Wednesday, February 17, 2010

Putrajaya Di Waktu Malam.....

Lepas dinner kat Bale 13 tu kan...kami terus pegi Putrajaya....takde keje kan...pegi jauh2 gitu dari Shah Alam...eynda la rasa jauh...padahal drive ke Putrajaya 25 minit je dah sampai....actually nak ajak hubby pegi i-city Shah Alam tu...nak tengok pokok ada lampu hihi...melebih-lebih dari budak kecik eynda ni :-p Tapi hubby nak pi jugak Putrajaya...ok la ikut jek...




Kami lepak kat sini je...sampai Putrajaya pun dah lewat....kat perkarangan depan masjid area tasik tu sesak sangat sampai takde parking...kebetulan hubby malam tu bawak tripod....nak try skill ambik gambar di waktu malam...dia punya skill la...bini dia ni habuk pun tarak...

Leka sungguh hubby dok snap gambar guna dslr & tripod dia....sampai tak sedar bini dia pun dok leka camwhore diri sendiri haha...tak letak la gambar2 tu kat sini...buruk giler...tersengih sorang2 syok sendiri :-D

Tetiba hubby tanya.... "nak gambar tak?? "

Uiihhh...apa lagi...bantal sudah tersorong la gitu...buang tebiat kalau eynda takmo bergambar kan... "boleh jugak.." cehhh...jawab pun macam malu2 persian cat :-p

Owwhh yer lupa...mesti korang tanya...mana anak2 eynda kan?? Diaorg tertido daaaa....tujuan utama datang Putrajaya nak bawak diaorg lepak kat perkarangan depan masjid area tasik tu...biar diaorg berlari-larian....tapi on the way ke Putrajaya diaorg dah tertido...kesian nak gerakkan...so mama & ayah jadi ala-ala couple la sebentar :-p



Eynda pun posing la kat tiang tu....tetiba hubby datang berdiri kat tepi eynda...aikkk....lorrr...ingat nak posing sorang-sorang....punya la tahan sengih sebab betul2 tak sangka kan...sebab tu la hasilnyer gambar ni eynda tersengih yg sangat over kekeke...al-maklum la...kami ni masih malu2 walaupun dah 10 tahun kawin....dari hari kawin sampai sekarang gitu je la posing kami...takdenyer nak romantik2 punya posing hokey....bak kata eynda sendiri... "posing keras macam batu.." hehe...



Posing malu-malu lagik...


Ni posing kurang malu dari posing di atas...hubby suruh cross jalan pi berdiri kat situ...pasu yg eynda sentuh tu ringan je...gambar pertama eynda bertenggek skit kat pasu tu (tak tepek sini)...nasib baik tak jatuh terduduk hehe...pasu ringan maaaa....sentuh satu jari boleh terbalik....

Ada la lagi gambar2 lain tapi cukup la yg ni ye...sebab kami suami isteri je bergedik bergambar bersukaria sementara anak2 tido dlm kete hehe...malu dong ahhhh....

Yang bestnyer bila dah sampai rumah nak parking kete Adam pun terjaga dari tido.... "ehhh...bukan ke ayah kata nak pi Putrajaya?? "

Kesian ... nasib baik dia tak suruh patah balik pi Putrajaya kan....oleh kerana diaorg tertido dlm kete....time eynda tido...hubby tido...anak2 eynda terlopong tengok TV...eynda terjaga pukul 3 pagi...dua2 tengah tengok TV takleh nak tido....nasib baik TV dlm bilik tido eynda....eynda suruh diaorg tido la....yg anak dara kecik tu sibuk menjawab... "takmau....takmau tido..."

Ntah pukul brape pulak eynda terbangun, tengok dua2 dah tertido terlentang share tilam haha...terus bangunkan Adam suruh tido dlm bilik dia......letih sungguh la banyak aktiviti hari ahad lepas :-)







44 comments:

Fa'e said...

cantiknye...suasana malam kat ctu yea... balik nnt nak pegi gak la...jejln kat sana...hehehe

Tihara said...

cantek gamba2 ni..romantik giteww ;)

Farra Dhelina said...

wahh suka lah tgok gelagat akk n asben..hihi..so sweet..

smoga kekal bhgia smpai ke akhr hyt..10thn tuu..

dilaOHdila said...

angle & frame menarek aa Nyda...
kalau gambor berdua tu dekat sikit nampak LeBEH ROMANTIQUe....HE HE HE

eynda said...

Sis Fa'e...memang cantik malam2 kat Putrajaya tu...wajib pegi kalau balik Malaysia nanti :-)

eynda said...

Tihara...suasana tu romantik tapi yg model tu tak nampak romantik pun kan :-p

eynda said...

Farra....kitaorg ni macam teman tapi mesra gitu...ntah le kekadang pelik naper tak macam orang lain haha...

Lady of Leisure said...

cantik la gambo tu kak eynda... berbaloi baloi la beli dslr.. lady sbnrnya slalu bawak kamera dalam beg, tapi sbb smlm balik kpd tukar beg lain so kamera dok dalam beg lagi satu huhu...

hehe.. akak ngan husband akak ni walau tak amik gambo rapat2 tapi sbenarnya romantic... hehe... sweet couple gitu...
:)

eynda said...

dila...ye ke...takpe gambar tu jauh sebab kalau dekat nampak sangat over eynda tersengih tahan gelak tu :-p

Alida Ali said...

sama la tmpt kita bergambar...saya pun ada letak pic gambar tgh2 jln kt situ n3 yang lepas...tp beza saya siang awak mlm je la...

eynda said...

Lady...alhamdulillah la kan...walaupun keras macam batu pun tapi dah 10 tahun kawin...hehe...agaknyer itu petua kami bahagia :-p

zarin said...

i pun suka pegi putrajaya mlm2 sbb tempat tu cantik kan! tp tkpernah plak nk amik gambar sbb husband i sungguh tk suka nk amik gambar :(

eynda said...

Alida...ha'ah dah tengok :-D Syok pegi putrajaya sebab rasa kita kecik je ...bangunan semua besar2 kan...

eynda said...

zarin....hubby eynda pun sebelum ni tak minat ambik2 gambar ni...sejak ada dslr je dia macam ketagih nak snap gambar....sebab nampak hasil gambar cantik....eynda la yg paling seronok...takyah suruh mesti dia nak ambikkan gambar je...gambar kami berdua pulak makin banyak la lepas ni sebab dia dah rajin guna tripod kekekek...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

nice lah kak eynda gambar waktu malam tu...dah ader skill tu hubby kak eynda...nanti kena belajar ni...

sepatutnya time anak2 tido lah amik kesempatan bergambar berdua-duaan...boleh posing 2 romantik gitu...tapi tu lah kan...walaupun 10 tahun kawen masih malu2 kucing gitu....harap dapat tgk gambar kak eynda ngan hubby posing romantik2...hiks..

adikmanje@ellyazarmilia said...

allaaaa...eynda....posing la peluk2 sket...boleh buat kenangan dizaman tua2 sok...heheheh...sama je eynda/hb dengan adik/hb...gambo je jauh2 cam tak kenal pulak...jenuh kena tegur baru nak adjust....heheheh

Azmiezas said...

Kita pun suka pegi Putrajaya malam2..cantek bangat..

psst:..amboi posing sakan..ekekek..

eynda said...

Ibu Damia...so far gambar yg romantik skit masa gambar bersanding la...tapi kitaorg jenuh tahan gelak sebab sangat2 bukan diri kami haha...pelik kan :-D

Gambar malam wajib guna tripod kalau tak gambar tak sharp...kecuali tangan betul2 kuat macam tripod boleh la pegang kamera hehe...(cakap2 org tak bertauliah :-p)

eynda said...

Azmiezas....cantik kan putrajaya malam2...terang benderang....psstt...posing tak lepas habis tu (macam masuk AF lak nyanyi tak lepas habis) sebab malu2 hihi...

eynda said...

adik...mana tau tua2 esok baru nak posing peluk2 hehe...lagi nampak bahagia kan...tapi kasih sayang kekadang tak perlukan tunjuklaku ... nanti ada pulak yg bawak mulut...macam le dia sorang je ada laki haha... ;-)

LiAnA said...

putrajaya kalau dtg memlm mmg ctk..
mmg sesuai snap pic..plus jln pun tak sesak...


alala eynda.. malu2 pun dh 2 anak..kah..kah..kah.. jgn mare :-p

Nana said...

so sweet la akak! hehhe..malu2 tuh, mcm baru kawen lak :D

eynda said...

Liana...haaaa...malu ngada2 :-p

eynda said...

Nana....memang setiap hari rasa macam baru kawin semalam kekekeke....mungkin sebab perasaan malu macam sebelum kawin tu masih tak hilang kot haha...

TopsyTurvy Mum said...

nice pics!

balik dulu gi putrajaya...malam tak keluar pun jalan2...rasa rugi plak pas tgk gambar eynda nih :)

tifa said...

Putrajaya memang tempat sesuai untuk ambil gambar....Tifa pun baru pergi Taman Botani..1st time pergi sungguh memukau pandangan .
Lepas ni nak ajak hubby pergi lagi :)

ratna said...

ala kakk..akak posing cam ner pun still lawa..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

rindu nye putrajaya...
lagi² alamnada...
hehehehe...

NJ said...

salam eynda..
cantik pic snap tu..tapi nape x acting gaya romantic plak 2 org model tiang tu ek..ala malu2 plak..mana ada org tgok..lgpun bukan girl/boyfren...mmg dah hak milik eynda dah pun..
kak N nak tunggu lepas ni ada snap pic romantic 2 org tau..hehehe

sisdee said...

cantik gambar pki dslr kan..
eynda hubby kita tak suke bgambar..sabo jek..kdg2 kita yg tergedik2 suruh dia gambo :(

malu2 ek dah 10 years..heheheheh..kita belasah jek hahahahhhah baru masuk 9years pun :)

NURULIYANA BTE AHMAD said...

HYE KAK..
BESTLA BCA BLOG AKAKNI..
BYK GAMBAR CANTIK2..
SERONOK.HEHEHHE..

eynda said...

Rox...tunggu next trip balik Malaysia la nampaknyer :-)

eynda said...

Tifa...banyak tempat yg best2 kat putrajaya tu :-)

eynda said...

ratna...tq...akak terharu :-)

eynda said...

meniti senja...rindu kat tempat shopping ye :-)

eynda said...

Salam sis NJ...alaaa...kami memang sejak azali macam tu kak...tak reti posing2 romantik ni...tapi masing2 tau la kan hati masing2 hehe...kalau tengok betul2 gambar tu nampak romantik per haha...kak...kami bahasakan diri pun saya awak tau hehe...kalau org dengar memang org tak tau kami ni bahagia sangat2 :-p Tapi mana tau satu hari nanti ada gambar romantik kan ;-)

eynda said...

sisdee...eynda sebelum ni pun cam tu ...tergedik2 nak bergambar...dah ajak baru dia nak...tapi sekarang alhamdulillah dia makin cool :-D

eynda said...

Hai Nuruliyana....thanks ye sudi baca blog ni :-)

TK said...

Lawalah baju model! I loike!

eynda said...

TK...thanks...baju bertujuan utk menyorokkan montot & peha yg kembang :-D

Just Call Me Bitt said...

cantik di mlm hari..semlm baru lepas shoot kat situ tapi di siang hari..hehehe

NeenaAnuar said...

akak! your hubby got talent! chantek ooo gambo2 yg di amik... en. teman pun berkenan ngan gambar2 tu.. hehe..

alaa.. akak nie lain kali polookkk lar hubby akak secara spontan jerk.. sure cun giler gambo tu nanti jadik nyer... hehehehe... tapi takper.. still leh nampak yg korang memang loving.... :D

Mia-Ina said...

nice shot...betapa indahnya menikmati keindahan malam di situ

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

tempat jatuh lagi dikenang...
nie kan plak tempat bershopping...
hehehehe..l

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails