Tuesday, February 2, 2010

Pergi Canada Makan Pizza.

Wahhh...tajuukkkk....pegi Canada yer...banyak duit nak beli tiket kapal terbang nak pi Canada semata-mata nak makan pizza?? Boleh la nak berangan padahal makan kat dlm giant tu je :-p



1st time makan kat situ...servis agak slow....1/2 jam kot baru pizza sampai....sempat eynda gi toilet...hubby gi surau...adam gi toilet....eynda gi merayau kat kedai majalah....hannah kenyang makan fries KFC....agaknyer kalau eynda gi shopping baju pun sempat...hubby kata diaorg ni baru dok potong bawang....baru dok uli doh...tu yg lambat kot :-D



Kami pilih super value combo 3 tapi lasagna tu mintak tukar dgn chicken wings.



Beef Pepperoni & Meat Lover....pizza boleh tahan sedap tapi kena makan panas2 sebab nanti dah sejuk jadi keras...rasa pizzanyer tak sama macam pizza hut atau dominos....


Garlic bread biasa la...dah eynda punya feveret...habis kat eynda je :-p



Chicken wings sedap....tak cukup le sorang 2 ketul dgn hubby ..ikut hati nak berketul-ketul....


Kami makan2 kejap je...pas tu mintak tapau sebab sebelum tu ada diskusi panjang kat kedai kitchen cabinet....masing2 dah letih tak sanggup nak duduk lama dalam giant tu....dah le giant tiap kali weekend mesti macam tak cukup ekon jek...panas! Pas tu letih jugak tunggu order pizza hut tu kan hehe....balik sambung makan kat rumah je....

Boleh la sekali sekala makan kat Canadian pizza tu tapi rasa harganyer agak mahal jugak la....




41 comments:

tifa said...

tIFA dah lama usha dah pizza tu . Tapi dah sempat aje. Eynda dah pergi, tifa follow:)

sisdee said...

fuh lama tu..kita pernah kt pizza hut kluang mall kena camtu..sampai dah kenyang minum air baru makanan sampai..stress tul!!!

d.a.m.i.q.u.l.a said...

dami ske gak canadian pizza,sbb rase lain sket dr pizza hut,ye lah dh boring makan pizza hut hehe

TK said...

Lama tak g Giant Shah Alam tu. Ada Canadian Pizza pulak dah. Gambar pizza tu mmg mengancam...

iNa said...

kak eynda tepek pizza..teringat mlm td nk order domino's delivery...tup2 rupenye kt umah ina x smpai lg deliverynya..huhu..tensen..nk kuar malas.......

Mia-Ina said...

order domino@piza hut je la lg best kot..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

baru nak g...
tak jadi la sis kate mahal..
g mama mamak je la...
hehehe...
mamak...
"ayam potong satu...
kasi kepak haa...."
hehehehe...

ComeyBelako said...

terliur ni tengok.

btw, nice header photo :). comey orangnya.

Ena said...

Jauhnyer kak Eynda makan pizza.. sampai ker canada kan!.. Hiksss!!.. Tp nampak cam sedap gak la pizza tu..

Cik Emi said...

hohoho every time datang kota damansara.. pegi giant.. mesti duk wondering.. sedap ka pizza canada ni

Anonymous said...

salam eynda..
mahal gak ye harga pizza canada ni berbanding domino's / pizza hut..
tp sekali sekala tukar rasa pizza,ok kot..hehheh
nnt klu sha sampai kat area giatn shah alam tu,nk try gak la..
hubby & anak2 peminat tegar pizza.. *wink*

~ashsha @ sha~

adha said...

sedapnya pizaaa

Lady of Leisure said...

wah gempak tajuk.. jauhnya akak pi makan pizza hehe..
chic wing nampak sedap..

adikmanje@ellyazarmilia said...

amboi eynda...terkezuz tadi tengok tajuk N3...hehehe

adikmanje@ellyazarmilia said...

ingatkan betoi2 tadi...kot2 la zaman berbulan madu dedulu..hehehe

Farra Dhelina said...

jauhnye sampai ke kanada kak!! hihi..

nmpk cm sehdap je.. da lama tak mkn pizza..kak eynda nii..buat sy nk mkn pizza lahh.. adoiii.. nfsu2.. hihi

mamataya said...

kak...canada lg jauh kak dari US *tiba2 tahu geografi* kekkkekeke...

psst : cun n fresh la muka akak kat atas tgh buat piece tu...i loiiiiiiiikee...!!

KV said...

terliur nya tgk ciken wing!!!!

m@ said...

wow bestnyaaa...terliurr sudah...
baru jengah blog akk..dh tukar header phewiiit cun!

ratna said...

pizza dia gebu la.. sedapnyer..

eynda said...

tifa...try la...tapi tekak masing2 tak sama kan...kalau tak sedap sorry :-)

eynda said...

sisdee...time tu hubby eynda baik hati sebab dah letih sanggup tunggu jugak..ikut style dia bangun blah je hehe....

eynda said...

damiqula...betul kan...rasa tak sama macam pizza lain...boleh la kalau nak tukar2 selera :-)

eynda said...

TK...dulu kat situ kedai jahit/alter baju tepi mcdonald tu...kalau datang agaknyer terkejut kot dah banyak berubah :-)

eynda said...

ina....alaaa ciannyer....nanti kat rumah baru akak pun ntah2 takde apa-apa delivery gak.. :-p

eynda said...

mia....kalau delivery, paling cepat dominos...tapi sekali sekala boleh la try pizza cap lain :-D

eynda said...

meniti senja...sebulan sekali ok per..tak pun setahun sekali hihi....tapi ayam goreng mamak memang sedap kan :-D

eynda said...

comeybelako....thanks :-)

eynda said...

Ena...jauh kan hehe...boleh tahan sedap la pizza tu...

eynda said...

Emi...akak pun selalu pikir macam tu...

eynda said...

ashsha....ha'ah nanti kalau datang area sini boleh la makan :-)

eynda said...

adha...memang pizza sedap...lagi2 kalau yg beli :-p

eynda said...

lady....tajuk sakan hehe...chicken wing tu sedap sebab selalu makan kat pizza hut/dominos asyik makan yg bbq sos je..yg ni bukan bbq kot...

eynda said...

adik....bulan madu eynda kat langkawi je haha...

eynda said...

Farra....jauhhhh hihi...tak makan sebab diet ek...bagus...akak ni tak disiplin...

eynda said...

ME...amboi mentang2 la hehe...thanks yer..

eynda said...

KV....sedap tu :-)

eynda said...

ma...thanks :-)

eynda said...

ratna...makan panas2 sedap...memang beza dari pizza lain...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

memang sedap sis...
hehehehe...

NeenaAnuar said...

neena pun suka makan garlic bread.. ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails