Tuesday, March 23, 2010

Cahaya SPK Di Waktu Malam.....

Salam all...

Harap takde yg termuntah asyik2 citer pasal Cahaya SPK kan...maklum la tuan belog teruja betul dgn rumah baru dia...nak share kegembiraan...sape takmo gembira boleh jalan2 ke blog lain hihi...

Akhirnyer...dapat jugak kami jejak kaki dlm rumah tu waktu malam...ala-ala jakun eynda ni hehe...sape yg pernah pindah rumah baru/rumah sendiri paham la kan macam mana perasaan eynda sekarang :-D

Kondo eynda duduk sekarang ni kekurangan lampu...siang2 pun rumah gelap so kena pasang lampu...malam rasa malap je...sebab tu eynda selalu pening kepala kot...cahaya tak cukup...kesian anak2...so bila pegi tengok rumah baru wahhhh!! Sangat hepi sebab banyak lampu!! Terang benderang je dlm rumah...

Eynda tak tunjuk semua ruang dlm rumah...biar la setengah tu eynda kedekut2 skit kan...nanti dah siap betul2 kita buat supriseeeeee!! :-D




Dalam banyak2 lampu, ini la feveret eynda.....semua yg datang tengok mesti berkenan...tengok la sape yg pilih ;-)



Makcik ni yg pilih lampu tu....ber-iyer iyer dia posing berlatarbelakangkan lampu feveret dia tu...haaaa...hari tu eynda ada buat status dlm fb...jerawat 3 mata naik kat tepi hidung...see...eynda tak tipu....eynda kasi bukti...tapi dah tinggal dua mata sebab eynda suka korek2 jerawat tu hahahah....huduh tak?? Orang tua kata jerawat pemanis wajah kekekeke...yo la tuuuu....

Eynda sangat tak pandai pakai shawl....ada 20++ helai shawl kat rumah, semua eynda dah bagi kat MIL suruh sedekah kat orang kampung...tinggal sehelai dua je utk eynda pakai bodo-bodo :-p



Naper hannah buat mulut cam tu...sebenarnyer dia takmo diambik gambar....ni gambar TERpaksa hehe...nampak tak lampu kat lantai :-D


Bergaya di tepi ruang menonton....




Posing lagi....tengok hannah pakai sepit 3 pasang RM10 ...sedondon dgn kaler baju....:-)




Gaya apa tu??



Aksi ganas dari Adam utk menyerang Barbie yg kontrol ayu....sungguh tak profesional sebab jurukamera boleh dilihat di cermin belakang kekekeke...



Dah penat kita minum duluuuu.....lampu bulan di belakang sana... ada 4 bulan di belakang sana tau :-D



Lampu SAFI RANIA GOLD yg akan jadi kenangan sebab lepas ni dah ditukar dgn lampu lain uwaaaaaa....hubby kata lampu pepel tu cantik tapi nanti kalau dah masuk perabot macam tak serasi bersama pulak....dah lain konsepnyer....padahal konsep rumah ni memang dah macam rojak... :-D



Jurukamera upahan.....nampak lampu2 kat pagar luar?? Adam kata kat luar tu macam kat resort hehe...tapi takde kolam la nanti...brape kali ulang citer daaaa....pergola pun nak buat ke tidak...ntah le...kejap nak buat wood decking...kejap nak letak stone...kejap nak letak tiles...isskk...yg penting nanti eynda nak pokok kemboja putih sebatang kat corner depan tu ye boss :-D


Minggu ni mungkin minggu terakhir kontraktor kat cahaya SPK....sebab tak buat major reno dlm sebulan je dah siap....pas ni tunggu pasang grill...buat landskap....pejam celik pejam celik...dah boleh pindah :-)



** Lepas ni kalau tak kurus jugak tak tau la....naik tangga turun tangga....toilet 5 bijik....lantai tak mop boleh nampak kotor sebab tiles putih & bla bla bla....semua keje rumah jadi double triple hua hua hua....







33 comments:

Ena said...

cantekkkkknyer....

best nyer kalo dapat umah cam umah kak eynda nie.. :D

ana said...

paham sgt2 keterujaan org nak masuk rumah....kita dah besa lalui...hari2 p tgk rumah...ehe.

eynda...cantik rumah eynda...tu kira tak mekap lagi...nnt dah mekap ngan perabot ngan hiasan...mesti marbeles...

sisdee said...

wah 5 biji toilet ke eynda..huhuhu..jenuh..memang jenuh hahahahahahah.....

kita yg umah tecit ni pun jenuh nk ngemas tp lain le kot klu umah besar...sepah tak nmpk sgt :D

cute le hannah n adam posing :D

ira_kecik said...

kak eynda....besonyer umah.... jenuh nak ngemas...... tapi cantik i likeeee......

eynda said...

Ena...rumah macam mana pun tetap rumah kita kan :-)

eynda said...

neisya....berdebar gak ni nak letak perabot...jadi macam mana hasilnyer ye :-)

eynda said...

sisdee....eynda ada cakap dgn hubby...kalau beli penthouse atas rumah sekarang ni pun eynda dah syukur...senang nak kontrol rumah kan hehe...tapi hubby dah bosan duduk rumah atas angin...dia nak bertanah pulak...rumah tu yg dia berkenan...eynda ikut je...tapi jenuh jugak la nanti...dah bagitau sebulan sekali nak panggil cleaner datang cuci...

eynda said...

ira...sebab tu la dari awal akak dah rancang...keep it simple...perabot yg basic2 aje...takmo perabot hiasan ke apa ke...senang akak nak kemas rumah nanti :-p

sue said...

haa..haa..betul kak..sgt teruja tau bila nak masuk rumah sendiri ni...
Cantik lampu2 tu kak...

LiAnA said...

time mcm ni mesti bercakap terasa bergema-gema je kekeke... tak sabar nk tgk umah eynda bila masuk perabot nanti..

Queen said...

turut teruja nak tgk rumah kak eynda masuk perabot nanti...

Ayu said...

teruja tgk rmh kak eynda...ayu fhm sgt keterujaan org nk pndah rmh ni..bila dh ada rmh sndri, rasa complete je hdup..besarlah rmh kak eynda ek...klu la hb keje shah alam lama dh cari kat sana..truskan entry psl rmh ye sbb ayu mmg laju nk buka..

Azhamyra said...

salam..umh akak cat kaler apa ya? nampak cantik...

Jiejah @ Iza said...

CANTIK CANTIK CANTIK ..tersangat lah cantiknya . teruja tgk sampai komen pun ter caps lock hahahaha.

tumpang xcited hehehehe :))

NJ said...

eynda..
pengalaman kak N dulu masa beli rumah..dr tolak tanah pi tgok.. umah naik sikit pi tgok..umah dah separuh siap p tgok..dah ada jalan masuk p tgok..boleh kata 2 week mesti p tgok..lg teruk ker??... hahaha..

Tahniah eynda proses jalan lancar
kak N plak x sabar nak tgu next step Cahaya SPK..huhu

Lady of Leisure said...

cantiknya kak eynda... nampak dah seri rumah baru ni hehehe...
*lady pun tumpang gembira...
:)
tak lama lagi nak boleh masuk dah ni kan..

MommyCT said...

tunjuk sikit2 pun dah nampak cantiknye rumah eynda. Mesti happy kan nak pindah rumah baru. Walopon penat tapi berbaloi baloi ;)

keyman said...

besau umah...pe2 pun.baru nampak jerawat tu.heheh

cik mas said...

cantik berseri rumah eynda. ni belum masuk perabot. dah masuk lg berseri2. bole tiru nanti.. :)

NeenaAnuar said...

org tak suke tak per.. yg penting neena suke!! akak update jerk tawww... suke neena tengok umah akak.. chanteeekk.. tak sabarnyer nak pindah umah sendiri... now masih lagik dlm construction process.. uhuk.. uhukk..

tapi biler tengok rumah akak terus terhibur sikit rasa hati.. rasa cam nak masuk umah sendiri plak! hehehe...

zailamohamad said...

rumah eynda memang cantik!!
5 biji toilet?? banyak tuuuuuu, satu bilik satu toilet ek??
Zaila yang ada 2 bijik ni pon tak terurus sokmo..hahahahaaa
Suka lampu2 yang Eynda pilih tu;)

A.I said...

CANTEKnye umah eynda!!! betol2 cam hotel..murah tol rezeki.

aku ni ntah bila abad la nk dpt rumah gitu. agaknya kalau eynda dtg umah aku ni, mau pitam 18 jam! ekekekeke...

Nana said...

cantek nye rumah akak. teruja! toilet sampai 5 baik lock je dua..hehe. pasal akak pon ade 4 org je kan dlm satu umah. kalau idak semua gune, semua la kene cuci. sakit pinggang la jawabnye nnt nak mencuci toilet. nana pon tile putih, sehari 2 kali mop tau ngan budak2 ni makan tak reti bersopan..ki3. tak sabar nak tgk rumah akak dah complete nnt :D

delour said...

meriah btul umah kak eynda dgn lampu2 tu..serious cantek sgt kak=)=)

fabulous.farah said...

tak bosan la kak eynda..suka baca..boleh jadi sumber rujukan nanti..bila nak masuk ni agak2?

mesti tak sabar kan?=)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

memang style la lampu tue sis...
hehehehe...

noradzlina.kamdani said...

xsabo nk tgk hasilnye..akk tunjuk sket2 pun dh cntik

kimimclaren said...

Eynda, Kimi suka sangat tengok lampu2 kat rumah baru Eynda ni especially the one yang Eynda pilih tu. tak sabar nak tunggu rumah tu dilengkapi dengan perabot.

bspotgurl said...

Waaa, bestnye kan nak masuk rumah baru,.. I yang baru masuk ke rumah baru ni pun masih bz nak beli itu ini lagi.. shopping tak habis-habis lagi nih

ratna said...

cantik rumah akak.. mesti skrg ni rasa tak sabar jer kan pindah rumah baru. lampu yg akak suka tu kan..mengingatkan saya masa saya tido pullman hotel dulu.. lebih kurang mcm tu lampu dia.

sLEEping BEauty said...

wauuuu... cahaya yg berseri2...
mesti eynda tak sabar nk pindah. kan .. kan... heeee

Just Call Me Bitt said...

wahh best n cantik. bab2 toilet ni saya pon buka 2 jek satu ats satu bawah hahahahahaha sebab tak de masa nak hadap skali gus bila time mengemas

cikbedahlaser said...

waaaaaaa byk nye lampu..lampu bulan..lampu safi rania.. lampu kak eynda... ha ape lmpu lg ade nih..
hehehehe mcm2 nama akak bg nih

sy bukan teruja nk dtg umh akak je... teruja nk ade umh sndri jugak ni..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails