Tuesday, February 2, 2010

Zaman Kecik-kecik Saya....

Takde maknanyer zaman kecik-kecik.....zaman anak dara la kekekekek....ngaku kecik je tuan belog ni....tak habih-habih perasan....ini adalah kebaikan bila kita ada mukabuku....kita akan bertemu balik kawan2 zaman sekolah kita.....kita dapat kumpul balik gambar2 kenangan masa zaman dulu-dulu...cehhh...perkataan "dulu2" tu rasa macam dah tua la pulak :-p

Salah sorang kawan sekolah eynda dulu sudah kasi tag gambar kami masa anak dara.....actually gambar ke2 je dia tag tapi bila masuk profile dia ternampak gambar eynda berdua dgn sorang kawan...tergedik-gedik mintak izin nak simpan gambar tu....gambar2 ni eynda ada jugak tapi tak sure kat rumah ni atau kat kampung....rasanyer ni masa tingkatan 6.....atau masa tengah tunggu result SPM?? Lupa daaaa....




Sekali ni je la eynda berambut pendek ala-ala tomboy.....hubby suruh eynda gunting rambut cam ni lagi tapi eynda tak nak laaaa.....jenuh tunggu panjang balik.... :-D Ni zaman Sofea Jane femes dgn citer Cinta Kita....zaman fanatik Sofea Jane....pendek citer tiru Sofea Jane la ni! :-D


Rindu kat korang semua.....rasanyer ada 4 orang je dlm fb eynda....ni masa kat Bukit Bendera , Penang jalan-jalan makan angin...tetiba terjumpa dgn Sis Azura Karim bekas pengacara TV3 tu....kebetulan dia cousin salah sorang member eynda....syok la jumpa celebrity kan...ada gambar dia dgn eynda aje dlm album kat rumah....

Teringat lagi ada sorang makcik cakap eynda macam pompuan umur 30-an time tuh.....takpe makcik....eynda senyum aje....sebab sampai sekarang eynda tak rasa macam dah berumur 30-an kikikiki.....


Gambar lama so haruslah edit skit2 biar nampak macam kaler klasik....tapi udah duplicate awal-awal sebelum edit :-p 





46 comments:

Fa'e said...

memori yg takkan berulang kembali....

JiEjAh_DeEn said...

hehehehe mmg gelak sorang² bila tgk gmbr lama ..sedar x sedar dah sejam senyum songeh bongeh teringat kenangan lama kan kan kan??

iNa said...

seronok kan bile tgk gambar2 lame ni.... :)
sofea Jane ya kak...ha kan...dulu Sofea Jane ambut pendek... :) mase ni umur ina brp ya..heheheh..x ingat da.....

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

akhak sofea jane wannabe la nie...
hehehehehe...

sisdee said...

heheheheh mmg comei pun..heheheheh :)

kita nie lak malas nk bela rambut pnjg tak larat nk jaga :(

comey_lote said...

best kan tgk gambar lama2...
memori semua tuh...
tp saya segan nk tunjuk gambar lama pasal tak groomed,,selekeh cam hape je tak pandai bergaya langsung!

comey_lote said...

oh...muka kak eynda pun dah mcm sofea jane..kalau x tiru rambut dia pun...hehe

Farra Dhelina said...

muka hana mcm akk lahh.. patut lah comeyy..

adikmanje@ellyazarmilia said...

waaa...kontotnya rambut eynda time tu....

TK said...

Tengok gambar ni kat facebook hari tu..Cantik aper rambut sofea jane tu..Kalau eynda potong rambut camtu, sure nampak lagi muda...

Chik Na said...

eynda pun cantik macam sofea jane jugak :-)

zarin said...

cantikla eynda..cute je..hannah pun ikut mcm eynda kan!

noradzlina.kamdani said...

comel..muka ade chubby sket..skang muka akk dagu mcm pnjg sket

mamataya said...

kak tu azura karim ke..kat celah2 kawan akak tu?

Lady of Leisure said...

hehe.. akak comel la.. sampai skrg maintain kecomelan tu... hannah pun besar nanti mesti cantik mcm mamanya..
:)

sue said...

Yups..akak still nampak comel tau..dr dulu sampai skang..Tapiii kann..akak tak sesuai ler rambut pendek stail cam tuh...

eynda said...

sis fae...betul tu...

eynda said...

jiejah...ye la...kekadang tu bila datang nostalgia lama macam2 teringat hehe...

eynda said...

ina...kita jauuuuuhhhh beza umur kekeke

Mia-Ina said...

kenangan tetap kenangan...jadikan ia 1 memori indah yg kekal di hati

eynda said...

meniti senja...hehe...remaja kan suka berangan...sampai le dah anak 2 ni masih banyak berangan :-p

eynda said...

sisdee....eynda ni ada ura-ura nak gunting rambut pendek tapi bob cut la...berbelah bagi je sebab rambut dah panjanggggg...tapi asyik luruh jek :-(

eynda said...

comey_lote....macam sofea jane?? Alamak...lagi kembang le satu badan hehe..sofea jane tu cun wooo....

eynda said...

Farra...terima kasih :-)

eynda said...

adik...paling kontot dlm seumur hidup :-p

eynda said...

TK...tak sanggup dah nak potong sependek tu...nanti malam2 melalak nak rambut panjang balik :-p

eynda said...

ME...ha'ah azura karim :-)

eynda said...

Lady...ye ke..thanks :-)

eynda said...

Chik Na....thanks...

eynda said...

zarin...kuah sudah tumpah ke nasi... :-D Thanks :-)

eynda said...

Nor...ha'ah muka chubby...masa tu 56kg....masa kawin 49kg tapi muka chubby gak...sekarang berat eerrrkkk tak boley habaq tapi muka nampak tirus skit kan...sebab lemak kat muka dah turun kat peha skit...perut skit...montot skit...hikss...

Cik Adek Manes said...

comels nye akak.. !

mmg tyme nie pesen sofia janes tgh hot eks.. ?? kiyut sangat.. !

eynda said...

sue...kurang sesuai kan...sebab akak perasan rambut ni kontrol perwatakan jugak....dulu rambut pendek akak jadi ala-ala kasar skit...sekarang rambut panjang eheemmm...lemah lembut gitu :-p

eynda said...

mia..ye betul :-)

eynda said...

ienaz....thanks...zaman sofea jane tengah hot tu...dia pun masa tu muda remaja...semua org dok perasan jadi sofea jane jugak...ke akak sorang jek ? :-p

KASIH said...

banyaknya komen..macam mana ct tak ada haa.. rasanya bukan tingkatan 6 ni..sebab salawati dah tak tinggal sp dah lepas tingkatan 3..

eynda said...

Kasih...tu la hangpa lambat bagi komen hehe....betul la form 6...sebab ingat lagi time ni mimi dah boleh bawak motor pi sekolah....dan ada satu peristiwa dlm hidup yg boleh kata itu zaman tingkatan 5/6...berat ke tingkatan 6 la...maybe salawati balik kampung kot time tu...takkan form 3 kot...nampak kami tua sangat tu utk jadi form 3 :-p Ada sape2 geng kita ingat tak bila?

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

skang sis berangan ape lak eh???
hehehehe...
jap2...
remaja berangan sis kate???
so skang maseh kekal remaja la nie...
hehehehehe....

eynda said...

meniti senja...tau takper haha...

d.a.m.i.q.u.l.a said...

comeynye kak eynda,ala2 sofia jane.dami pun penah potong rambut camtu dulu2 hehe

irenedahayu said...

tengok pic kak, teringat masa il asek rengah :D ada kasut macam kak mak belikan... yang tengah free hair baju kemeja bunga2 tu mcm muka azura pengacara tv3 kan kak. atau memang orgnya?

NeenaAnuar said...

wahh.. nostalgia sungguh!!

akak memang choomelll dari muda hokee! *wink*

yangyuyu said...

skang eynda lebih kurus dr dulu:)

ArELeEz said...

layanz nostalgia, ek?

fatenton said...

kak eynda mmg mcm sofea jane lah..cantik :)

Anonymous said...

kenangan yg berharga..

~sha~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails