Tuesday, March 23, 2010

Bagaimana Hari Sabtu Saya.....

Salam all....

Bagaimana hari sabtu u all?? Eynda macam biasa la tiba je weekend memang ke sana ke sini...jarang nak lepak kat rumah...sabtu pagi MIL bertolak balik ke kedah dgn adik ipar...seminggu jugak la MIL kat rumah eynda....petang tu hannah ada kelas Tumble Tots dia...bincang2 dgn hubby lepas habis 3 bulan kelas Hannah ni stop aje la kalau dia payah sangat nak suaikan diri dlm kelas....tunggu pindah rumah baru, masukkan ke tadika terus....



Kali ni hubby offer masuk kelas dgn hannah...eynda tunggu kat luar...mula2 macam biasa hannah buat hal dia, takmo join kelas...hubby macam putus asa...panggil eynda ambik alih...tapi tetiba eynda nampak hubby bawak hannah pegi kat group budak2 lain pas tu hubby keluar dari kelas....cuak jugak la kot2 hannah nampak & melalak kan...sangat terkejut...Hannah tak kisah langsung!

Hubby & Adam pegi jalan2 & eynda tunggu kat luar kelas...mana tau tetiba Hannah buat hal...eynda standby dah kat luar...alhamdulillah hannah dlm kelas tanpa eynda & hubby sampai ke akhir kelas....Eynda siap gi merayau kat bazaar lagik hehe...masa ambik Hannah, eynda tanya teacher dia...cemana Hannah dlm kelas...teacher dia kata getting better....dah selesa dgn teachers....tapi bila suruh kiss teacher hannah cakap "eeiii takmau...busuukkk"...teacher cakap teacher basuh muka pakai bedak wangi2 tau haha...alahai sorry la teacher...hannah memang cam tu....nak kena ajar dia jangan cakap cam tu...mana dia belajar ntah ler...kesian teacher dia :-D

Eynda ada intip2 jugak masa kelas berjalan...budak2 lain pun sama naik dgn hannah hari sabtu tu....semua lasak2 sampai teachers pun macam kena buli hehe...sabar yer :-D

Sabtu depan harap2 hannah boleh masuk kelas tanpa eynda....haraappp sangat :-)



Lepak2 kat KFC hilangkan lapar & dahaga.....saja ambik tempat duduk tepi playground biar hannah happy skit...hadiah sebab dia jadi good girl...masa ni Adam pun ada cuma hubby pi minum2 kat kedai mamak luar Subang Parade tu...hubby segan sebab...........



Eynda kat KFC tu nak jumpa wyra :-) So hubby kasi peluang eynda sembang2 dgn wyra....actually ada hal kenapa kami berjumpa tu....ada ler hehe....thanks wyra sebab bagi macam2 kat akak... :-) Takyah la citer kat sini kan...kita2 je tahu kan ahahaha...ngada2 :-p 

*Pssttt....sape buat catering tu..sedap betul masakan diaorg....kot2 boleh order masa house warming nanti..cewaahhh :-D



Tak lama jumpa wyra...dia pun letih baru habis kenduri kat rumah dia....eynda terus balik rumah....hannah letih sampai tertido dari dlm kete ...masuk rumah sambung tido lagi...tido sambil pegang Barbie baru....



Sticker minggu ni...Hannah little tots can catch! :-)



Adam tengah sibuk pasang toys dia....biar dia buat sorang2 sampai siap...asah otak skit.....




Yessss!!! Dah siap...posing skit dgn bangganyer :-p



Tetiba...motif suruh mama masukkan gambar ni dlm blog...hhmmm...


Ni eynda beli masa hannah dalam kelas tumble tots dia...sempat merayau kat bazaar terjumpa klip rambut cam ni...kiut tak?? 3 pasang RM10.....ok kan...cute je bila hannah pakai :-)



Sabtu malam kami pegi Cahaya SPK.....dah boleh pasang lampu satu rumah.....dah boleh tengok rumah di waktu malam.....seronok la sudah tentu kannnn :-) Later eynda citer pasal cahaya SPK di waktu malam....






** Entry ni buat sambil2 tengok ulangan AF8.....siang tadi tak sempat buat entry.....






36 comments:

fabulous.farah said...

cute klip rambut tu..

hannah dah biasa tu..nanti ok lah tu..awal-awal biasalah manja lagi=)

Alya said...

Salam kak....

kak pas ni dah pindah umah atas tanah senang la adam nak jemur kasut dier....tak la dier sangkut2 je kan....

eynda said...

farah...ha'a harap2 cam tu la...klip tu memang comel..ada banyak lagi design :-)

eynda said...

Alya...betul..sekarang ambik masa berhari-hari nak kering tu..

sisdee said...

cutenya clip rmbut tu..sarah kan tiap2 kali beli sure hilang :(
dia suke tanggalkan ikut suke dia le :(

bagus le hannah dah mula ssuaikan diri..maybe kena amik masa eynda sbb dia dari kecik ngan eynda jek kan :D

cute bila dia ckp busuk hahahahahahh..cian teacher heheh

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

klip rambut tue btol ke hannah pakai???
ke mama hannah yg pakai...
hehehehe...

NeenaAnuar said...

hehehehe.. cute jerk hannah ckp camgitu kat cikgu dia...

Ayu said...

hannah tu kena belajar ditinggalkan kot kak eynda..ajar dia berdikari skit..dia tu manja lebih..;-)..tp pndai lak dia ckp mucuk ek..mmg mucuk la tu sbb budak2 biasa mmg bercakap benar..

ratna said...

good girl hannah.. bebudak mmg cam tu kan kak eynda bila memula masuk school. lama2 dia okay..

KV said...

kv pun tak sempat tgk af8.

hoyeh..hannah dah jd big girl!

eynda said...

sisdee...sama la hannah punya aksesori selalu letak merata...nak guna kelam kabut cari...tu la dia 24 jam dgn eynda je..ambik masa nak selesa dgn org lain...

eynda said...

meniti senja...hannah pakai le...nanti ada gambar berbukti :-p Tapi mama dia share apa salahnyer kan hahaha...

eynda said...

neena...cute tapi segan jugak la bila dia cakap cam tu :-)

eynda said...

Ayu...kalau dgn sedara mara dia ok...cuma ni dgn org luar dia susah skit...

eynda said...

ratna...ye la kan...akak je risau terlebih sebab dulu adam tak macam tu :-D

eynda said...

KV...tu la..malam tu eynda takde kat rumah...hari ahad pun terlupa bila ada ulangan...terpaksa tengok malam tadi...lepas2 ni malas dah tengok ulangan...

nkniessa said...

cantiknya view dr balkoni umah akak tu... leh nampak satu shah alam ke?

eynda said...

nknieesa...rumah akak tu kalau cuaca cerah boleh nampak KLCC & KL Tower :-)

Nana said...

eynda,
ye minggu ni irdina dapat sticker can catch. irdina pulak nana nampak masa last2 session dia macam tak follow sgt cikgu die wat masa nyanyi. tah nape tah...hmmmm

ingat td rumah cahaya spk nampak klcc mujur bace balik komen tuh. heheh.

akak pi tak TT rabu ni? nana mggu ni nak balik kg so, mcm tak g je mggu ni.

eynda said...

Nana....irdina dah letih kot masa tu hehe...rumah cahaya SPK ngadap bukit bukau yg bakal ada banglo kat atas tu hihi...akak pi sabtu la nana...sebab rabu kalau tak ramai budak takde kelas kan...sabtu ramai skit...lagipun adam ada kelas agama tiap2 petang...so better pegi sabtu je...

Chik Na said...

haa..hannah dah getting better ... silap silap tak lama lagi hannah tak mau balik plak bila pergi tumble tots tuh :-)

zealvia said...

hannah pergi kelas yg dekat subang parade tu ke?

eynda said...

Chik Na...hehe...takmo balik susah pulak kan :-D

eynda said...

zealvia...ha'ah kat subang parade...

zealvia said...

patutlah nampak hannah aritu...ekekek..skodeng gak kalo nampak eynda..tak pasan plak..takper lenkali kalo terserempak hannah lai..zea roges ye.

cikbedahlaser said...

waaa bz ekk skrg kak...
jarang2 tgk akak post...
dlu ari2...

tahniah hannah dh leh duduk dlm kelas tnpa mama... gud girl.. :)

Mrs. Zuki said...

Dalam banyak-banyak gambar..tertarik la dengan gambar kasut sekolah Adam sedang dijemur..
Rumah Eynda sekarang pun best...view cantik...ni rumah sendiri ye Eynda?

mrs.ecam said...

alaaaa tomel la klip rmbt 2..apekandaya ankku hero2 sume..ngeh3

TK said...

Suka sepit rambut tuh!Kiut miut. I mmg tak bole tgok sepit2 comel ni. Sure beli punya.

zailamohamad said...

Beli kat bazaar depan celebrity fitness tu ke??
Sabtu ni 27hb, singgahler ke booth Zaila..boleh chit chat chit chat;)

eynda said...

zea...nampak hannah dlm tumble tots ke? Eynda duduk kat kerusi luar tu je..kalau takde tu maknanyer eynda tengah merayau kat bazaar :-D

eynda said...

cikbedahlaser....seminggu lepas sibuk layan MIL & sedara mara kat rumah...pas tu sekarang pun hari2 dah sibuk skit...boleh la buat entry tapi nak reply komen...nak blogwalking...dah payah skit...tak cukup masa...

eynda said...

Ili...tu rumah sewa je..kasut tu pulak jadi tarikan ye...basuh cemana pun comot jugak haha..

eynda said...

mrs ecam...nanti try dapat girl pulak :-)

eynda said...

TK...kiut kan...eynda pun suka benda kiut miut ni :-)

eynda said...

zaila...yg area sebelah lagi tu....flea market kan tu...insyaallah kalau bawak hannah eynda singgah :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails