Saturday, March 27, 2010

Macam Ni La Sabtu Saya....

Bangun pagi siap2 pegi cafe tapau nasi lemak utk sarapan....

Hubby sarapan kat luar sebab ada appointment dgn plumber yg nak pasang aksesories toilet plus water pump la...heater la...bla bla bla....

9.30am sampai 11.00am adam ada home tuition...eynda & hannah lepak dlm bilik...sempat la eynda ngadap pc dlm bilik...

2.15pm eynda drive dgn anak2 pi Subang Parade sebab hannah ada kelas tumble tots....hubby masih ada kat cahaya SPK...




Hari ni eynda terkejut sebab tak sangka eynda hantar Hannah cuma kat pintu masuk tumble tots aje...tanpa toleh kat eynda hannah terus tuju kat kawan2 lain dlm kelas....kalau ada org ambik gambar eynda masa tu mesti dapat candid muka eynda tengah terlopong ...maklum la eynda hadapi masa2 yg sukar dgn hannah beberapa minggu lepas kan...alhamdulillah...tapi eynda jenguk nyorok2 tengok hannah buat hal dia jugak...takpe la budak lain pun 2 kali 5 hannah hehe...janji dah boleh tinggalkan dia kat dlm tu....pas tu eynda jalan2 dgn adam...bawak dia pegi toys r us...


Sepatutnyer hari ni nak jumpa Abrahyn kat Subang Parade tapi dia tak sihat...demam katanyer....Habis kelas hannah eynda jenguk bazaar kat situ...tak nampak pun zaila...atau eynda tak perasan....tetiba hubby sms...masa tu 4pm...dia nak pegi kedai grill @ 5pm...so eynda terus balik rumah....



5pm bergerak ke kedai grill @ bukit jelutong...bincang2 nak buat grill mana satu...letak downpayment....sabtu depan ada appointment dgn staff kat kedai tu @ cahaya spk....




Dekat2 area kedai grill tu...berhadapan Mydin ada jual longgok2 kasut crocs....tak kisah la ori atau tak...janji kasut....beli utk adam & hannah sorang sepasang....




Ok la sepasang RM20 (biras beli kat area seksyen 13 shah alam longgok2 gak RM15 jek)...benda alah kecik2 comel yg lekat atas kasut tu 4 bijik RM10....total semua RM55....buat pakai basahan...kasut pompuan takde yg eynda berkenan...

Tapau CENDOL ...rojak pasembur habis....tapau kueteow goreng aje kat restoran area situ.....pas tu balik rumah.....



** Tak sempat jumpa MakcikRehan yg datang kat kondo eynda petang tadi sebab eynda takde kat rumah....dia ada jemputan besday party kat kondo ni....total bloggers sepatutnyer eynda jumpa hari ni 3 orang! :-D



** Punya sibuk hari ni rupanyer eynda hanya makan nasi lemak sebungkus + nescafe ais (pagi)....milk tea @ coolblogs (4pm)....kueteow goreng + cendol (dinner)...nasib baik tak gastrik!!











21 comments:

Nana said...

kak,
sian irdina tak sempat nak masuk kelas td...mama nye lambat...tu yg sms akak tanye pukul bape..nana sampai SP dah pukul 3.15 ingat kelas pukul 3.15..lupe dah lama tak g TT ari sabtu ;(

fabulous.farah said...

tak pe lah hanna buat hal snediri pon..janji nak masuk kelas..huhuhu

Rash said...

bznye kesane kemari.. huhuhu
mcm tula bebudak kn..
memula bile die xbiase mmg susah..
bile dh biase br ok skit ^^

IdzaLia said...

oklah tu hannah dah serasi dgn kwn2 dia.. penuh jadual weekend kan. Lia pun ni br sempat maraton blogwalking blog akak yg byk terlepas

TopsyTurvy Mum said...

suka kasut yg longgok2 tu..kalau ada kat situ pun mesti nak borong :)

yangyuyu said...

crocs palsu kalau utk budak2 should be ok, sebab dia akan pakai sekejap je..kan..

hari sabtu saya lebih boring kak, memerap kat umah saja..sob sob

sue said...

Hanah dah mula sesuaikan diri la tu..Hokey la tu, sok2..bleh la mama dia window shopping kan..sementara tunggu dia...heee..hee

Ena said...

Sampai terlopong yeh kak? ehehhe.. yer la.. bebudak camtu la.. bile dah rase ok luper terus kat mak dier yg dok nengok.. lambai pun luper.. huk3x..

Willie a.k.a Reptoz said...

Ha! Kalau aku ada kamera, aku pigi ambil gambar eynda yg melopong. Hahaha...Rumah mesti ada grill sekarang kan? Di Malaysia ni orang suka betol pecah masuk rumah. Kalau kat UK, rumah takder grill kan cantik?

Nampaknya hari sabtu u memang penuh ngan aktiviti. Aku ni cuma makan dan tidor jer hari sabtu. Muahahah

Tihara said...

WOH BUSY NYA EYNDA NI..SELALU TAK SEMPAT NAK MAKAN..LAIN KALI MAKAN TAWW ;)

NeenaAnuar said...

waahhhh.... memang sungguh bzzz kak eynda seharian di hari sabtu... kebetulan neena pun sama cam akak... bzz gilerr seharian semalam... nak update blog pun tak larat dah hari nie... esok2 jerk lar kot... hehehe...

maya amir said...

hari sabtu i smlm seharian kat opis..huhu

a.z.n.e.e said...

a'ah worth it beli crocs tue.. sgt chantek..

kak, sy ade award utk akak.. nnt amek stamp dino kat blog saya yea..

tq for ur comments..!

Ayu said...

ala, cntiknya crocs tu...kenan la plak..;-)

sisdee said...

wah besnya crocs murah camtu..tak kisah le eynda ori ke tak hahahaahah...tp sarah tak suke le pki crocs :( beli tak nak pakai ...

eynda .. slagi tak siap umah mmg pening kan..byk benda nak pkr..byk benda nak cari...huhuhu

wah hannah dah friendly le ngan kawan2 hehehehe..dia dah mula syok le tu..sgt positif le heheheh

Mrs. HaKiMi a.k.a ViOLeT said...

hehhee..alhamdulillah.. hannah dah pandai da...okla tuh sis.. blh jalan2... ehehehe.....
em... amboi adam, kusyuk memilih..ehehe...
ape2 pn.. happy family..hannah cutela

Lady of Leisure said...

hehe.. hannah is a good girl kan..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

xkesah ori atau tak...
janji kasut...
hehehehe....

bspotgurl said...

ehh kasut2 tu comel ape, tak kisahlah branded or not asal hati suka

Mrs. Zuki said...

Eh kasut tu kan walaupun tak ori tapi sedap jugak pakai....dah la murah..tapi jangan la pegi masjid ke kenduri hilang..sebab walaupun murah..tapi nak berkaki ayam adalah azab.

Hot Mummy said...

cantiknye rumah eynda!suke tgk!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails