Thursday, February 25, 2010

Sebelum & Selepas Guna Safi Rania Gold.

Atas permintaan Areleez, eynda dgn tak malunyer meletak gambar sebelum & selepas guna skincare Safi Rania Gold.



Tahun 2008.
Ni muka masa berpeluh & berminyak tapi kalau tengok betul2 macam agak kering skit kan...masa ni guna skincare apa ye...dah tak ingat....eynda suka tukar2 skincare dulu sebab tercari-cari yg sesuai....Selalu naik jerawat especially bawah dagu.....cuba tengok betul2...nampak tak ada dot dot hitam bawah dagu hihi....hidung pun berbelang kekekeke....


Tahun 2010.
Masa kat Putrajaya baru2 ni....gambar syok sendiri lalalala.....actually time ni lipstik pun dah tak nampak coz lepas dinner...cari2 dlm handbag nak touch-up terlupa bawak lipstik & bedak miyami....snap gambar dgn rasa terpaksa je....muka macam tak sudah....berpeluh jugak sekarang kan musim panas...tapi muka tak berminyak cuma nampak lembap...kalau perhati betul2 memang le muka tak licin bak kulit baby kan....wrinkle pun obvious tuhhhhh....sedar diri dah tua hahahah....sebab tu nak beli eye gel Rania pulak nanti :-)

Ada beza tak?? Ada kannnnnn....honestly eynda tak ambik apa-apa supplement utk kulit even vitamin C!! Eynda cuma rajin makan buah limau jek :-D Dah sekotak buah limau eynda telan sejak raya cina lepas :-p Minum air masak pun paling banyak 2 liter sehari....tu jek...

Ada setengah gambar sekarang ni eynda gedik2 edit...sebab tu nampak glowing terlebih kot haha...haaiihhh....sape dah jumpa eynda tau la kisah yg sebenar...ntah2 indah khabar dari rupa :-D

Apa-apa pun eynda bangga sebab takyah beli skincare mahal2....jimat duit hehe...








29 comments:

IdzaLia said...

Lia guna pelembab safi rania gold tp yg rasa mcm nak try serum lak.. betoikan tak yah beli mahal2 leh jimat.. tp sesetgh org tak sesuai kan dgn safi ni.. ikut kulit jugak. SIL Lia tak leh pakai nanti dia nak mcm ruam kat muka dia..

Chik Na said...

yea lah...kulit eynda yang kat gambar Putrajaya tu nampak mulus je... tone pun sekata..Chik Na pun nak try jugak lah..

Alida Ali said...

eynda mmg ctk kt luar...takyah mekap pun takpe...

Lady of Leisure said...

grrrrrrr... lady pulun nak lupakan entry akak pasal rania ni tapi harini terus teruja... dalam masa terdekat ni nak kene try ni... lawa kulit akak... sekata..

Mimy Hamid said...

safi rania ok pe...aii pun try gak..kak eynda muka mix lawa leeee...tak pakai & pakai..ttp lawoo

Nana said...

wahhh nana sudah teruja! dah bape kali dok lalu depan product safi rania...nak beli.tp dok sabar sebab simple set tak abih lagi. tp lepas tengok a few entry akak psl safi rania ni nana mmg teruja nak try. Thanks akak sebab share. yg penting murah+bagus kan :D

zareene said...

hi eynda.. salam kenal... zareene pon guna produk safi jgk.. tp bkn safi rania gold nih... hmm... bila tgk perubahan kat kulit eynda, rasa nk try la... dorang ada eye cream x? sbb zareene dh notice ada wrinkle lines kt area mata nih.. aduh... dh menampakkan pertambahan usia...

p/s: zareene dah link blog eynda to mine...

dianaibrahimali said...

eynda...u shld try eye cream dia la...diana rs ada perubahan bila diana pakai.....hr tuh g ke giant borong stok??? diana bl rsnya ckp utk stok sethn kot...hehehe

Uda said...

memang nampak perbezaan ... kulit eynda nampak berseri2.. terserlah kejelitaan ... rasa cam nak try jugak..hehehe.. kejelitaan itu hak milik semua wanita..

mrs.ecam said...

k.enyda sye gune safi gak tp yg bese 2...de la gak aritu nk g bli rania gold nie tp member ckp tu tuk org tua,...btol ke??? sye tngk k.eynda bkn tua pong kn...ke awet muda??? hee sowi klu tecik ati...tp mmg nk tau rania gold nie tuk sume umur ke??? tlg spe2 bgtau sye ek...sye bdk br blajar (bdk la sngt ek...ank dh 2 dh...kui3)

Ena said...

Kak eynda memg cantek dr dulu.. dah guna safi ranis ni lg nampak berseri2//malu pulak ena nie tgk.. sbb rase cam dah kusam jer lately.. dah try gune serum & eye cream juge la pasnie.. :)

Syikin said...

kak eynda.. kerana kak eynda review best..kerana teruja...tapi still campor siang pakai olay total effect...syikin pun dah hampir sebulan pakai pencuci,scrub n krim cantik safi rania..mula2 naik jerawat 2 bijik tapi lepas tu ok.. muka terkezut kot..hhehehe.. syikin tengok harga yang paling murah adalah di MYDIN..syikin p mydin sek 18 ja... mmg murah tau..tak silap face serum cuma 28.90 jerrr..pencuci 11.90, contur cream 14.90.. yang bestnya kak mydin tu full set ada...best3.. kat tesco pon x de banyak stok cam mydin (alamak terpomot mydin plak..heheh) tapi bijak berbelanja kan kak kan... tapi kak eynda..syikin conpius la.. time bila nk apply semua set2 tu..krim cantik tu bila... serum tu bila.. night cream lagik..pening2

mamaaerish : said...

a'a... nmpk kulit u muker lebih anjal... suker la.... (",)

Nini Aziz said...

ye la eynda..nampak different.eynda looked younger than last year lorrr.. and tudung skrg sgtlah sesuai bila pakai ala2 ekin..nononono tudung bawal...hehehehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

beza nye sis makin meletooopp...
hehehehe...

Queen said...

owh..nampak sangat bezanya..nak trylah..hopefully cream2 dia tak memberatkan wajah macam safi yagtutup kaler hijau tu....saya tak suka sapu2 cream..foundation pun pakai yang 2 way cake tu..aklau tak..takdelah..sapu bedak baby jerla.

kak eynda ni samtek betul...

NeenaAnuar said...

wow!! memang glowing arr muke kak eynda! confirm nanti neena nak cuba lar.. nak gak nampak mude remaja cam kak eynda.. lagi pun kak eynda memang dah lawoo pun dari dolu2... sgt2 natural beauty hoke! :D

kak jgn lupa promote yg eye gel tu pulak nanti yer.. kalau ok.. ku nak borong sekali gus! hihi..

fatenton said...

awek mudaa... :D

yangyuyu said...

memang ketara sekali bezanya kan..yup murah..tu yg best..

dapat payung dgn beg skali tau:)

lenkali nak tayang payung yg cun tu

sisdee said...

mmg serum bagus tuk muka kan..heheheeh

i just pki nutox..try yang lain mmg tak bape kena lak muka nie...

mahal tak smestinya ssuai ngan muka ek eynda..kdg2 yg lagi murah pun ada ssuai ngan muka kan :D

ratna said...

ha'ah..nampak perbezaannya.. tp saya tgk muka akak dr thn 2008 tu tone kulit muka akak sekata.. maknanya okay la tu..cantik.. ada setengah org tu kulit muka dia bertone-tone..faham tak? kat dahi kaler lain.. kat hidung kaler lain.. gitu ler.. berbelak-belak la..

AISYAH HANI said...

Difference yang teramat le ketara.. Wah..tak sabo nak cuba ni.. Petang ni harus singgah supemerket!

Tihara said...

haah memang nampak perubahan..eynda memang putih tapi gambar pic terbaru kulit nampak lebih segar..maybe nak try juga :) tq

Fa'e said...

eynda, mmg cantik! xyah mekup dh...natural beauty gitu...

Lybeau said...

yes ...Eynda memang cantik ler... ada ada difference ... i can see...xxoo

Haney said...

Saya pun baru jer cuba set safi rania gold..harap2 bole dapat hasil yg sama mcm kak eynda.mmg bagus produk ni..tak berminyak

ArELeEz said...

aah lah! nampak p'ubahan. isk3.. rase cam nak try, test, tgk la jugak. hu3.. leez xpenah try lagik safi rania. dolu2 ade la pakai krim safi yg tutup ijo ngan safi balqis. tp, xla pakai 1 set. maybe sbb tu xnampak hape2 kot! ke muka nie mmg jenis degil bin degul?! ha3.. muka leez jenis oily esp klu b'panas. agak2, sesuai x safi rania nie ngan kulit muka leez, ek?

azura_wonka said...

akak..iam having aa problem..bwh lips 2 kan ada scar pimple..lately byk sgt pimple sbb i have stop using tia amelia..dah gne almost 2 years dlu ok nw..trukk..akak pakai safi rania gold nie hilang x pimple punyer scar..nk try jgk ok ker?

v said...

wow perbezaan yang sangat ketara! ini membuatkan saya lebih bersemangat utk menggunakan safi rania gold :) trima kasi!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails