Tuesday, February 16, 2010

Dinner @ Bale 13, Shah Alam.

Hari Ahad malam kami dinner kat luar....pusing2 cari restoran last2 kami singgah kat Bale 13, Seksyen 13, Shah Alam. Opposite dgn Sri Acapella Service Apartment. 1st time singgah situ...segan sebenarnyer sebab nampak macam tempat lepak anak2 remaja je hehe...tapi bila nampak ada yg datang dgn family kami pun terjah jugak la....



Kami mintak menu...tapi sikit je menunyer....cuma ada nasi goreng cina...pas tu seafood banyak...hubby gi tengok yg belum masak tu...lengkali hubby kata boleh try....minuman pun tak banyak pilihan...kami order lemonade & jus tembikai...Hannah sib baik ada eskrem kat situ tapi Baskin Robins tuuuuu...kasi peluang la sebab tempat ni baru je bukak....sementara nak cekap kan....pekerja pun masih banyak perlu belajar...cara2 nak promote menu pun belum pandai....tokey kata kebanyakannyer student....



Location best...open air....Hannah paling seronok lari sana sini tapi risau jugak la tempat ni tepi dgn jalan lalu lalang kenderaan....sayangnyer takde high chair utk baby....tapi kalau ada pun Hannah memang dah takmo duduk dlm high chair....tokey restoran kata nanti maybe nak buat playground pulak....lagi le seksa bawak Hannah kat situ nanti hihi....



Nasi goreng cina medium size....boleh makan 3 orang!! Kami tak tau...pi order medium size 3 pinggan!! Nasib baik boleh cancel yg lagi 2 pinggan tu...kalau tak, jenuh nak habiskan hehe....sedap tau nasi goreng cina ni...sangat2 rekomen utk try....



Ini yg paling best....satay kajang tapi bukan satay haji samuri.....kalau haji samuri sedap kerana kuahnyer....tapi satay ni makan begitu saje tanpa kuah dah sedap....pendapat eynda, dagingnyer lagi sedap dari satay haji samuri.....mula2 order 10 cucuk....pas tu tambah lagi 10 cucuk :-D

Gambar agak blur sebab tengah nak snap nampak tokey menuju ke meja kami kekekekek...actually tokey Bale 13 tu member sekolah hubby dulu.....so sambil makan2 tu dia datang sembang dgn hubby....hubby dok tanya la naper tak banyak menu...biasa la baru nak start bisnes kan...nak finalize apa yg nak diletakkan dlm menu ambik masa jugak....lepas ni dengar citer ada banyak lagi menu akan disediakan....

Sebelah meja kami ada satu couple...gelpren & boypren la....Hannah ni sibuk dok pi kacau....segan tau...panggil balik ke meja dia buat tak tau....

"cantikkkkk....cantik niiii....."

" beautiful niiii..."

" ni princessss...cantik niiii..."

Adoi la anak dara sorang ni....puji yg girl tu sampai naik malu budak perempuan tu....Hannah lari2 sana sini pun mesti dia patah balik duduk depan couple ni....diaorg nak makan pun susah....

Last2 kan...Hannah buat show!! Naik atas kerusi depan couple ni...nyanyi lagu Katy Perry, Hot & Cold!! Aduhhhh....dgn penuh penghayatan dia nyanyi....sampai eynda ajak balik pun...dok tarik tangan dia tu....dia masih nyanyi lagu tu....sempat buhbye girl tu pas tu sambung nyanyi....malu...malu...nak tergelak pun ada haha...kalau mood okey tu ramah terlebih pulak dia...tapi girl tu memang cantik pun :-)

Sape2 nak try dinner kat situ boleh la pegi....buka @ 5pm hingga 2am....kami makan nasi goreng cina medium size, eskrem 1 scoop, lemonade 2, jus tembikai 1...satay 20 cucuk....total RM 43.... Satay kat situ memang marbeles!!








29 comments:

Ashikin said...

HAHAHAHAHAHAHA. lawak la hannah ni. nape kak eynda x amik pic dia buat show tu? ahahahaha dr td sery dok byg2kan. yg x leh tahan, bole plak nyanyi hot & cold.

Tihara said...

eynda,

suka tengok pic yg eynda snap ni..makanan tu nampak sgt syiokk!..pasni mesti kena kejar dgn hj samuri..hehe..kuah sate hj samuri sedap kan.. :)

eynda said...

Sery...segan lorr...dah le suara dia je bising kat situ ehee..

eynda said...

Tihara....eynda lemah skit kalau bab snap gambar waktu malam....banyak yg blur :-p Kena kejar?? Lariikkkk....tapi satay hj samuri dah femes giler....yg ni satay biasa je....ha'ah kuah satay hj samuri sedap pas tu tak lokek kuah kan...kalau tapau kuah tu boleh simpan sebulan!!

IxoR@ said...

hihihihihii... hannah oh hannah...

nape sis tak ambik gambar???

mesti cute je...

;D

Lady of Leisure said...

hehe... lady boleh bayangkan betapa cutenyer hannah masa dia dok puji girl tu...
:-)

dilaOHdila said...

camana lah nak dengar suara Hannah nyanyi tu erk...mesti cute!

Farra Dhelina said...

haha pndai hana sakat org eyhh?? bukan dia takut dgn org yg dia tak kenal ke kak?? good mood betul dia mlm tu..hana..hana.. clever gal! pndai sakat org eyh!

Farra Dhelina said...
This comment has been removed by the author.
♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

makan tanpa kuah pon sedap eh???
kene try...
hehehehe...

LiAnA said...

hahaha kelakar hannah...
yang tukang usik tu cute jugakk :-p

Just Call Me Bitt said...

owh ye ke...boleh try p makan sane...sebab saya suka seafood...tu la best kan kalo jumpa hannah tengah dia ade mood... mesti hilang stress hehe...

Shariz said...

HAHAHA...lawak la Hannah ni...dah boleh imagine cara dia menyanyi depan girl tu :D


kalau sedap restoran tu, boleh la try...dekat je dengan rumah...hehe

adikmanje@ellyazarmilia said...

romantika deamor jugak tempat ni...sesekali pandang cam kat melaka river cruise ari tu pulak...

Ayu said...

dpt byngkan keletah comel hannah tu..hihi..tgh membesar mcm tulah kan..ada je gelagat dia..;-)

fatenton said...

hehehhe
hanna siap boleh nyanyi lagi depan org..
boleh jadi artis nih.. :D

eynda said...

ixora...akak segan la...dia bising sangat nyanyi2 tu nanti org tengok semacam pulak kalau akak leka ambik gambar :-D

eynda said...

Lady...bayangkan masa dia puji tu sambil2 tunding jari kat girl tu... :-D

eynda said...

dila...kalau ada masa eynda rakam video :-D

eynda said...

Farra...Hannah ni actually ok jugak cuma jangan jumpa2 dia terus terjah nak cium pipi ke...nak cubit pipi ke...mesti dia jerit2...kena biar dia yg mulakan dulu apa-apa pun hehe...

eynda said...

meniti senja...pendapat akak & hubby serta tokey restoran tu la :-)

eynda said...

liana...eynda sampai nak nangis sambil gelak tengok aksi spontan dia haha...ntah apa-apa :-D

eynda said...

Bitt...lepas ni akak pun nak rasa masakan seafood kat situ...dengar citer tukang masak tu pernah keje dgn Gordon Ramsay (chef terkenal) tapi dia malaysian la...Tahun ni Hannah dah banyak berubah....dah kurang buat perangai depan org berbanding tahun lepas...dah cerdik kot :-D

eynda said...

Shariz...try la cuma takde high chair utk baby la...bawak stroller utk baby nanti :-) Ariff tu biar lari2 la haha...

eynda said...

adik...memang romantik tempat tu...sebab tu mula2 macam segan nak singgah....tapi ramai family makan kat situ...

eynda said...

Ayu...budak2 kan...suka buat kejutan :-D

eynda said...

faten...kalau dlm facebook akak buat kuiz pun dapat "baby penghibur" :-p Tapi takleh jadi artis kot....ayah dia tepuk dahi nanti :-D

sisdee said...

hahahah cute sgt hannah...

rasanya cam sarah yg bcerita ngan org pun smbil joget :(
risau gak kdg2 sbb non stop kan..
napa eynda tak amik gambo masa joget tu :)

Mia-Ina said...

memang kelakar hannah ni...adoi, klu mia jd girl2 mesti malu2 kucing gak kena puji...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails