Monday, February 8, 2010

Nuffnang Charity Project ~ Baby Ammar.


Comel kan baby Ammar?? Lihat dari luaran macam kanak2 lain yg sihat aje....senyuman dia boleh buat hati kita cair.... 




Tapi ini lah hakikatnyer....baby Ammar tak sihat....dia disahkan menghidap penyakit Patent Ductus Arteriosus (PDA) sejak lahir lagi....dan sekarang baby Ammar perlu lakukan pembedahan yg akan guna banyak perbelanjaan....kesian baby Ammar....insan kecil yg tak tahu apa-apa.....bayangkan kalau anak2 kita yg jadi macam ni....apa kita rasa?? Tak terucap..........hanya Allah yg Maha Mengetahui hati ibu & ayah baby Ammar kan...

Apa kata kita sebagai insan yg baik hati...yg prihatin....bantu la baby Ammar sekeluarga....tak boleh bantu banyak...atleast sedikit pun jadi la .... ianyer mampu mengurangkan sedikit bebanan yg ditanggung oleh ibu & ayah baby Ammar....

Pembedahan dijangka diadakan pada 22/2/2010..... pihak nuffnang telah membuat iklan utk charity work khas buat baby Ammar & akan berakhir pada 17/2/2010...eynda akan buat sticky mode utk entry ini buat seketika.......


Sesape yg ingin membantu dari segi kewangan boleh masukkan wang ke akaun ibu baby Ammar seperti di bawah :

Azmaniza Mohamad Kamal – 514093114912 (Maybank)

Eynda tahu ramai pembaca blog ni terdiri dari mereka yg prihatin kan....eynda harap kawan-kawan dapat membantu keluarga baby Ammar.....berikan baby Ammar kehidupan normal seperti kanak2 lain yg seusia dia....

Kalau nak tau lebih jelas tentang kisah baby Ammar boleh klik di sini .



Semoga baby Ammar cepat sembuh.....semoga pembedahan nanti berjalan lancar....semoga semuanyer dipermudahkan......

6 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

huhuhuhu...
cian nye die...
klik2...

NeenaAnuar said...

neena dah baca kisah dia kak.. memang baru tengah dok draft2 about him too.. siann sgt2 kan.. sobb.. sobb.. :((

sama2 lah kite membantu adik ammar.. semoga dia kembali pulih sepenuhnyer.. insyallah..

Asz said...

salam eynda .. terima kasih byk2 kerana menyokong dan membantu Ammar. moga eynda & famili sentiasa dirahmati & dilindungi olehNya ..amin! ..

eynda said...

asz...sama-sama :-)

zailamohamad said...

zaila dah enable nuffnang sale's blog zaila kepada charity ads, moga dapat membantu adik ammar

Shariz said...

sedih tgk budak kecil yg sakit...tak boleh bayangkan pengorbanan parents dia nak jaga kan....semoga pembedahan dia berjalan lancar...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails