Sunday, February 21, 2010

Subang Parade + Puchong.

Petang semalam Hannah ada kelas Tumble Tots kat Subang Parade. Ini kelas ke2 Hannah...mesti ramai dah baca kan kisah 1st day Hannah kat Tumble Tots hari tu...melalak sampai biru haha...

Kali ni better dari yg lepas....eynda masih kena tunggu Hannah dlm kelas sebab Hannah tak nak cikgu2 lain pegang dia....Hannah tak nak dengar arahan cikgu so eynda la kena join kelas tu ...tapi lama2 Hannah boleh ikut apa arahan cikgu...Hannah join jugak aktiviti2 fizikal ikut peraturan...tapi ada masa Hannah buat hal dia sendiri je aduhhh....cikgu kata takpe...slowly Hannah akan biasakan diri...letih tau jadi cikgu kepada Hannah ni (eynda la)...lasak sangat ikut suka dia jek...pas tu kalau dia takmau ikut arahan dia nak jerit2...nasib tak meraung terus....budak lain taknak2 pun masih kunci mulut...ada jugak yg lasak buat hal sendiri tapi bila cikgu panggil ikut arahan, diaorg ikut...Hannah lain...mungkin Hannah dah biasa membesar dlm rumah, dia boleh buat apa saje...so bila kena ikut arahan org lain selain mama dia, dia payah nak terima...kena sabar banyak2 la dgn Hannah ni....Adam dulu masuk Tumble Tots ok aje...lepas 2-3 kelas eynda dah boleh tinggalkan dia 45 minit dlm kelas, eynda & hubby boleh dating2 jap :-p



Bab sticker Hannah sibuk nak jugak....tapi memang semua akan dapat la...actually dia nak tapi bila cikgu nak lekatkan kat baju Hannah jerit2 tak nak...kena eynda jugak yg tepekkan....

Bila cakap nanti datang lagi Tumble Tots, Hannah angguk2 kepala senyum pulak.....


Habis kelas Tumble Tots, belikan makanan kat Hannah...kelaparan terlampau pulak dia hehe...pas tu jumpa hubby & adam...syok la diaorg ronda2 dlm Subang Parade...eynda "kelupoq" dgn Hannah kat Tumble Tots uwaaaaa....

Dah 4pm tak sempat eynda nak shopping apa-apa sebab nak ke Puchong pulak cari lampu utk rumah baru...Hari tu dah beli skit kat IKEA...hari ni (ahad) kontraktor nak cat rumah & pasang lampu siap2 so kena settle beli lampu cepat2...



Singgah kedai Light Design....pakai terjah je ni...nasib baik banyak yg berkenan so kami borong terus dari kedai ni....lokasi berhadapan IOI Mall. Harga lampu murah2 siap kasi diskaun...



Random pic.....yg eynda beli takde dlm ni kot...



Ehhh...dalam ni pun takde yg eynda beli...so teruskan suspen yer haha....ntah apa la konsep rumah kami dah caca merba :-p



Tak letih2 anak dara ni....dlm kedai lampu pun dia boleh lari sana sini....risau banyak benda berkaca...kalau jatuh pecah jenuh bayar...Adam ok je duduk diam kat kerusi rehat2...tapi kena tegur gak bila dia nak start ajak Hannah main2...haiihhh...tempat tak sesuai laa..

2 jam lebih jugak la dlm kedai tu...pilih lampu tak letih...tapi letih kepung Hannah hihi....lega bila dah settle....ingat nak ajak hubby minum2 dulu sebelum balik...hujan lebat la pulak....



Dapat tengok hujan yg lebat tapi matahari merah menyala!! Kejap je nampak tu...dlm beberapa minit matahari dah terbenam...boleh nampak pergerakan matahari turun hilang dari pandangan..




Nasib baik pinjam kete adik ipar...kalau kete hubby tak muat nak letak barang banyak2....tu pun ada lagi takleh bawak balik....today (ahad) hubby gi ambik lagi...


On the way balik rumah singgah drive-thru tapau burger king....weekend eynda ikut je apa family makan...hari tu baru je makan burger king kan :-D

Korang nak tau....semalam pagi eynda breakfast nasi lemak sebungkus....kenyang sampai tengahari...terus gi subang parade....pas tu nak ke puchong eynda sempat beli air je...ada beli chezzy wedges kat KFC masa beli fries utk Hannah tapi tak makan pun.....hubby & adam lunch masa eynda kat Tumble Tots...pas tu sibuk dgn lampu2....takleh nak gi makan petang sebab hujan lebat plus nak maghrib pulak so terus balik rumah tapau burger king....sementara nak makan dah 9.30pm.....time nak bukak mulut telan burger tetiba eynda rasa nak pitam! Mula2 ingat takde apa-apa...tetiba nampak semua tunggang terbalik...haaa sudaahhh....terus cakap kat hubby...hubby tegur la naper takmau makan tadi padahal dah beli makanan....actually eynda tak rasa lapar pun siang tadi...makan burger dlm keadaan mata blur2 gitu...pas tu kena baring dekat 3 jam gak la pejam mata...anak2 kacau pun buat dek je...semua hubby kena layan....takut sungguh la saat2 macam nak pitam tu...pikir macam2 haihhh....rasa nyesal sebab tak makan siang...eynda ni ada bad habit...eynda suka lengah2 kan time makan....so selalu nyusahkan diri sendiri & org lain pun sama susah adoiihhh.....

Macam hari ni pun....sarapan dah...lunch belum!! Tolonggggg.....eynda perlukan penjaga yg boleh jaga makan minum eynda :-(



Today semua hal rumah baru hubby yg settle sorang2...keluar pagi2 gi hantar lampu kat rumah baru....terus gi puchong ambik baki lampu & terus ke rumah baru balik...2pm ada appointment dgn kontraktor utk bagi kod2 kaler cat...eynda tak dapat join la...hubby cakap nanti pengsan pulak!! Padan muka duduk kat rumah je hari ni...layan je anak2...sambil baring2...sambil jenguk pc jap.....nak cari makanan la...takmo lengah makan.....






38 comments:

Shida said...

kak,hari tu dah kena gastrik kan..so,skrg ni bila lengah2 kan mkn,akan jadi lah mcm yg kena kat akak tu;pening..mcm nk pitam..
kadang2 tak cukup oksigen pun yer..pengaliran darah yg tak betul..
hehe..shida dah pernah kena..banyak kali..huhuhu..
apa kata set alarm utk setiap time mkn..:)

Tihara said...

lain kali eynda jgn lengah2 kan makan tau..sangat bahaya..stay cute ye :)

sisdee said...

oh eynda..sebab gastric le eynda camtu..gastric tak leh lengah2 makan...nnt masuk angin tu yg mcm apa le jadinya...

kita nie lbp punn kena jaga makan :(

take care!!!

Mr PenyuBiru said...

pemilihan lampu adalah aktiviti yg begitu memeningkan.apatah lagi jika bawak anak. nak kena jaga anak lagi nak kena pilih lampu lagi.bleh migrain.hehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

terserlah kemancungan hidung ambik dari bwh...
hahahahaha...
sis2...

ibuayu said...

eynda kena set alarm lah kat hp bila time makan..take care ye..

NeenaAnuar said...

angin kot kak.. pasal tu akak tak rasa lapar... apa pun akak take care yeah! rehat banyak2.. makan jgn lupa taw! ;)

shabiela said...

kak, sama la kita.. sha smlm, lewat makan jd pening.. bahaya tau cmtu sbnrnya.. sbb tu dpt gastrik.. lenkali jgn wt lg tau..

Ayu said...

sis, hannah tu lbh kurang mcm my doter, adlin..mmg org kata sbb dia duk rmh x bergaul n manja sbb tu jd mcm tu..:-)..
akak, bhya la x jaga makan..dl ayu mcm tu gak lps tu dr gastrik jd appendiks lak, dh kena tebuk kat perut..akak kena displinkan diri..

Chik Na said...

lain kali eynda jgn skip makan.. nasib nak pitam hubby ade, kalu pengsan depan hannah, tak ke haru ..

dilaOHdila said...

syok baca diary Nyda ni...x pernah jemu:-)

Mrs. Zuki said...

Eynda,
Ish ish.....kalau pitam ka pengsan ka mmg haru betul.
Makan je Enyda, tak makan pun makan je, snacking okeh...
Jangan skip meal tau.

ABH said...

eynda,
jgn lupe jaga pemakanan ye...nanti sakit susah...ari tu dah kena kan...ape2 pun kena gak makan walaupun sikit...take care ye, kiss kiss to hannah :)

desirequeen said...

kak eynda..sama lah kita...hari sabtu semalam, kene gastrik malam tu,,just becoz terskip makan malam...tadi pagi jenuh kena ceramah dgn hubby...

and my problem, dah la tak boleh skip2 makan ikut suka hato..dah gastrik nak telan ubat pun tak boleh...memang kaw2 kena marah dgn hubbyy pagi tadi...sob..sob...

LiAnA said...

haiyohhh eynda kena jaga mkn sekrg.. nasib time hby ada kat umah.. kalau dia takder camno ler nanti..



ingat thn depan nak bwk Aqil gi tumble tots ler.. mesti mcm hannah gak melalak2.. sedang gi check up doc pun dia meraung mcm kena dera huhu


date utk class tu mmg fix utk kita ke atau kita boleh pilih sendiri?

Lady of Leisure said...

kak eynda.. jaga makan... nanti kene gastrik pulak.. apa kata akak beli energy bar.. kalau ke memana tak sempat makan akka boleh kuarkan jer energy bar tu and makan tu dulu sementra nak makan benda lain.. at lest perut tak kosong...

zailamohamad said...

rumah Eynda nanti mesti cantik!!
Tumble tots tu dekat ngan bazaar yang zaila join tu, bolehlah singgah ke booth zaila ya (sempat lagi iklan tu) heheheee

eynda said...

Shida...rasanyer ada betul gak kata2 shida tu :-)

eynda said...

Tihara...eynda try..thanks :-)

eynda said...

sisdee....baru perasan maybe sebab gastrik...

eynda said...

Mr.Penyubiru ...betul...betul...betul...dok dongak tengok lampu dah le beratus lampu kan hehe...dgn nak kepung anak lagi...salah satu sebab dunia tunggang terbalik gak ni :-D

eynda said...

meniti senja...uikkss...nasib baik lubang idung tu gelap kan haha...

eynda said...

ibuayu....kalau set alarm pun takut eynda lengah2 jugak...kena cari sesuatu yg boleh disiplinkan eynda....susah betul...

eynda said...

neena...ntah la...memang tak lapar....hubby akak punya la tak sabar nak dinner, akak boleh sengih je sebab tak rasa apa-apa kelaparan....tetiba haaaa....

eynda said...

shabiela....sama ye...akak dok paham gastrik tu mesti sakit perut...so bila jadi cam ni tak terpikir pun disebabkan gastrik :-D

eynda said...

Ayu...tu la kan nasib baik akak masukkan Hannah awal atleast seminggu sekali pun lama2 dia biasa dgn dunia luar...kalau nak masuk tadika terus dgn perangai macam ni boleh pengsan hehe...

eynda said...

Chik Na...ye la eynda selalu pikir macam tu :-(

eynda said...

dila...thanks :-)

eynda said...

mrs zuki...kalau kenyang cemana nak makan....kekadang sibuk sangat sampai tak sempat nak makan....pas tu takleh silap skit mesti sakit macam2..iskk..

eynda said...

Aida..thanks ye :-)

eynda said...

nik....ramai pulak yg gastrik hari sabtu malam hehe...memang pernah dengar setengah org kalau gastrik apa pun takleh nak telan...meloya kan...macam akak nasib baik la habih gak burger king tu :-p

eynda said...

liana...mulai sekarang ni nak kena ingat pasal makanan je la hihi....selalu gak terpikir kalau berdua je dgn hannah susah nanti.....TT tu rasanyer tengok cawangan mana...cth dlm seminggu tu kelas 3thn-5thn ada 3 kali seminggu so kita pilih je nak datang hari apa...kalau pilih sabtu maknanyer setiap sabtu la...

eynda said...

Lady...bagus gak idea tu.... Dlm handbag akak kekadang ada chipsmore je tapi tu pun takut nak makan...

eynda said...

zaila...memang kalau boleh nak singgah booth zaila sebab sabtu tu ada kat subang parade...insyaallah :-)

mawar said...

mungkin low blood kot... sbb tak mkn all calories dh burn.. badan need replenishment.. tp akak tak mkn.. tu yg menyebabkan pitam.. bila low blood darah tak sampai ke otak so then oksigen pun not enough to supply.. jd ting tong la kak.. hehe.. mungkin sblum ni tak penah terjadi kot kt akak.. tu yg akak tak kisah nk mkn.. tp kan akak.. saye kalau jd mcm tu signal tambah lg satu... hehehe

sab said...

ramai yg menyayangi akak, n prihatin,pas ni akak jg mkn minum tau..hehe ckp tu cam la akak bebudak lg kan..take care!! :)

Farra Dhelina said...

ade jugk can beli lampu..hihi tak mcm saya..beli lampu pon lampu tido je yg layak..dduk umah mil lah katakan..huaaaaaaaaaaaaaaaaa :{

Nana said...

akak! dah hantar ke minah comel tu ke TT? nana baru plan nak antar next month, tp still tgh pk nak amik physical class aje ke skali ngan learning.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails