Wednesday, March 24, 2010

Citer Makan-makan Sambil Beli Barang....

Salam all...

Dah hari rabu kan....tapi baru nak citer kisah hari ahad ...hari ahad hari misi mencari lampu yg masih tak cukup2 & misi membeli dan belah barang2 dlm toilet....tu pun belum lengkap 100%...

Mula2 singgah lunch dulu kat restoran berdekatan rumah, Pelaga Park Cafe....lauk kat sini memang sedap....macam masakan di rumah...lauk pauk kampung....kat sini malam2 boleh nyanyi karaoke tapi eynda tak pernah dinner kat situ lagi....




Berhadapan Restoran Sempeneh yg jual itik panggang.....



Bersebelahan Serenity SPA Leesa Formula....eynda tak pernah try SPA kat sini....SPA sendirian berhad dalam bilik mandi sendiri je buat masa ni... :-D



Lauk yg eynda pilih....asam pedas ikan patin....masak lemak pucuk ubi...sambal belacan...tak ambik ulam pun sebab eynda suka makan sambal belacan gaul2 dgn nasi terus hehe...


Jus yg menyegarkan...feveret eynda kalau makan di sini...




Selalu datang mesti duduk kat luar meja tepi kolam kecik tu....hannah akan lepak2 kat situ sambil makan...kalau makan kat meja lain payah sebab nanti dia nak datang tepi kolam tu jugak...baik duduk dekat2 terus kan...



Pas tu pi Kota Damansara...mula2 beli barang utk dlm toilet...pas tu masuk kedai lampu dekat2 situ (dah pernah pegi) utk tambah lampu2 yg belum cukup...



Kami duduk kat sofa sementara hubby check lampu2 yg nak dibeli....



Lepak kat Darabif Restoran sebab tunggu lampu2 masuk dalam kotak...pas tu barang toilet pun mulanyer nak kena bawak balik sendiri....nasib baik lepas tu staff situ cakap nanti lori hantar sekali harung dgn hood/hob/oven...


Makan ringan2 je sebab baru lunch kan...


Singgah kat Cahaya SPK hantar lampu pas tu balik rumah...

sepatutnyer malam tu eynda ada invitation ke besday party Putri Rania, anak kepada Adilla, artis yg buat comeback dgn keroncong rocknyer....tapi malam tu jugak la eynda pening kepala berdenyut-denyut al-maklum le dekat nak nampak bulan mengambang...malas nak pegi sebab eynda je nak kena bawak anak2...hubby kena habiskan keje ofis dia kat rumah....dah siap belikan hadiah....sayang tak pegi kalau tak, hari ni dalam Sehati Sejiwa RTM1 muka eynda pun ada agaknyer hahahaha.....nyesal pulak tak pegi...ek Dilla :-p





15 comments:

yangyuyu said...

kedai lampu tu dekat je ngan umah sy:)

Mrs. Zuki said...

Ooo sedap eh KLime jus tu..nak try jugakkk!
Kedai lampu tu dekat rumah saya..saya & yangyuyu jiran.;)

LiAnA said...

sedap pulak tgk lauk eynda tu.. tp ku tak mkn ikan patin hihi..

Ena said...

belom abis lagi ye kak edisi mencari lampu.. hehehhe..

sedap pulak nampak lauk tu.. yerla biler gune camera dslr.. gambo memg cantekk kan!..

NeenaAnuar said...

penah lalu kat serenity spa tu.. tapi tak perasan lak kedai makan tu.. so dah tau nie.. next time leh pegi makan kat situ... hihihi..

neena sgt suke kalau masak lomak cili api ikan patin... memang sgt mengancham!!

fabulous.farah said...

klime jus tu macam sedap kak eynda

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sis semenjak leh makan nasik...
kaw² sedap...
hehehehe...

Lady of Leisure said...

rasa macam penah nampak restoran ni, dekat dengan klinik arri n molly jugak.. dekat2 situ ada spa d lugano tak? hehe

HOn3YB33 said...

eeee...suker tgk anak2 kak eynda..

hensem lol..n yang gurl tu sangat cantekkk...macam akak jugak..cantik....

-iLLa- said...

kak eynda, time illa study dulu kan..suka sgt lepak kt pelaga neh.. malam2...sbb nk karoake..wakakkaa..

bspotgurl said...

amboii amboii shopping sakanler

Jiejah @ Iza said...

pernah sekali mkn kat pelaga tu , mmg byk choice kan ?? sure mkn x henggat sbb semua nak rasa hahahahha.

serenity spa yg tu cuma office ,kalau spa dia kat bangunan yg berdepan sebelah jln sana , kaler purple gak bangunan dia ..saya ambik pakej dia , mmg best layanan diorg hehehe

Nana said...

nana pernah makan kat pelaga ni. dah keje kat SA dulu kan dh tentu try semua restoran kat situ...ki3. sedap. lunch byk lauk. siap boleh dok bersila lg kan. ke salah kedai nana pon tak ingat dah..hi3

akak, berkenan la ngan tudung akak pakai tu. canteknyaaaa...sukeee..beli kat mane? mesti dh tade dah kan kalau nana nak beli :(

Anonymous said...

eynda..
camne leh kenal penyanyi ADILLA tu?
a'ah kan..klu eynda dtg,mst kuar muka kat sehati sejiwa..glemer uuuu.. :-))

~ashsha @ sha~

Mia-Ina said...

penyanyi adilla tu kwn akak ke?dah lama ek?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails