Ya Allah...lapangkanlah dadaku, permudahkanlah urusanku, hilangkanlah kekeluan pada lidahku agar mereka mengerti... Ameenn...

~ Komuniti Eynda's Diary ~

Wednesday, February 24, 2010

Serum Safi Rania Gold Memang Best!!


Dah guna sejak 3 minggu lepas....memang best!!
Tapi eynda ni malas skit...pakai waktu malam je...ke memang kena pakai waktu malam je...siang tak payah??
Krimnyer sangat ringan...rasa macam kita sapu "satin" kat atas muka...lepas pakai nanti nampak muka kita otomatik glowing sebab krim tu macam ada kesan lutsinar....nampak muka berkilat tapi tak berminyak...macam produk Safi Rani Gold yg lain gak ...ringan....waterbased....
Kesan yg eynda rasa lepas 3 minggu pakai??

Boleh tengok dalam gambar2 eynda seminggu dua ni la hihi...eynda tak pernah pakai foundation tau...takat bedak miyami tu je...bedak tu pun bagus sangat ;-)
Tak nampak beza??
Tak nampak takpe....tapi eynda rasa beza...
Dulu2 muka eynda kusam sangat terutama kalau tak mekap...
Now boleh dah la keluar turun kat swimming pool tu pakai bedak talcum Hannah je hehe...
Pas tu kan...sejak guna set produk ni, kulit muka eynda langsung tak kering macam dulu2....Sentiasa lembap jek...
Alhamdulillah sesuai sangat dgn Safi Rania Gold ni...
Cuma tinggal eye gel & krim kecantikan je belum try...yg lain semua dah try guna...

Terima kasih Safi Rania Gold...
Membuat eynda lebih yakin dgn penampilan eynda...
Ceeehhhh....ntah apa-apa macam la diaorg nak bayar komisen kakakakakak....



** Terkejut plus teruja bila satu hari hannah cakap "eeii comelnyer...comelnyer...." sambil usap2 pipi eynda dgn belakang tapak tangan dia....penangan Safi Rania Gold kah?? Hihihihihihi.....







56 comments:

Ena said...

Patut la kak eynda ni cantek ekk!.. upernyer safi rania la penyeri nyer.. serum tu nak gune camner ek kak? tingin gak nak cube.. maklumla akak dah wat iklan percuma nie.. :)

NeenaAnuar said...

wahh!! patot lar akak makin berseri2 lately nie.. itu rahsianyer.. thanks for sharing yer kak! kalau sesuai ngan neena leh lar cuba2 lepas nie.. ;)

eynda said...

Ena...thanks...kalau rajin pakai serum tu siang malam....akak malas skit plus kedekut takut habis cepat hehe...pakai malam je...guna 1 set la lagi bagus...

nazliahnazeer said...

kak eynda, harga dia berape? mmg nampak muke akk lagi glowing. ;)

shabiela said...

member opis pkai pon kata best.. igt nk try gak la.. heheh..

snowiffy said...

i pakai campur2 serum clarins n eyegel safi rania..so far eyegel dia ok tau eynda. mata rasa ringan je n x letih. i pki mlm je b4 tido. kedut2 tu mayb masih ada. tipu la kalau i kata wrinkle trus ilang kan kan

cikgu isza said...

thx 4 info.. dulu2 pk2 nak cuba.. la ni leh la cuba :)

farenova said...

aya mmg pakai safi tapi yg krim kecantikan tu je, lepas ni leh try juge... huhuhu thanks

mamaaerish : said...

yer ker?... leh cuber nih.... TQ 4 sahring... (",)

Queen said...

hurm..ok ke?..bolehla nak try..

Mimy Hamid said...

akak..ai pun guna safi rania...tapi try pencuci je la..serum ok ek?? hmm how much..harus kena carikkk

eynda said...

Neena...skincare akak murah2 je...dulu2 sampai SKII akak beli...rosak kulit muka akak huhu...

eynda said...

nazliah...harga sebotol tu tak sampai RM40. Thanks ye :-)

eynda said...

shabiela...rata2 yg pakai semua cakap best...member biras pun pakai...biras kata kulit muka member dia lawa sangat...

eynda said...

yanie...nanti eynda gi beli eye gel pulak...hilangkan keletihan mata ni ok jugak kan...memang pun wrinkle tu ambik masa nak hilang...atau pun memang akan tetap ada...itu tanda kematangan :-D

eynda said...

cikgu isza...farenova...nik...EB....ni review dari eynda tau...lagipun dah guna set skincare ni lama...kena sabar jugak nak nampak result...nak cuba memang eynda rekomen...murah je kan hehe...

eynda said...

Mimy...nanti try beli satu set...berbaloi-baloi...harga serum ni tak sampai RM40...

M said...

bukan eynda dah memang naturally comel?? hehehe..nie nak buat kita try ni

yangyuyu said...

kak eynda, saya dah semua satu set terus..dpt payung free..ntah bila nak tayang

kalau org tak nampak diri sendiri jadilah kan

yg sy perasan, produk ni meremajakan kulit kita kan:)...

Flo Alfera said...

Hi Eynda:
Hari tu eynda ada buat review pasal product nie so aku pun nak try juga so aku pi lah beli pencuci & pelembab safi rania gold...and the result is terasa kulit muka ni mcm baby skin pula lembut & glowing..seriously muka pun tak berminyak.maybe after ni aku nak cuba serum pula. Thanks eynda!

AISYAH HANI said...

serum ni sesuai unruk semua jenis kulit ke?? Muka saya jenis oily taku nanti bertambah oily lak..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

wah boleh cuba ni....

eynda said...

M...no lah :-D Sebelum ni kulit kering tau...masa kita jumpa dulu kulit eynda tengah teruk :-p Try la mana tau serasi tapi produk ni murah je :-D

eynda said...

yangyuyu...dapat payung?? Akak selalu beli top-up kalau stock habis je...tak pernah beli serentak satu set sebab tu takde payung free kot...ha'ah meremajakan kulit kan..best :-)

eynda said...

Flo...wow!! Tumpang hepi bila tahu rania sesuai dgn u...harus beli serum plak nanti k :-)

eynda said...

Syani...hhmm..tak sure pulak...try guna pencuci dulu la tengok cemana...sebab produk ni takkan bagi kulit berminyak rasanyer...dia menstabilkan skin kita...belum cuba belum tahu :-)

eynda said...

Ibu Damia...mana tau sesuai kan..try la :-)

Mimie Hamdan said...

perghh.. ini safi rania mmg bagus la!! mimie pki satu set kay... sgt suka... hehehe... tadi ada perasan kata muka oily kan... yeap, muka mimie pun oily dah alhamdullilah... sgt sesuai...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

patut la sis i makin cun...
ehehehehehe...

CheZa said...

eynda, 1st of all. thanx for sharing.
ni 1st komen sy kat blog eynda ni. sblm ni asyik jd silent reader kisah2 adam n hannah. tp kali ni nak jugak komen sebab entry serum ni.
cza pun dah start pakai rania sejak eynda promote dulu..mmg ada kesan. cuma skrg ni jd malas sket. on off je pakai serum n krim malam. tp pencuci muka wajib guna rania. scrub pun best juga kan? selalunya eynda cuci muka berapa kerap ya?
thanx kerana ur entry memang best.

Nini Aziz said...

Eynda... upanya ini rahasia wajah glowing2 tu.... hehehe

monreo said...

2 brg yg eynda tak pakai yg ku pakai sekrg hihi.. eye cream dgn krim kecantikkan...

so far eye cream dia bagus.. ku mmg ada dark circle sbb selalu tido lewat.. tp sejak pakai dah makin kurang... yg krim kecantikkan tu mmg dah lama pakai.. dulu pakai safi biasa tu je tp bulan lepas start tukar rania...

LiAnA said...

adoii eynda sori tersalah ID kekeke

Tihara said...

siyes cakap memang suka tengok kulit muka akak..atau memang kulit akak tk de problem sblm ni..tinggal lagi nak maintain je..bagus ye serum tu.. :)

ArELeEz said...

show off la gambar sebelum & selepas.. nak tgk!

fabulous.farah said...

huhuhu..farah memang suka product safi..tapi sekarang pakai safi balqis. kalau tukar ke produck lain jadi tak sebest pakai safi

eynda said...

Tommy...ye kan...muka nampak oily tapi actually kulit kita lembap...bukan oily yg bermasalah tu :-)

eynda said...

meniti senja...tqqqqq...kembang 1 badan jap haha...aminnn...pujian itu satu doa jugak ;-)

eynda said...

CheZa...salam kenal...thanks sudi baca blog eynda...lepas ni takyah jadi silent reader dah tau :-)

Sama la eynda pun kekadang ikut mood..kekadang malas jugak nak tepek muka ni dgn benda2 ni hehe...scrub dia pun best....eynda cuci guna pencuci 2 kali sehari je...pagi & malam...kalau nak keluar dari rumah eynda cuci muka dgn air paip biasa pas tu letak toner & pelembap....kalau duduk kat rumah lepas solat pakai talcum baby je :-D

eynda said...

Nini....alaaa takde rahsia apa pun...setakat guna skincare ni je hehe...

eynda said...

Liana...dah kenal nick monreo tu mesti liana hehe...bagus ek ramai cakap eye gel dia bagus...harus cari nanti...eynda tak pernah guna eye gel seumur hidup! :-D

maya amir said...

patut laa muke u glowing.. i nak tanye gak tapi takut.. heheh.. tapi betul ek? i dok pakai olay total effect all this while..mcm nak try jugaklaa gold safi rania ni..thanks dear!

eynda said...

Tihara....tq...muka akak banyak open pores...jeragat....jerawat kekadang naik jugak...dulu tone kulit tak sekata....so far sekarang tone dah sekata skit...jerawat kekadang naik masa peyed...open pores & jeragat dah kurang banyak jugak la....

eynda said...

Areleez...nanti akak buat entry ;-)

eynda said...

Farah...akak pernah guna SAFI kalau tak silap yg ada susu kambing, masa tengah pregnant...memang bagus..

eynda said...

maya...eynda pernah try OTE...lama gak pakai tapi lama kelamaan macam terlebih minyak plak kat muka...pas tu krim OTE agak rasa berat & melekit kat muka...Rania ni ok skit bagi eynda :-)

zailamohamad said...

Eynda memang dah cantik, muka putih gebu, sebutir jerawat pon xder, jeles zaila bila tgk muka eynda;)

eynda said...

zaila..tq..kekadang naik gak jerawat kat dagu & hidung :-p Kalau sabtu ni eynda pegi subang parade insyaallah kita jumpa...takde la licin gebu pun :-D

Diarihatiku1976 said...

ye ker.. saya pun nak cuba ler... mcm best jer... muka dah naik kering rasanya ni..

mirah said...

wah begitu berkesan rupanya ya. Kena try lah kot, stkt ni pakai pembersih muka safi je. Satu lagi, malas sebenarnya nak menempek itu ini, tp bila dah nak cecah 30 ni (next year) rasanya perlu lebih health conscious, bukn utk org lain, utk diri dan suami juga kan.. :) tp k eynda mmg comel! padanlah hannah boleh ckp mcm tu.. hihi

imma`jamal said...

kak, saya pun pengguna setia safi rania gold.. serum die tu mmg bagus. nmpk perbezaan kulit kite sebelum n selepas pakai.. harga lak murah. mmg berbaloi..

Norizan Hj. Abdullah said...

Saya pun pakai full set safi rania gold..rasa mcm biasa je muka tapi yang hairannya orang selalu tanya pakai apa muka elok n berseri-seri je....saja nak puji ke tak tau lah...harga pun berbaloi..cubalah !

.::: Princess MOMOY :::. said...

wah... momoy baru nak try nih

missfatin said...

Assalamualaikum akk..sy br je trbc blog akk ni..harga sbnar serum ni brpe akk..nk try la..akak so sweet...:)

missfatin said...
This comment has been removed by the author.
missfatin said...

Assalamualaikum akk..sy br je trbc blog akk ni..harga sbnar serum ni brpe akk..nk try la..akak so sweet...:)

Related Posts with Thumbnails