Thursday, March 4, 2010

Cotton Dress.

Keseronokan bila ada anak girl kan...boleh berangan macam kita ada baby doll hihi....Bila diaorg dah remaja...dah anak dara...nak berangan macam ada apa pulak ek :-p

Hati dah tak tertahan, masa jalan2 kat The Curve hari tu sanggup redah The Street tangahari buta utk cuci mata...hanya eynda & Hannah...hubby & Adam ada misi lain...tujuan utama eynda nak shopping baju utk eynda la. Tapi tetiba terpikat kat dress2 ni...kebetulan Hannah muat & kebetulan tinggal yg ni je...design lain eynda tak berkenan sangat...




Actually yg ni size 4-5 yrs tapi rembat jugak....takut tak jumpa dah design cam ni :-p


Kaler sebenar lagi gelap, dlm gambar nampak cam pudar skit...but i loikeeee....


Masa dlm kete citer kat hubby, beli cotton dress kat Hannah....hubby cakap beli buat apa..panassss.....tapi bila balik rumah pakaikan Hannah dress2 tu sudah tentu la hubby tengok pun jadi cair kan kekekek...abaikan la rambut Hannah yg messy tu sebab sampai je rumah mama dia tak sabar2 nak suruh Hannah try dress2 tuh....tak sempat2 nak touch-up hihi...

Lepas ni turn shopping utk Adam pulak la...payah la shopping utk Adam...sebab dia cepat membesar....beli jeans 2-3 kali pakai dah singkat hehe...



** Teringat pulak kat SURI anak TOMKAT....kemana-mana mesti pakai dress jek...tak tahan tengok dgn heelsnyer tu kan...tapi sudah tentu Hannah takkan pakai heels...belum masanyer daaaaa...






45 comments:

synn said...

cantik la eynda dress cotton...tk panas kan pakai..

eynda said...

synn....eynda pun rasa macam tak panas kot...lagipun cutting relaks skit kan...

zarin said...

i pun suka sgt belikan cotton dress utk hasya dari kecik sampai lah la ni :)
tengok kain jugak, ada yg panas n ada jugak yg tk panas...comel kan gegirl pakai cotton dress

Ena said...

kak,
sgt2 cantek lah dress tu.. dan amat sesuai sekali ngan hannah yg cute tu kan!..
kak, dah besar nanti mesti berangan anak cam princess pulak.. pehtu.. berhias cantekk cam pengantin pulak!!.. hik3x..

babyluv_ayang said...

ni jenis cotton mahal ni kurang panas sgt, eynda...sweet sungguh ler si hannah....

eynda said...

zarin...ye ke..yg eynda ni beli ni tak panas kot...harap2 la sebab baru dok posing dlm rumah je... :-p

eynda said...

Ena...tu la kan...dah remaja nanti ala-ala miley cyrus oopppsss....dah anak dara nanti ala-ala princess raja sehari pulak...dah ada cucu nanti harap2 nenek dia ni masih vouge lah hahaha...

i_sofia said...

akak!! cantek dress tu.. suka.. anak saya boy, so saya berangan baju2 cantek ni tuk diri saya je la.. kekeke..lagipun badan saiz kecik.. so, boleh je rembat baju kanak2 riang.. kekekeke

eynda said...

fara...eynda ni jarang beli dress cotton...cotton jenis apa pun tak tau tu...2 helai RM60...ok kot sebab cutting boleh masuk angin :-D

eynda said...

i_sofia...haaa...takpe next baby try dapat gegirl pulak...body kecik senang beli baju...sekarang baju pun comel2 ala2 baby doll hehe...akak pun ada beli nanti akak buat entry :-p

Queen said...

pompuan elok digalakkan pakai dress je kak eynda..supaya besar nanti bila nak pakai yang ketat metat ke..nak pakai yang suar kontot2 ke..dia segan la sikit..ekekkeekek

anyway, dress yang first tu memang cantek.. saya pun terberkenan...skang pakai cotton gitulah tak panas..serap peluh..

ratna said...

sweet jer tgh hannah pakai dress..

saya ada kenal sorang ni tau.. dia bole jahitkan dress utk budak2 pompuan.. kita beli kain..then dia jahitkan dress.. cantik2 gak ler..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hannah memang comel la...
model nanti nie...
hehehehe...

sisdee said...

eynda...kita pun byk gak belikan cotton dress kat sarah...sbb tgk dia cam selesa :D
dan jgn tak tau..sarah pnah minta heel kat kita tp asben tak kasi beli hahahhahahah...tp cute gakkan budak pki heel cuma takut dia penat le kan :D

tul tu...susah nak carikan boy baju kan :(
kita bkenan dia tak lak :(

vee said...

cantik dress2 yg eynda belikan utk Hannah tu..lg2 bila Hannah pakai, dah macam model pakaian kanak2 gitu. comel sangat!!

mrs.ecam said...

eh bkn kain cotton lg sdap pki ke eynda??? eii tingin la plak nk ank gegurl ek..jeles tngk hanah nih cumel sngt...hihihihi

MommyCT said...

saya jarang belikan dress walopon suka hahah tak tau nape.

lepas tu, ration 4:1...maknanya, i dah beli 4 kali baju anak dara 2 org tu, barulah beli selai dua utk my son....sbb boy nye design susah nak jumpa yg best..so harap yg ada cap je..letih poket mak.

yg girl murah2 pun dah kiut gila...suka =P

hans said...

wah... cantek la dress2 tu.. beli mana tu? heheheh hans tanya mcm ada girl kan? hehehe...
dress itu sungguh cantek dan lebih tertarik dgn model nyer itu... cute bangat!

eynda said...

Nik...ha'ah macam mama dia...dari kecik pakai baju besar2...sampai la dah tua ni jarang la nak pakai ketat2 & singkat2 hihi...

eynda said...

ratna...rasanyer akak pun ada member asal dari forum ke ym ke blog...dia pun ada ambik upah jahit dress utk budak2...

eynda said...

meniti senja...model?? Kena mengadap boss besar dulu la...mintak izin :-p

eynda said...

sisdee...pandainyer sarah! Hannah asyik mintak kasut kaler pink je nasib baik tak pernah ada yg berheels :-p Tu la adam tu dah pandai pilih baju...susah kita beli dia takmo pulak...pas tu seluar pun payah cari size dia...memanjang keluar kedai cam tu je..

eynda said...

vee...tq..hannah takat jadi model blog mama dia je la :-D

eynda said...

mrs ecam...eynda ni tak reti sangat bab2 material kain...hentam jek...tapi kalau japanese cotton..indian cotton...memang tau sejuk sebab nipis kan...cepat cepat lepas ni peknen gegirl pulak :-D

Nana said...

wah cantek yg kaler biru tuh. nana pon rajin gak redah the walk tu...suke kan..mcm2 ade. kat vietnam dowang ckp dress2 cotton camni murah. best kan dapat melawa kan anak dara kite :-)

eynda said...

mommyct...hubby eynda actually lebih suka hannah pakai jeans & t-shirt...tapi eynda selalu cakap biar kecik2 hannah dapat pakai dress...nanti besar dia tak kempunan haha...tapi betul la ratio tu...utk boy ni susah skit nak shopping...yg murah2 payah jumpa...yg sesuai utk dia mesti yg mahal...jenuh la kan :-p

eynda said...

hans...beli kat the street kat the curve...ada 2-3 booth jual cotton dress tapi booth ni je jual design kain comel cam ni..yg lain bunga2 biasa je kaler pastel...

IdzaLia said...

sweet kan hannah pakai dress tu.. simple je nampak anak dara ni..hihi

eynda said...

Nana....masa pegi tu panas giler...berpeluh-peluh kami...kelam kabut membeli hehe...tapi puas hati la sebab dapat baju lawa...sape yg boleh pi borong kat vietnam best kan...

eynda said...

lia...simple ek..memang akak & hubby ajar anak2 hidup cara yg simple hehe...sebab tu la rumah kami pun simple2 je...ehhh...lari topik plak :-p

Serius...kalau tengok adam tak pernah keluar jalan2 pakai kemeja lengan panjang...jarang la...hubby lebih suka anak2 pakai style yg relaks & sempoi...cuma kekadang mama dia ni nak anak2 melaram terover hehe...

adikmanje@ellyazarmilia said...

lawa eynda...padan dgn hannah....amboi rambut dia..dah kentoi2 rupa spring dah...

eynda said...

adik...tq...ha'ah rambut dia masih toing toing lagi walaupun dah gunting skit hari tu :-)

Softtouch [Hanim] said...

comel n cantik dress tu..xsabar nak ada bb girl..nmpak mcm xpanas jer sbb dia tak berlengan kan..hannah messy2 pun tetap comel tau...

eynda said...

Hanim...tq...insyaallah nanti dapat baby girl tu boleh pakaikan cantik2 :-)

Fa'e said...

cutenye dia... ngan cotton dress tu...bertambah tomei...

kat cni kalo masuk summer melambak2 cotton dress utk kanak2 nih...

k fae naik gila memilihnya... smpikan kena jeling ngan mr hb...hihihi

eynda said...

Kak Fa'e...best la kat sana banyak pilihan kan :-)

Farra Dhelina said...

so sweetttt ;)

mamaaerish : said...

eb sukeer yg ats skali.... cantek....

dh modelnyer cumilkan.... hik3

TK said...

I suka gak cotton dress bebudak. Dulu2 ada jual kat Giant sek 13 tu. Masa raya especially..ada byk.Bebudak sesuai pkai cotton musim2 panas ni.

ammi said...

comeinya dak Hannah ni..baju ke-2 tu cantik sangat....
banyak kali jumpa Hannah tapi takut nak pegang..sebab tau dah perangainya yang tak di duga tu, nanti melalak, susahkan mak dia pulak.kikikiki

Chik Na said...

cantiknya gress baru hannah..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

saya pun suka pakaikan aleesya + ayyunie dress...nampak feminin...ok per pakai cotton dress waktu panas..nak2 yg tak der lengan tu...

Snowwhite Zone said...

comey hannah. mcm budak mix mat saleh je... rambut dia cantik.. model kanak2 riang..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

betul tu kan
besnye tgk org kelek ke hulu ke hilir anak pompuan
leh mekap2..

si suri tu akak tak rasa ke cam bahaya pakai heels ek..

tapi lawa kan dia..suka tgk

Uda said...

memang sesuai dress tu ngan hannah .. nampak cantik dan sweet jer..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails