Sunday, March 7, 2010

Cahaya SPK ~ Update kecil-kecilan~

Sebelum update gambar2 cahaya SPK, nak citer pasal hannah....semalam ada kelas Tumble Tots (TT). Tak sebagus minggu lepas la...pertama sebab dia mengantuk...kedua sebab dia lapar....so dia moody pulak dah...pertama dia takmo tido kejap pagi semalam....kedua dia takmo makan nasi ayam sebelum pegi kelas padahal dah suruh dia makan....so tengah2 kelas dia merengek nak fries!! Ikut suka hati dia je....jenuh eynda pujuk2....aktiviti fizikal tetap ikut tapi dia macam tak tahan sabar...kalau budak depan dia slow dia marah2 pulak...isskk...hannah ni walaupun susah ikut arahan tapi bila dia buat aktiviti fizikal, dia lebih cepat dari setengah budak kat situ...contoh imbang badan atas kayu kecik...budak lain slow2 jalan...dia sikit punya laju....dah tu marah le anak dara ni bila budak lain depan dia slow...

Next week hubby kata biar dia handle pulak...sebab sampai bila eynda nak kena tunggu dgn hannah kat dlm kelas tu...hubby kata nanti biar dia hantar hannah pas tu dia nak try tunggu kat luar...rasanyer ayah dia jugak kena bantu...hannah dgn eynda dia jadi manja skit...

Lepas habis kelas beli makanan kat hannah, pas tu hannah mintak eskrem seperti biasa....eynda beli big apple donuts...duduk dulu kat gerai eskrem...isi perut dulu...kalau tak, nanti mesti tak sempat makan pas tu gastrik...hubby pun dah paham eynda kena makan gak sikit...nanti dia jugak yg susah hehe...




Yummyyyy.....



Cold cafe latte.....




Pas tu terus gi Cahaya SPK. Tak banyak perubahan cuma lampu & kipas dah banyak pasang.....berhabuk betul....



Ingat tak hari tu eynda tepek gambar ruang tamu, kipas panasonic kan....eynda ada citer hubby tak konfiden guna brand lain....tetiba dia teringin nak kipas fancy2 pulak dah....terus beli kipas hitam tu...brand DEKA hihi...tapi cantik pulak bila pasang sebab kontra dgn kaler plaster ceiling tu....lampu SAFI RANIA GOLD eynda tu pun dah pasang :-D

Actually lampu 3 beradik tu sepatutnyer bergantungan...ada wayar panjang....tapi kontraktor sorokkan dlm handle gold tu...dia kata wayar tu buat dari plastik...tak lawa...pas tu nanti tak tahan, cepat rosak...eynda pun rasa cam tu jugak sebab kalau letak wayar tu tak nampak macam lampu mewah kekekek....alaaa lampu tu pun murah je :-p



Ruang menonton pun guna kipas DEKA biar sedondon dgn ruang tamu pertama....bak kata sorang tokey lampu/kipas...."u letak macam2 jenis fan nanti rumah u nampak macam kedai fan" ye tak ye jugak.....




Feature wall kat tangga....dah pasang lampu....lampu sukan olimpik haha....




Ruang tamu atas...baby fan tu hubby nak suruh bukak pasang dlm master bedroom...yg dlm master bedroom nak pasang kat ruang tamu ni...



Zoom skit lampu kat ruang tamu atas...cantik tak?? Eynda yg pilih tau ;-) Boleh kata 99% lampu utk rumah eynda yg pilih....1% tu kat lampu olimpik tu, hubby yg berkenan :-p



Lampu SAFI RANIA GOLD eynda *winkwink* Berhabuk la belum cuci lagi...nanti cun arr cewahhh...




Lampu kat lanai....nanti nak buat pergola kat sini....




Lampu kat setiap tiang pagar....kotor skit laman tu....kami tak buat kolam ikan....sebab bila pikir2 balik habit kami ni mula2 je selalunyer bersemangat....lama2 nanti takut malas nak menten kolam tu, jadi kotor pulak....masa akan datang tak sure lagi mana tau nak buat kolam pulakkan....so tanah tu buat landskap yg simple je....eynda berkenan pokok kemboja putih la...nak kena ada gak kat rumah nanti :-)



Semalam singgah Cheng Ngai....member hubby pun ada kat situ...glemer la Cheng Ngai lepas ni hehe dah makin ramai pelanggan :-D

Sara kata hari Ahad (hari ni) diaorg nak start pasang TV pillar...kitchen Cabinet....wardrobe....wahhh...next week agaknyer eynda boleh tepek gambar semua tu kat blog kan yeaayyyy.....tungguuuuu.....




** Semakin hari semakin tak sabar nak pindah rumah sebab nampak rumah semakin "manis" :-)







44 comments:

maya amir said...

lawanye umah u eynda.. i pun tak sabar nk tgk bile u all move in..mesti lagikkkk cantik:)

eynda said...

Maya...tq..rumah eynda bila siap sangat simple...less is more kan :-)

Mell said...

big apple ! my favorite !

eynda said...

Mell...sedap kan! :-)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

waaaa...
rumah makin hot...
dan manis juga...
ehehehehe...

eynda said...

meniti senja...sehot & semanis tuan dia tak? ahaks....

IdzaLia said...

uishh.. cantik tu walaupun simple.. nanti yang lain2 pun mesti meletop..

eynda said...

Lia...tungguuuuu....tapi dah jadi cacamerba la...dah lari konsep BALI seperti diidamkan :-p

NeenaAnuar said...

memang cun arrr lampu safi rania gold kak eynda tu.. hehehe..

tifa said...

Waa..dah sampai lampu pula rumah ye .So what is the next step ?

shabiela said...

lawa2 lmpu umah akak.. suka lampu rania tu.. unik.. umah sha lampu, perabut 100% hb pilih, geram je tau.. cat umah n lgsir je sha pilih.. hu hu..

joegrimjow said...

suke lampu yg 3 straight tu
nampak professional
;)

LiAnA said...

haaa mcm ni lampu2 baru cun... simple and sweets... adoii tak bleh tahan lampu olimpik kekeke...

tp betullah kata tokey kedai tu kalau byk jenis kipas nmpk cam kedai jer.. bg seragam baru nmpk cunkan..

adoii tak sabar nk tgk lg next week hihi

Cik Emi said...

lampu lawa-lawa. pandai akak pilih. ambient rumah mesti syok nanti..

Chit Ana said...

salam kak..

selama ni jadi silent reader..sedapnya donut big apple.makan masa panas2 sedap tuuu
bila akak nak pindah ni?cantiknya rumah..rumahku syurgaku..insyaAllah kalu ada rezeki ana nak ada rumah mcm akak ;)

Willie a.k.a Reptoz said...

Wah! Tak lama lagi bolehlah pindah eh. Tumpang happy for you.

zailamohamad said...

Tak sabar nak tgk kesudahan rumah Eynda, macam tengok kat majalah aje sebab cantik sangat..hehehee
pasni bolehlah panggil majalah Impiana amik gambar rumah Eynda ya;)

dilaOHdila said...

rumah shuntek
mesti dah tak sabar nak menghuni rumah baru ni (he he he)

Syikin said...

tak sabar dah rasanya nk tgk result bila dah siap nanti..sure cun kan..:)

Ayu said...

kak eynda, suka sgt bc progress rmh kak eynda..yg tang kolam tu mmg btl, majoriti org akan bersemangat mula2 je pstu lama2 kolam tu terbiar x di maintain n jd tmpt nyamuk..;-)..kenan lak lampu safi rania tu..hihi..

Ayu said...
This comment has been removed by the author.
fabulous.farah said...

best!

nanti buat housewarming jemput la=p

hehehehe

abrahyn said...

cantik la umah eynda...tadi baru lalu kt cahaya spk, otway kami nak ke puncak alam..terus teringat eynda punya rumah...dalam hati i "ntah biler la haku nk dpt umah cam nih"...house warming nanti jemput tau (muka tak malu!) hahaha

W..A..H said...

kipas hitam tu lebih cantik. mesti tak sabar nak pindah kan.

eynda said...

neena...dah beli baru perasan sama kaler dgn SAFI RANIA :-D

eynda said...

tifa...next kc & wardrobe pulak :-)

eynda said...

shabiela...akak banyak buat pilihan utk barang rumah tapi bergantung kat bajet hubby gak hehe...

eynda said...

joe...thanks :-)

eynda said...

Liana...rumah eynda takde chandelier mewah2 tu...ada le sebijik tapi tak nampak cam chadelier pun hihi...semua yg simple2 ;-)

eynda said...

emi...tq..akak pun dok tunggu bila nak boleh pi tengok malam2...kontraktor belum sambung betul2 suis letrik utk lampu...

eynda said...

Salam chit ana...nak pindah pertengahan tahun insyaallah kalau rumah lengkap.... :-)

eynda said...

willie...thanks... :-)

eynda said...

zaila...nak masuk majalah?? malu la rumah tak sehebat mana pun...masuk dlm blog eynda cukup la :-D

eynda said...

dila...tq...ye macam tak sabar plus berdebar-debar :-D

eynda said...

syikin....2-3 bulan lagi siap kot :-D

eynda said...

Ayu...tu la kami tak jadi buat kolam...kalau ada gardener ok la kan ada kolam hehe...kami ni datang angin malas nak menten habih la :-p

eynda said...

farah...insyaallah :-)

eynda said...

Aida...ye ke..terima kasih sebab ingat kat eynda...insyaallah nanti eynda jemput ;-)

eynda said...

Nis..ha'ah kan...sebab kaler kontra...tak pucat...macam tak sabar tambah2 lagi jiran sebelah dah siap pindah tau :-)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

cantik juga fan itam tu eh.
lampu2 pon
pndai akak pilih

besnye ade umah sendiri
uhuhu

Just Call Me Bitt said...

akhirnya semua terpasang..nice sgt!

Just Call Me Bitt said...

akhirnya semua terpasang..nice sgt!

eynda said...

Rose...tq...kalau panasonic sebelum tu nampak pucat skit...fan hitam lebih menyerlah kan :-)

eynda said...

Bitt...sekian lama menunggu kan :-D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails