Wednesday, February 24, 2010

Citer Orang Balik Umrah.....

Alhamdulillah tengahari semalam MIL, adik ipar,abang ipar & family selamat tiba dari umrah....abang ipar sorang lagi pegi ambik kat klia & biras dah readykan lunch...eynda & anak2 pegi rumah rumah biras lepas ambik adam kat sekolah...ponteng sekolah agama la dia semalam ...rumah biras kat kondo ni jugak, jalan kaki je....

Diaorg ambik pekej ziarah & umrah so sempat jugak MIL belikan kami buah tangan...terima kasih....MIL sekarang stay kat rumah biras...petang nanti kami pegi lagi kot...Hannah asyik bising je nak pegi kat atok dia...harap2 Jumaat ni atok tido rumah Adam & Hannah pulak sebelum balik ke Kedah....

Eynda suka perfume yg MIL belikan tu...wangi jek...pakai malam2 masa nak tido hihi...dulu masa hubby pegi umrah pun dia belikan oil perfume...wangi...tahan 24 jam...pak arab cakap "perfume Siti Nurhaliza" wahhh!! Pak Arab pun kenal Dato CT ye...sebab katanyer Dato CT pernah beli perfume kat situ....perfume yg hubby beli tu pernah dibeli Dato CT la kot :-p

Tudung yg ada renda tepi tu eynda yg pesan suruh cari kat sana hihi...sebab hubby pernah belikan 2 helai...eynda suka sangat...kat Malaysia takde la...eynda pegi kedai jual tudung, tokey tu pun tanya beli kat mana....katanyer dia ambik dari pemborong merata tapi tak pernah jumpa macam yg eynda pakai....cantik katanyer....tapi org sekarang lebih suka pakai yg ala-ala ekin tu kannn...eynda pun dah lama tak pakai tudung bawal hihi...

MIL & biras yg pegi umrah citer kat sana ramai anak pak arab baya2 Hannah....join sekali masa mak2 diaorg solat...tapi sekali orang sujud uwaaaaaaa....bunyi melalak-lalak budak2 tu nangis...ada jugak mak2 yg tengah solat tetiba lari gi kejar anak yg lasak...hhmm...sebab tu eynda tak ready lagi nak buat umrah....sebab eynda tahu kalau bawak Hannah sekarang mesti eynda tak khusyuk kat sana...biar Adam & Hannah besar insyaallah kami pegi satu family....ini pendapat eynda la...MIL & biras2 pun cakap macam tu...boleh la nak bawak masa diaorg ni kecik tapi letih la skit...tunggu dulu la...




21 comments:

quezul said...

eynda, tuudng renda tu memang byk kat mekah...murah2 lak tu..geram jerk tgk..sy ada beli 2,3 lai masa pi dulu....

jgn tak tahu, pak arab ni kenal ramai artis2 malaysia.......

mak ada gak ajak sy wat umrah...bw si kecik ni..tp kami tk ready lg la...tambah pulak , keadaan kat sana masih berhabuk2...keje2 naik taraf hotel2 kat mekah masih berjalan lg...

quezul said...

oo..yer..sy prefer trus wat umrah..kalo adatmpt lain or transit, ziarah memang amat memenatkan...

penah ada pglm, ziarah ke cairo dulu..ya ampun......memang penat giler2 la...

CuppyCakeMommy said...

cantik lah tudung tu..heheh..salam kenal ye..u hav such a beautiful baby doll there..at first i ingat gambar doter u yang kat cake tu macam u amik from internet ke apa..turn out she is really ur doter..so pretty like mommy..hehe

Queen said...

perfume sana memang sedap dan tahan lama...abang nik study mesir dulu, berbotol-botol dia bawak balik.

Ena said...

Alhamdulillah dah selamat kembali ye dorg tu kak..

bestnyer dapat ole2 dr Makkah kan!..

Queen said...

lagi satu kak eynda, kalau nak pergi umrah, hannah meh saya jagakan...waaah..tetiba akan terfemes sebab hannah yang comel tu kan...ekekkeke

maya amir said...

betul tuh..mcm tak khusyuk lak kalau bwk budak gi umrah..tapi ntah2 adam & hannah well behaved nanti..who knows?!:)

chugie said...

wah..bestnye dengar cite org buat umrah ni.. n tudung tu memang tak jumpe lg kat sini..

|| NaFiRaa || said...

bestnye..dapat ole2 dari makkah!! perfume tu best x bau dia???:)hehehe

LiAnA said...

tulah eynda.. teringinkan nak jejak kaki kat sana..kena tunggu anak2 besar dulu.. yelah pegi sana bukan mcm nak pegi holiday biasa ni... kena prepare fizikal dan mental nak mengadap ALLAH...

Mimy Hamid said...

kak, perfume arab tu minyak atar la or pati ...citer skit bau camner?? hehe ..cam besh jekkk wangi2 ni

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

nak kurma...
hehehehe...

mamaaerish : said...

bestnyer.... cantek2....

i_sofia said...

kak eynda.. boleh tak tolong posing bersama tudung renda tu.. xleh bayangkan tudung tu camne..

NeenaAnuar said...

cun arr tudung kak eynda tu! tapi tak puas tengok sbb gambar kechik! hehehehe..

KV said...

oh glemer sungguh tok ti yer.

Lady of Leisure said...

cantik tudung tu ..
wah wah wah femesnya siti smp ke mekak nun kan...

dilaOHdila said...

Alhamdulillah rezeki urang balik Mekah. Memang shuntek aa tudung tu nyda

ratna said...

saya pun teringin pegi buat umrah..tp bila waktu & hari nya masih tak tau lagi..kumpul duit dulu..

Rinna said...

Alhamdullillah MIL Eynda dan family dah selamat tiba.. Seronok tgk org dah pergi umrah.. Bestnya dpt perfume ngan tudung yer.. cantik plak tuh.. :)

Tihara said...

Seronok denga cerita orang2 yg balik dari Mekah..syukur ya, dah selamat tiba.dah dapat ole2 tu :)..My MIL pegi 24/3 ni, Insya-Allah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails