Thursday, March 4, 2010

Demi Masa Depan Tulang Temulang.......


Suka minum susu?? Eynda mengaku eynda sejak kecik lagi tak suka susu! Tak tau kenapa...sebab rasa susu tak sedap kot...kalau susu pekat manis tu amboi kemain suka campur2 dlm minuman hihi...

Eynda start minum susu masa pregnantkan Adam...dah pregnant baru la tergedik-gedik minum susu...tapi minum pun main2 je...beli Anmum utk ibu mengandung tu tak habis pun...dekat2 nak bersalinkan Adam asyik beli susu perisa coklat dlm kotak ..haa...yg tu boleh pulak minum...

Masa pregnantkan Hannah pulak eynda suka minum dutch lady perisa strawberry...maybe pembawakan baby girl kot...apa-apa pun kena kaler pink ahahaha...patut la Hannah sekarang obses dgn kaler pink!

Eynda pulak menyusukan anak2 sampai umur diaorg 3 tahun...memang perlukan kalsium utk badan sendiri kan.. slowly suka minum susu perisa vanilla...tapi kekadang datang jugak rasa semacam masa minum...eynda suka susu perisa coklat & strawberry la..senang nak telan tak rasa susu sangat hihi...

Lately eynda suka beli Anlene Concentrate....sejak berdiet la eynda start minum...tak brape suka sebab perisa vanilla..boleh la telan tapi kena yg keluar dari fridge...teruk kan...paksa minum sebab tau Anlene ni bagus utk tulang....sekotak kecik tu pun seksa nak habiskan hihi...

Akhirnyer keluar produk baru dari Anlene.....sekarang dalam perisa coklat....terus eynda gi beli...haaa...yg ni eynda suka! Sedap la dah rasa coklat kan...minum dalam suhu bilik pun sedap....Anlene Concentrate ni kan kotak kecik comel jek...macam tak cukup plak minum sekotak :-p

Kalau nak tahu, anak2 pun ikut jejak eynda tau....diaorg tak suka susu yg perisa original...pernah satu hari pegi hypermarket boleh try minum skit susu formula, bagi kat hannah, dia bau je dah takmau...anak borek mak rintik kan...

Dah berumur ni kena la jaga badan....lagi2 semenjak terkena sakit tulang belikat hari tu...isskk ngeri betul bila sakit tulang....

Sekian citer dari mak budak yg tak suka minum susu...ehhh tapi eynda suka tau makan cheese...yogurt....ok la tu kan :-D




18 comments:

Queen said...

samela kes dgn nik..makan tau foofah tapi tak minum soya..ekekekke..

nik pun tak boleh terima susu anelene punye rasa...rasa vanilla lebih tak boleh terima..tapi kaalu susu lain..memang kejap je habis..ekekekke...hantu susu..hubby pun sama..

delour said...

sy pn xske minum susu kak..pksa2 leh muntah blik..kwn2 sugest mnum soya je tp utk kshatan kte try gak slow2..sob..sob..

zarin said...

i plak suka susu yang original tu tp tk suka susu perisa coklat tapi sangat suka makan coklat :D

Nana said...

nana semua pon ok. cume bile beli anlene yg tepung tu confirm tak abih...kekeke.pemalas nak bancuh, so bagus jugak kan dah ade yang kotak.

TK said...

My family semua suka susu original..dan semua benda yg ada susu.Sekotak besar tu sehari je. Kena bukak kilang susu gamaknya..Susu kambing pun kami minum!

iNa said...

suka susu..nyum..nyum..sedap..
tp klau nk minum kene yg sejuk2...huhu...klau panas2 x lalu..

Farra Dhelina said...

sy tak suka..ms pgnt pon mmg tak minum susu..just gnti kan dgn soya..

rasa loya, kembang tekak bila minum susu ni..bau pon tak blh..

ms pgnt awal2, ada beli, alih2 tak hbs, bg kat mber yg pgnt jgk..tong bsr lak tu.. nsb ada geng,klu tak,almt ke cik tong lah jwb nya kak..

susu anmum tu dah la favor choc,pon tak blh gak minum..dah nm dia susu kan..adeh mmg tak blh,kembang tekakk..

dilaOHdila said...

Bagus utk tulang yang sehat nih......

anak ain said...

anak ain suka suka dan semua produk jenis tenusu...masa kecik suka ratah susu yg tak dibancuh...nyum2...

shabiela said...

sha pon x suka susu.. masa peknen kena paksa minum.. sha buh gula skit.. heheh.. tp anlene ni sha suka dgn syarat kena yg kuar dr peti ais.. sedap ek rs coklat? leh try..:)

tifa said...

Tifa prefer fresh milk ...i think rasa dia macam natural je..yang ada perisa pun tifa suka...mesti minum susu sebab kalau tak bila anak minum susu kita abis disedutnya kalsium dari tulang kita .Kalau tak susu take supplement ye ...

Mia-Ina said...

mia pun mcm kak eynda gak..dr awl, x berapa suke minum susu..i mean, rs muak. tp sejak makin meningkat dewasa & sakit2 ni br nk terhegeh2 dgn susu..huhu

so, mia dh mula minum susu anlene tp coklat gak :-)...dan sekarang dh mula amik susu kambing Hi-GOAT. Mak mia pun pelik mia berjinak2 dgn susu..mia rs susu mmg ptg utk tulang..so kena masukkan dlm diet plan manager 1hari.

P/s : Kak eynda, rs susu anlene choc yg akk beli ni same tak dgn pek tepung coklat anlene2? mia x nah beli mcm akak beli ni?>????

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

i sgt suka susu sis....
hehehehehe...

Mr. Bambino said...

good eynda..memang eynda perlukan kalsium..

mr bam suka strawberry:)

vee said...

Eynda, v pun x brp suka minum susu..sikit2 bolehla..masa preggie je minum susu tepung anmum..tp 1 tin pun ssh nak abis!! Tp bila fikir umur dah betambah ni..kena rajin2 la minum susu kan..utk badan kita jugak...hehe..

Mama Azlina said...

eynda..sama la kita...sejak2 kuar dari hospital nie...barula mama start taking anlene...bought 1 pack of anlene tepung type and anlene choc concentrate...the rasa yucks..utk org yg suka minum susu..but have to lor...

sisdee said...

apapun klu susu tu...suke mcm2 perisa tp anlene kita minum ori jek..leh gak ni nk try satu cam u beli nie hehehehe...

sama2 le kita jaga tulang kita ek :D

syahmi still susu tp kasi dia dugro coklat sbb plain dia tak nak...:D

NeenaAnuar said...

uhukk.. uhuk... neena pun tak suke susu kak... tapi esok2 kalau dah preggy confirm suke tak suke kene sukekan jugakkan... huhuhu....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails