Friday, February 5, 2010

Lunch @ 4pm!!

Ye....itu la saya hari ini...eh...semalam sebab masa tulis entry ni dah masuk hari jumaat :-p Bila sibuk makan mesti jadi tunggang langgang....breakfast @ 9am....lunch @ 4pm....dinner @ 9pm....sebab tu susah nak jaga badan...alasankah??

Pagi2 kena hantar adam pegi school....selalunyer hubby tapi sebab ada hal malam sebelum tu....settle pun dah 1am baru hubby ada kat rumah, dia keletihan plus demam selsema....eynda le ambik alih jadi drebar di pagi hari....nasib baik Hannah sekarang bangun lewat so takyah usung dia pepagi buta masa hantar adam....

Pi mai pi mai dlm rumah....9am baru breakfast....cicah roti dgn mushroom soup....pagi2 kat rumah sambil tenet tu memang sibuk layan hannah je..nak itu nak ini....pas tu tengahari jiran tingkat 6 datang...nanti eynda citer naper.......12.30pm zaasssss keluar gi ambik adam kat school....2.20pm keluar pulak hantar adam gi kelas agama...2.30pm - 5pm.....zasssss terus gi giant beli barang rumah....see...takde citer eynda makan2 kan...adam je lunch tapi dia nak simple2 je...roti & jem pun dah cukup....hannah biasa la tiap masa mengunyah je...




Aisehmennnnn.....masuk je parking kat giant, hannah tertido....cemana nak suruh dia duduk dlm troli....so tunggu la kejap 1/2 jam jugak la dlm kete....biar dia tido dulu...pas tu paksa dia bangun kikiki....bagi alasan ada sticker kat giant.....tapi dia mintak topi barbie.....dah bayar baru dia mintak sticker hello kitty....tak payaahhhh....takleh layan nanti bengkrap eynda......




Lepas walkathon dlm giant baru le perut berbunyi tanda lapar.....kesian perut...nasib baik tak gastrik....tengok jam baru 4pm....sementara tunggu 5pm singgah makan dulu....hannah ni mula2 takmo duduk kat kerusi...sanggup nak duduk dlm troli je....tapi last2 dia nak turun dari troli gak...dgn syarat dia takmo baby highchair....dia nak duduk kerusi macam mama duduk...macam2 la hannah ni....



Makan di sini.....dah lama usha.....selalu penuh pelanggan.....today lengang sebab office hour dah habis....



Teringin lama daaahhhh...dapat jugak akhirnyer....assam laksa.....mengikut tekak eynda yg tak cerewet ni....sedap tau....tak pedas sangat.....



Ice Cham......kopi campur teh....pun sedap.....



Ingat tak citer eynda pasal coolblog dulu?? Eynda pernah beli ice blended mocha kat situ tapi tak sedap sebab tak pekat cuma manis terlampau kan....tapi sekarang eynda betul2 sudah ketagih dgn Volcano Milk Tea ni....tiap kali pegi giant mesti singgah tapau air ni....sampai dah siap berangan nak bukak franchise coolblog tau haha...tapi tak tau kat mana....tesco boley?? :-p

Pusing sana sini dlm area giant tu ..... owwhh yer...tiap kali pegi giant mesti kena lalu kat booth Herbalife....selalu kena tahan kat situ...utk buat test apa ntah....tapi eynda asyik mengelak je...nanti kena beli huhu....tau la kita ni berisi...tapi takut terjebak sekerat jalan $$ melayang free je kan... terdengar tadi diaorg dok pujuk customer... "5 minit je dengar apa saya nak citer...body mesti jadi macam tu..." sambil tunjuk promoter depa yg dah slim sorang tu.... dulu pernah guna herbalife ni...memang berat turun pun....tapi dah jenis hangat2 suam kuku ni kejap je berat tu naik balik...lagi berganda!! Dah toksah membebel.....5pm dah....


Jom ambik Adam.....

Kebetulan cleaner sepatutnyer datang tapi tak datang....dah le rumah macam tongkang pecah....seharian sibuk tak sempat nak kemas betul2....dok bajet cleaner datang kan....so balik dari duty kat luar eynda tukar ke "uniform cleaner" la....sebab esok lusa ada tetamu nak datang....tetamu yg tak boleh kita buat main2 haaaa....wajib rumah kemas macam dlm majalah Anjung Seri!

Letih.....sakit pinggang....hubby kata eynda ni kalau bab mengemas rumah mesti lepas tu sakit sana sini...silap2 boleh demam...ye nak buat cemana....dulu kan awak kata nak tatang saya macam seorang permaisuri....so bila kena jadi cinderella sebelum pakai dress kembang tu.....ngada-ngada la skit.... :-p


Tajuk macam nak citer pasal lunch je kan...tetiba belok sana sini hihi....



12 comments:

Mia-Ina said...

mcm2 la aksi hannah ye....mia suke lg tgk rambut kerinting dia2 & sedap ke air volcano tu?

ala, giant kat JB tak se best mcm2 la..@ pun..haha.,mia yg x menyinggah makan kat si2..mcm2 alasan la mia ni kak..layan jela.zass

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sis punye zaaassss,
mcm sekelip mate je sampai...
hehehehehe...

sisdee said...

hahahahaah...cinderella ek...bes kan...suke gaun dia yg kembang2 tu heheheh..

hannah cam sarah le..eksyen dah le pendek nk duduk chair orang tua..tak pnah nk dok kat kerusi budak2 tu..dia pndang sebelah mata jek :p

ada gambar salun pjagaan kuku tu ingat eynda dok buat kuku lak hahhahahaha..kita serupa le eynda..klu pas mengemas umah cam nk rak tu sure le badan terkejut..heheheheh..sape le yg dtg kena kemas umah cam anjung seri tu ... mesti orang BESO ek hehehehehh

ratna said...

tu la kan.. sapa kata jadi surirumah tak penat.. penat jugak kan kak buat tu buat ni.

fatenton said...

mcm best je volcano tu..
ala2 gunung berapi gitu.. hihii
nasib baik kak eynda pdi drive boleh ganti tempat hubby :)

zarin said...

eynda, sibuk macam mana pun make sure jaga makan ye!
sekali sekala boelh la lunch kul 4, tp jgn selalu tau :)
bukan apa, bila sakit macam hari tu, nanti susah pulak..hee..sebabnya i ni dulu memang suka hati je bebila nak makan, tp bila kena gastrik yg amat sakit n dah asyik keluar masuk spital pasal gastrik ni..tu yg mkn ikut waktunya la..tk sanggup nak sakit lagi la :D

tifa said...

K suka cerita pasal makan tau buat Tifa nak makan aje :) Anyway...tiap tiap hari tak sabo nak dengar cerita dari k eynda :)

adianiez AIDA said...

Allahu Akbar! melihat asam laksa tersebut bikin aida laparrrrrrrrrrrrr! my favourite too.

Fa'e said...

ala...tomeinye hannah time tido tu! cute mute je... walopon dok tido zzzzzzz....

NeenaAnuar said...

OMG kak!! sgt2 menyelerakan lah asam laksa tu... huhuhu...

btw, kedai asam laksa tu kat dlm giant shah alam ker kak?

Nini Aziz said...

hehehe..suka tgk keletah si hannah.comel sgt... by the way laksa tu mcm best jerr.. jauh lak nk gi try..huhu..

bha ('',) said...

sedap nya laksa!!! yummy2!! ni yang teringin nk gi mkn nie..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails