarg rasa besaq kepala, tu pasai jadi macam tu :)

Queen said...

kalau kat flat itu biasa tau kak eynda..asal boleh space yang sikit lagi tu nak masukkan satu lagi kereta kecik macam kancil ke...kelisa ke...

tapi kalau kondo agak kurang sopan la..sebab parking masing2 punya...bayar lagi kan..

maybe masa dia parking tu dia ada diarrhea...pastu bila dh naik atas terus lupa nak betulkan parking..

sabar jelaaaa

Mia-Ina said...

sabo jela..nsb akak pakai keta tu...dia msk parking org ye...kte ni wp org bujang ..tu aa, kdg2 pi jg tunjuk muka program taman..tkt org kata kte sombong lak kak..tp alfaham jela..mak abah kata..kena kenal jiran dimana je...huhu

|| NaFiRaa || said...

hehehehehe... tu baru kai myvi.. kalo kai bmw tak tau lah dia parking cam ner..hehehhe:)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

mak aih..parking apo tu? baru dpt lesen L ko? wekkeke

KV said...

adoi la, panas hati oh!

Ayu said...

mcm tu la kak klu duk rmh tnggi or park kat basement ni..ayu pn prnh kena ms duk rmh tnggi ni..klu dpn rmh, dh hon dah kan..

dh terang2 mmg nmpk salah..tkpe, sabar skit..x lama lg nk pndah dah..keta dpn rmh je..;-)

Mrs. Zuki said...

Eynda..

Ohhhh mmg tak patut!

Cuba siasat kot-kot jiran eynda tu ada blog tak?

Tempek kat kete dia 'Anda ada blog?Jom jadi jiran rumah merangkap jiran blog..Love, Eynda http://meandmylife1376.blogspot.com'

Okey tak?

abrahyn said...

jiran ni besenyer mmg cam tu...susah nk dpt jiran yg betul2 baik dan memahami...
betul ckp eynda, jiran dlm blog lagi baik...hehe

maya amir said...

betul tu eynda..kdg2 org x pk perasaan org lain..ayo!

eynda said...

Sisdee...tu la..lepas ni lega kete depan pintu rumah je... :-)

fabulous.farah said...

fail sungguh parking..huhu..kadang2 jumpa jiran kat blog=p

tgk2 tuan myvi tuh tgh baca blog akak.heheheh

zailamohamad said...

Teruknya kalau dapat berjiran dengan orang macam tu, terlampau selfish sampai tak fikirkan tentang orang lain. Zaila cukup risau kalau dapat jiran macam ni, isy..minta dijauhkan ALLAH ya

Eynda, sorry sesangat, hari sabtu lepas patutlah Eynda tak dapat jumpa dengan Zaila sebab haritu Zaila tak dan nak set up booth di Subang Parade sebab Zaila kena ada jugak di PWTC sempena Pesta Buku Antarabangsa tu..Sorry ya, kes emergency tukar plan last minute..Lain kali kita jumpa lagi ya;)

bulanbintangkejora said...

uish terus amek due parking kak eynda?
uhuhu....die pun nk ccepat kot.hehe

LiAnA said...

huhu.. ni yg nyampah.. selfish.. takpe sabar eynda.. lepas ni duk umah sendiri dah..

ratna said...

kalau hal jiran ni kan.. nak ditegur kang dia masam2 muka pulak dgn kita..kalau dibiarkan nanti menjadi-jadi pulak..

Mimy Hamid said...

sbb dia tau keta dia kecik tu nk menyelit...klu parking beringat la jugak space utk org lain parking..jgn pntg kan diri..peringatan utk diri sendiri

Muss Azha said...

Kak pakai savvy ye? jom join kelab Savoc. kelebihan kalau join kelab.

https://www.facebook.com/groups/savocmalaysia/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails