Wednesday, March 3, 2010

Bagaimana Saya Menyambut Ulangtahun Kelahiran Saya.

Uittt...tajuk macam karangan kat sekolah la pulak...tak sabar dengar citer sambutan besday eynda?? Sudah tentu ada yg kecewa...sebab sambutan besday eynda biasa2 aje...takde birthday party....takde celebration dgn teman2....takde percutian yg indah atau romantik hehe...takde semua tu...tahun ni rasanyer sambutan paling simple buat eynda...ehhh rasanyer tiap2 tahun macam ni kot :-p

Kalau last year eynda celebrate pra-besday kat Hotel Mandarin Oriental...dinner buffet....pas tu makan2 lagi kat Restoran Tupai-tupai, masakan melayu...sedap sungguh...rasanyer tahun ni nak pegi lagi Tupai2 tu tapi macam tak best la ulang tempat yg sama...so tahun ni pra-besdaynyer hari Ahad...lunch kat Tony Roma's...tu pun sebab Restoran Bubba Gump Shrimp sudah penuh dgn customer...ada ler tempat duduk kat luar tapi tau aje la cuaca sekarang ni...tak selesa la makan tanpa ekon..cehhh...

Boleh tahan sedap makanan kat situ..ok la tukar selera asyik2 makan di TGIF aje kan...dah lama teringin nak makan2 kat Tony Roma's ni....orang dah berpuluh kali ulang gi makan kat situ kan...eynda baru 1st time ni :-D Main course eynda ada ayam  1/4 & steak 6 oz tapi ayam tu tak habis pun...kenyang...kebetulan meja tepi kami ada sorang lelaki sambut besday dia kot...dgn kawan2...siap staff kat situ bawakan kek then nyanyi lagu hepi besday kat dia...dlm hati eynda dok kata jangan la hubby buat suprise macam tu...malu daaaa...


Bila tiba 1hb Mac, rutin harian macam biasa jugak....tengahari ambik adam kat skool, pas tu hantar ke sekolah agama...pas tu terus gi beli barang dapur...balik singgah ambik adam kat sekolah agama pulak...cuma tak masak le...cuti memasak sebab jadi besday girl ..tapau nasi tomato utk 1 family kat giant....

Hubby balik keje bawak beg plastik Secret Recipe...kek!! Memang rutin setiap kali besday org dlm rumah ni mesti hubby belikan kek on the way balik dari keje...kalau besday hubby eynda la belikan pulak....tapi kami tak macam org lain kot...kek kami takde yg beli sebijik2 besar tu....setiap kali beli mesti beli yg dah siap potong & ada pelbagai rasa....beli sebijik besar tak best...boring...kalau beli pelbagai rasa ni syok skit....


Hubby pasangkan lilin...lorrr...kena tiup lilin jugak ke?



Ini la kek besday eynda ahahahah....ada 6 ketul total tu....sempoi je kan ...:-p



Haiihh...anak dara ni pantang dengar lagu hepi besday...mesti melalak...tak tau apa yg tak kena dgn lagu tu...setiap tahun macam tu tau...rasanyer eynda nak kena karang lagu besday yg buat hannah tak melalak la .. atau pun masa nak nyanyi tu nyanyi la lagu Kelly Clarkson ke...Katy Perry ke..Miley Cyrus ke hehe...baru ok kot.....

Seronok tengok Hannah makan kek lepas habis melalak...siap bertambah hehe...Adam pulak memang tak suka makan kek....


Hadiah?? Hadiah besday eynda ada kat London Weight Management (bila nak pi sambung nih?)....ada kat dapur rumah baru hik hik hik....satu lagi mungkin dapat lepas pindah rumah baru.....kira semua tu hadiah besday la ye.. ada jugak yg tanya naper tak mintak handbag...coach ke...LV ke...mintak berlian ke....eynda cakap eynda lebih minat benda gadjet2 dari semua tu :-D


Alhamdulillah bersyukur diberikan umur yg panjang, setakat ni dah berumur errrkkk....yg dah tahu tu duduk diam2 shhhhhhhhhhhhh :-D Semoga sihat selalu....dimurahkan rezeki....dipanjangkan umur supaya dapat melihat anak2 membesar....diberi kebahagian yg berpanjangan...apa lagi ek...apa-apa aje la ...yg terbaik utk diri eynda.... haaaaa satu lagi...semoga sentiasa awet muda hahahaha....





28 comments:

BULLET said...

apesal lak hannah tu nangis camtu...sian la kat dia...anyway, hepi bday kak...belated..

eynda said...

Bullet...TQ...dia memang takleh dengar orang nyanyi lagu hepi besday...mesti dia marah2 pastu melalak...heran jugak...budak2 lain relaks je..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

waaa...
mcm banyak je lilin besaq tue sis...
hehehehe...

Queen said...

akak nyanyi la lagu zaman pramlee tu..

Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan kak Eynda..
Allah selamatkan kamu.....

maybe reduce sikit kadar melalak tu..ekekkeke

Mimy Hamid said...

good idea kan kek various from SR.barulah sodappppp...hepi besday kak..pnjg umur murah rezeki...

m said...

hehehe :)b cian tengok muka Hannah.

kalau dapat iPhone pun best gak kan eynda :)

mrs.ecam said...

hahhahahah...xleh imagine la hannah leh nangis bile dndr lagu besday...klu besday die...die nanges gak ke??? papepong hepi belated besday k.eynda...smoge pe yg dhajatkn tercapai d smping berbahagie ngan fmily t'syg...peace

Flo Alfera said...

Hi Eynda...happy birthday to u and all the best!
mula-mula tgk gambar Hannah nanges ingatkan dia berebut naktiup lilin..rupa-rupanya dia tak suka lagi besday yer...hahahah so cute!

Ena said...

Bestnyer nenu2 tu kak,

Hannah nanges terharu tu kak.. sbb nak raikan mama dier.. ehehehhehe..
btw, epi belated besday kak enyda... Moge berbahagia buat selamanya.. Amin

KV said...

hepi birthday eynda. Moga panjang umur murah rezeki dan berbahagia dunia dan akhirat.

Hehe..pelik bila hannah tak suka lagu birthday. Kenapa ek?

Aujinz said...

mesti dier sayu hati tue..

ade orang nyanyi lagu heppi besdei untuk dier..

huhuhuhu... :D

Rinna said...

Comei Hannah walaupun tengah nangis..heheh.. tapi abis ekk makan kek tuh.. Mamanya plak sure leh maintain ayu sebab dah gi LWM tuh.. :)

zarin said...

takpe lah hannah, melalak pun melalak lah kan...janji hannah makan cake dengan jayanya..senang hati mama kan!

Nana said...

hepi bday akak! boleh hannah tak suke lagu bday...betul tu kak kene tukau lagu lain nih. nana tak pernah g mkn kat tony's lagik, so akak ok lah dh merasa...hehe

Ayu said...

comelnya hannah tu, blh lak nangis ek..Amin utk kak eynda..

Softtouch [Hanim] said...

oklah tu kak eynda celebrate mcm tu..janji kita dpt bersama org tersyg...

nape yer hannah nangis?kene kaji nie..selalu bdk2 suka kan time birthday2 nie..teringat cite yg smbut besday adam ari tu..hannah nangis jgk..he he he

NeenaAnuar said...

hahaha.. lawak si hannah.. biasanyer budak2 lah yg suke nak sambut birthday nie..

anyway.. semoga kak enyda sukses suksess selalu.. ;)

Chik Na said...

semoga eynda berbahagia senantiasa

Papa meow said...

Hepi besday...sudah terlepas ya :D

panjang umur murah rezki aminnn

|| NaFiRaa || said...

aik!! apsal nangis bila dgr lagu birthday??? kalo my anis.. lagu birthday belom abes.. dia dh tiup lilin dulu... padahal bukan birthday dia.. muehehehehe

Lybeau said...

Eynda Hanna ni cute la... why she cried?... ler comel betul.... I'm happy you did have a great time...xxoo

TopsyTurvy Mum said...

haha..takut dgn lagu happy bday pun, makan on jugak..cute betul!

hans said...

hhiihi.. walaupun dah terlambat... nak wish gak... happy belated bday kak eynda... semoga hidup sentiasa diberkati oleh Allah... dan semakin jelita! :)

*cute aa hannah tu... eventho tgh nangis... ;)

sisdee said...

SEDAPNYA..kita tak beli kek pun masa bday kita...hubby kata skali harung nnt bday syahmi .. hahaha mlampau tul!!!

yelah eynda..hubby kita pun ckp bnda yang sama..present kita dia renovate dapur ngan ruang depan..tu yg paling beso hahahahahah...

mesti eynda tak sabar nak pndah kan :D

aiza said...

camat menyambut hr jadi kak eynda!
wah2..
beshnye sambut bezday~
sedapnye kek~
nak2~

Mrs. Zuki said...

Kek secret recipe mmg sedap-sedap sampai rasa nak semua perisa..lagi best amik slice2 gitu drpd makan sebijik.
Hannah ni..comel betul...kenape yerkk...lagu hapy birthday kan lagu paling famous dalam donia..

LiAnA said...

korang nyanyi lagu besday mcm lagu hantu kot tu hannah nangis kakakaka...gurau je :p

simple and sweets... kek tu sedap...
ku pun kalau gi SR tapau kek.. jarang beli sebijik... boring.. selalu beli slices mcm tu bentukkan bulat baru best hiks

maya amir said...

terketawa plak i tgk hannah nangis..so cute.. nape die nangis bile dgr lagu happy bday..heheh..funny laa.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails