Tuesday, March 30, 2010

Kenapa Saya Pergi The Curve Ahad Lepas....

Salam semua...

Hari ahad lepas eynda pegi The Curve....last year in March hubby eynda ada buat eye lasik surgery kat Vista The Curve. So ahad hari tu dia kena buat check-up lepas setahun surgery...alhamdulillah doktor cakap takde masalah cuma mata hubby agak kering...ye la keje dia banyak ngadap pc...maybe itu salah satu faktor mata kering kan...

Sementara hubby buat check-up eynda ngasuh anak2 ni haa....mula2 hannah request eskrem...11am nak eskrem daahhh...ingatkan booth tu tak bukak lagi...bagi la alasan belum bukak...tetiba nampak ada staff kat dlm booth tu...bising la budak2 ni nak eskrem...



Seronok le hannah dapat eskrem coklat....



Adam pilih strawberry flever....



Bagus diaorg ni bagi air mineral sejuk...2 gelas eynda punya hehe...sebab hannah takmau....diaorg perah lemon dlm tu..menyegarkannnn...



Share eskrem 2-3 sudu dgn hannah....ye telinga saya nampak capang :-D

Pas tu dah tengahari masing2 lapar.....pi makan kat Thai Express.....





Bangkok Chicken Rice utk adam...




Minuman eynda....sour plum calamansi apa ntah...campuran lime & asam boi...sedaappp...



Hubby punya....Red Pattaya...



Kerabu betik muda....1st time makan..sedap...dok bayang masam sebab nampak cam mangga muda kan...tak masam le...



Sehati sejiwa....eynda & hubby pilih menu yg sama...crispy soft shell crab...egg curry ..nasi putih...masing2 tak habis makan nasi sebab nasi banyak sangat....lauk je habis...



Hannah takmo makan nasi...dia makan fries...leka main jam berlampu beli kat the street...



Tengok kolam ni teringin pulak nak ada kolam kat rumah isskkk....suka tempayan besar tuuu...



Kat luar tesco sebelah The Curve tu ada jual crocs longgok2 gak tau....apa lagi..terjahhhh....berkenan kasut betty boop tu...hannah terjerit-jerit nak tapi takde size la...semua kecik2...kalau baby kecik2 pakai kiut aje tau...



Utk 3 beranak....cyprus eynda tu actually kaler merah...dlm gambar nampak oren pulak...kat tesco tu murah...kasut hannah tu RM15...letak jibbitz tinkerbell :-)



Masuk MPH...hubby & adam beli buku...eynda pun beli buku...bila masa nak baca pun tak tau...P.S. I Love You....movie dah tengok...sebab tu beli buku pulak...kawan2 kata citer dlm buku lagi sedih....



Singgah Elianto...beli lipstik sebab lipstik eynda pakai selalu tu dah tinggal 1/2 inci je....perfume tu wangi sangat...bau citrus + vanilla ...staff tu kata bau eskrem...tapi eynda pakai malam2 je masa nak tido...tido nyenyak skit....try pakai siang2 tak brape tahan lama baunyer...alaaa...perfume RM30 je hehe...



Ni beli kat the street....sebab suka dgn design handbag tu....handbag tu boleh gak adjust jadi bentuk 4 segi....pouch tu beli gak la bukan free... :-p

Habis round2 The Curve kami balik rumah....hubby tanya nak singgah Cahaya SPK tak....eynda takmau....sebab tunggu siap betul2 kitchen cabinet baru nak pi tengok....solid surface dah letak tapi oven...hood..hob semua belum pasang...



** sape2 tau kat mana boleh buat custome made handbags kat malaysia ni?? Jangan la suggest Anya Hindmarch huhu...bengkrappp...satu handbag je dah RM1K++ :-p





54 comments:

TopsyTurvy Mum said...

sama la kita...tgh baca ps i love gak..

tapi baru sampai chapter 15..RL pun ckp buku lagi better than the movie..me boleh baca masa nak tido jer konon feel tu lebih sket:)

Mr PenyuBiru said...

saya sekeluarga ada pergi jugak the curve hari ahad tu. ada jumpe GoldMan tak dekat booth Crocs longgok tu? masa tu dah petang dah.

NeenaAnuar said...

wahhh... shopping sakan akakkk... bestnyer... hihihi...

tempayan besar tu memang chantekk lar kak eynda.. buat lah kat compound umah baru akak nanti... :D

eynda said...

Rox...tu la pasal...hari yg beli tu try la nak baca...baru bukak page 1 dah datang gangguan...ni belum start2 baca lagi :-D

eynda said...

Mr.Penyubiru...ye ke...tak bertembung la kita sebab eynda pegi booth tu masa baru sampai dekat2 11am...citer kat blog tunggang terbalik :-p

eynda said...

neena...takde sakan pun...benda murah2 sebab tu boleh beli banyak2 haha...tu la akak dok berangan ada tempayan besar cam tu best jugak...tapi tak tau la landskap kat rumah tu apa nak jadi...belum decide betul2...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

itu bukan capang la sis...
itu macung...
hehehehe...

eynda said...

meniti senja...telinga macung?? akak tak pernah dengar hehe..

sisdee said...

lawa le crocs eynda :D

kat cni tebrau city ada hand made handbags...tapi dari US le pulak :p

LiAnA said...

aaaa ku suka mknan thai..

tempayan tu cantik tp tulah nk buat kolam ni kena rajin maintain.. kalau tak mmg rupa mcm rumah bertahun tak duduk hehehe

eynda said...

sisdee...cyprus tu kalau ori mau beratus...org kedekut cam ni la hehe...pilih yg murah...berbelanja dgn bijak la konon :-p

Ada ek...kalau dari us mahal kot kan..

eynda said...

Liana...tu la kan...kena rajin menyental lumut2 hehe...ntah le hubby nak buat ke tak kolam...tunggu je la :-D Takde pun takpe...janji tak berserabut laman eynda nanti hehe..

Queen said...

kul 11 pagi dah makan ais krim..boleh join dgn hubby yang bangun subuh hari dan mengadap eskrem....ahahaahaha..

|| NaFiRaa || said...

wahhhh!!! banyak nye soping!! sonok2!!

huhuhu... kerabu betik tu sgt mengiurkan!!

ratna said...

kak eynda pegi the curve pukul berapa? saya pun pegi the curve gak hari ahad tu. memula pegi ikea survey kerusi.. pastu terus ke the curve mkn kenny rogers. kitaorang ada kat situ dlm pukul 1 lebih gitu..

eynda said...

Nik...kalau kat rumah memang hannah celik mata je nak eskrem... :-D

eynda said...

Nafira...barang murah2 je...kerabu betik tu macam kerabu mangga cuma tak masam je...sedap la jugak..

eynda said...

Ratna...pukul 1 lebih akak ada dlm debenhams tu :-D

tifa said...

Waa seronoknya berjalan jalan bersama family dihujung minggu :)

eynda said...

Tifa...memang seronok lagi2 lately eynda stress skit...sebab tu buat terapi minda skit :-D

yangyuyu said...

hi kak, sy pun ada kat the curve ahad tu...menerai DSLR kat Sony Curve..rugi tak jumpa akak..nampak tak org botakkan rambut kat tengah curve tu..hehee..sepetang melepak situ..happening la sunday at curve kan

crocs kecik tu sy nak beli utk durrani, tapi takde size..sedeynye..

mrs.ecam said...

kah/...opss sowi kak tergelakkn akak plak...x leh blah stetmen tinge capang 2...sye x pasan pong tp sbb akak dh mention t;pkse la perati...kui3

Mimy Hamid said...

eh akak pakai elianto perfume gak eh...samalah one of collection sporty by elianto pakai gak..suka bau dia..saja buat tukar...mmg tak tahan lama pun..tp buat tukar pakai ok je kann

honeylanz said...

suka movie P.S. I Love You, sedih... tp happy ending kan... novel belum bc lagi..

eynda said...

yangyuyu...patutnyer sehari sebelum weekend kita kena buat status program utk weekend kan...ramai jugak blogger pi the curve ahad tu...rugi tak terserempak kan...tak perasan la yg botak2 kepala tu...tapi ada jenguk gambar2 yg diaorg lekat kat rumah kotak tu...maybe belum start masa akak kat situ...atau time tu akak tengah makan2...

eynda said...

mrs ecam...hehe...saje tulis sebelum org perasan haha...tudung tu kain lembut sebab tu nampak bentuk telinga...nampak cam capang je kan :-D

eynda said...

Mimy...akak beli je perfume apa pun janji akak suka baunyer tak kira mahal murah...duduk kat rumah pun akak suka wangi2 :-D

eynda said...

Has...kannn...sedih sangat...eynda ada beli dvd lepas tengok kat tv...tapi tak sanggup nak tengok lagi citer tu...macam terasa sangat kesedihan tu...tapi ending ok la hepi...gud for her kan...hubby eynda gelak je bila eynda beli buku tu...sebab dia tak pernah nampak eynda baca novel sejak ada anak...asyik tak sempat je :-p

sLEEping BEauty said...

SEronok tgk eynda enjoy di hari minggu~ pewiitt... heheee

eynda said...

Intan...hari ahad je enjoy skit...hari sabtu keletihan giler....

Chit Ana said...

psst..i love u pernah jugak ana tgk.betul ke baca dlm buku lagi sedih eh..nati kak dah abis baca nati bgathu ye sedih ke x ;)

::i.e.r.a:: said...

eynda.. hari ahad tuh iera pun pegi the curve jugak.. tp dah ptg sikit, coz tengahhari tuh dlm IKEA beli barang.. Iera blom pernah try lagi kat Restoran THAI yg eynda makan tuh, nampak sedap jer kerabu netik dia, iera selalu makan kat Little Nyonya yg kat Flea Market.. Char Koey Teow dia sedap.. :) kiter x der rezeki la utk jumpa.. esp Hannah..

Mrs. HaKiMi a.k.a ViOLeT said...

sis... vio pnh tgk cite p/s i love u... mmg touching... vio mmg suke tk cite tu byk kali... wa seronok jalan2... ehehehe...

sarafyda said...

kak eynda...nak tanye lah..Hubby kak Eynda buat Lasik kat mane dan baper harge yer? ade tak bayaran ansuran? hehe....dengar citer RM4K kan kan???mcm mane dengan after surgery treatment?

eynda said...

Ana...orait...belum start baca hehe..

eynda said...

iera...ye ke..alahai takde rezeki lagi nak jumpa kan..weekend eynda selalu kat subang parade...kalau nak pegi SP tu bagitau la kot2 boleh jumpa :-)

eynda said...

Violet...touching kan...akak takleh tengok la...sebab konfirm meleleh air mata...cengeng la al-maklum...hubby perli buat apa beli dvd kalau takmo tengok :-p

eynda said...

Sarafyda...kat the curve ada Vista Vision Specialist...dua2 mata total RM4K++...tu yg paling murah...after surgery kena buat check-up selalu tapi free...

ana said...

mcm baru je baca hb eynda buat lasik last year..kejab je kan masa berlalu....

Lady of Leisure said...

cerita ps tu sedih kan.. lady tengok pun nangis... huhuh... buku lagi sedih ek...

Mrs. Zuki said...

Arghhh.....saya jadi kelaparan secara drastik tgk gambar tu..

hannah besa la dia..dia omputih...makan fries & pizza..nasik2 siam ni tak minat kot..hehehe.

P.S I Love You...nak jugak...

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

cantik your daughter

eynda said...

Neisya...ha'ah kan...eynda dok ingat akhir tahun lepas...bila check balik uikkk...march last year rupanyer....ni la bagusnyer ada blog...ada kenangan :-)

eynda said...

Lady...ramai kata sedih...tapi akak risau akak tak sedih sebab mesti baca gitu2 je...susah nak kosentrate :-p

eynda said...

Ili...hihi...kalau nak tahu, anak sedara sebelah hubby memang ramai tak brape makan nasi...hannah pun dah join jugak...

eynda said...

Crazybeautiful....thanks... :-)

bspotgurl said...

i pun sgt minat baca novel!

TK said...

Kerabu betik muda tu dipanggil somtam. Sedapkan??? I love the bag. Elianto punya barang not bad at all. Brand Korea but kilang dia di Malaysia.

Mia-Ina said...

tempayan besar itu mengindahkan mataku la..bestnya klu ada rumah ada kolam cam2.huhu.angan je ni mia ni

zailamohamad said...

hari tu g MPH pon nampak buku tu, best tak cerita tu?? kalau best, rase macam nak beli je nanti

Cantik kasut Eynda tu, sekarang ni banyak tempat ada jual crocs longgok2 kan, tapi zaila selalu xberkesempatan ntok beli

fabulous.farah said...

farah bc novel dl baru tgk muvi, so jadi tak best muvi tuh..

sebab banyak benda dlm novel takde..best novel tu kak..farah katam banyak kali..hehe

Ms AiReEn MoHd said...

eh wangi ke eynda pepeum tu...nak beli gak...ni nak pengsan beli pepeum dkny la kappa l...boy kang main hentam pepum aku gak...yg tu leh beli setiap bula ekk...maceh eynda shra share here

yg henbeg tu mmg cumel..eryn terhingin satu gak...kat the curve ehhh ok...nanti soksok eryn try usha lak..anya tu jgn ditanye...memengsan diri jap...manjang anta email sale la new arrival la..ingat aku cop duit hape,heheheheh

Cik E said...

bila baca buku PS I love you tu kan mesti tngkap leleh punya la...

tgk movie dia x la sedih sangat...buku lg syok..

ni yg rasa nk baca semula je buku tu

thunbergia said...

yep, haku buat lasik kat vista jb jerr,

salamm, nice blog ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails