Saturday, February 27, 2010

Misi Mencari Kipasssss.....

Semalam keluar dari pagi....dlm 10am....breakfast nasi lemak kat restoran....pas tu hantar lebihan lampu ke rumah baru...kontraktor sedang menjalankan tugas....comot habih rumah eynda :-D

Pas tu kami ke Kota Damansara...menjalankan misi pencarian kipas angin...dua kedai kami terjah....tapi tak banyak stok...kami cari brand KDK atau Panasonic....nak beli bukan sebijik dua....takde stok, nak kena order dulu....kami nak hantar kat kontraktor secepat mungkin....so try cari kat Puchong pulak...

Sampai puchong dah 1pm.....hubby hantar kami kat Giant Bandar Kinrara sementara dia pegi solat Jumaat kat Masjid Bandar Kinrara....eynda & anak2 makan2 skit kat KFC...Hannah melalak nak Pizza Hut....tapi bila dapat toys terus jadi good girl...makan kat KFC pun takpe :-D

Dalam pikiran teringat member2 kat Puchong....ada yg eynda simpan contact number tapi malas nak ganggu...kalau ajak jumpa pun mungkin tak sempat sebab tunggu habis hubby solat tu kejap je & nak teruskan pencarian kipas....so tak jadi la nak kacau sesape :-D

Dah lain benar Bandar Kinrara tu ek....eynda stay kat sana lebih kurang 5 tahun sebelum pindah ke Shah Alam....bila eynda pindah memacam ada kat sana...dah membangun...dah makin sesak!



Pon ponnnnn....kete baru Hannah...RM10....kena guna bateri tapi eynda biar dia main sorong2 gitu je...


Jalan2 dlm giant tu tapi tak bawak ke tingkat atas sebab ada playground...nanti Hannah takmo balik jenuh eynda...so pusing2 jamu mata...banyak gerai jual baju cantik2....baju kids pun banyak... tapi eynda tak shopping pun...

Hubby ambik kami, terus ke bandar Puchong....masuk kedai Top Ten yg femes tuh...sesak seperti biasa...tak sempat tengok lampu2 & kipas, kami keluar dari kedai...ada bauan macam2 dlm tu hihi...sebelum tu masuk kedai yg satu line dgn Top Ten....kat luar kedai tu tulis pengedar barangan KDK...bila masuk sempitnyer kedai...customer pun ramai....nak tengok kipas pun susah...last2 keluar jugak....


Singgah satu kedai lampu kat area Tesco jugak....berkenan satu lampu....sudah beli lah....ada jugak kipas yg berkenan brand DEKA...designer fan katanyer...buatan Malaysia....tapi takde stok pulak...



Cantik kan lampu2 kat kedai ni...rambang mata...



Nasib baik Hannah ada kete Barbie tu...nasib baik kedai ni comfortable skit....takde la Hannah buat perangai....tapi biasa la dia lari sana sini jugak...dah namanyer Hannah kan hehe...



Nah gi bayar...ceehhh....macam le eynda yg bayar....hubby bayar eynda dapat nama :-p Member call ajak gi minum teh tarik tuh....

Tengah2 sibuk pilih lampu, time hubby bayar tu tetiba seseorang telah menegur eynda...sebelum tu dia masuk dlm kedai lalu depan eynda, eynda dah tengok tapi buat biasa je maklum la sape2 pun boleh masuk dlm kedai tu kan...tetiba dia tanya... "kak eynda ke?" sedikit terkejut tapi dlm masa yg sama terpikir ni mesti tentang blog....rupanyer dia pembaca blog eynda....malunyer eynda....sebab masa tu comot lah....maklum la pegi merata tempat cuaca pun panas...berpeluh muka berminyak pakai tudung pun senget benget kekekeke....tersengih-sengih eynda bila dia kata dia dok baca blog eynda :-p

Kepada cik adik tu kalau baca entry akak ni...sorry sangat2 ye sebab tak sempat nak sembang2 sangat....tak sempat tanya nama...sempat tanya tinggal kat mana & tanya ada blog ke tak hehe...sudi-sudi la tinggalkan jejak kat blog akak ye...thanks sebab sudi baca blog ni ;-)




Seterusnyer kami pegi kedai Panashop sebelah je dgn IOI Mall....nasib baik dapat jugak beli kipas banyak2 kat sini....tapi brand Panasonic ni mahal kan...hubby sanggup sebab dia nakkan kualiti....actually brand lain cam elmark...Deka...Alpha....bagus jugak cuma hubby ni jenis tak konfiden nak beli sebarangan....


Ok jom tengok latest update kat Cahaya SPK ;-)



Ni ruang makan....kat tengah2 tu sama ada nak letak chandelier atau kipas fancy2 yg berlampu...belum decide...nak kena gi survey lampu/kipas utk area ni pulak...banyaknyer keje kan...



Rumah yg comot.....nampak tak feature wall kat belakang tu??



Feature wall kat tangga....keje cat mengecat ni diaorg buat dlm masa 3-4 jam je satu rumah kat bahagian dlm...cekap betul..ramai pekerja...



Anak dara yg lasak...buat muka kesian bila kena marah...main baling batu2...pas tu siap buang kasut & lari2 atas tanah....isskk...bahaya betul ntah apa-apa ada atas tanah tu...



Upacara pemasangan kipas kat ruang tamu pertama.....



Member keje hubby aka bakal jiran kami jugak datang melawat....rumah dia pun tengah renovate....seronok rasanyer sebab belum pindah dah kenal ramai jiran....terima kasih jugak kepada dunia alam maya... :-)


Jangan gelak ye....rumah eynda banyak bulan mengambang kekekekek...(tuan rumah gelakkan diri sendiri)


Ruang tamu yg hampir siap....lampu celah2 plaster ceiling tu dah on kejap semalam tapi tak sempat snap gambar....lampu kat sidewalk tu bila nak pasang ye tak sabar nak tengok...tapi cara diaorg pasang tu macam tak kena je...tengok nanti kalau betul silap nak kena bagitau suruh betulkan balik...sepatutnyer lampu2 tu bergantungan....hints kaler pepel + gold ala2 Safi Rania Gold hahahaha....



Ok promote skit kontraktor yg kami pilih ni....eynda rasa sebelum ni ada yg tulis komen mintak contact number Cheng Ngai ni kan...cuma eynda tak sempat nak reply komen2 lama....sorry ye...kekadang eynda sempat baca je tapi tak sempat reply....namun...cehhh namun tuhhh skema punya ayat.....namun eynda ingat komen2 korang tau....ada jugak yg hantar email kat eynda......so eynda sempat snap gambar lori Cheng Ngai buat kenang-kenangan...kalau rasa workmanship diaorg nampak bagus (so far kami puas hati) boleh la korang try contact diaorg ni atau terus pegi kat Giant Seksyen 13 tu....cari SARA coz dia yg deal dgn kami...bagus sangat dia ni tau...jangan lupa promote eynda tau haha...dun worry eynda tak dapat komisyen pun :-p Dan quotation diaorg sangat la murah & berbaloi :-)



** Seronok "kelupoq" cari barang utk rumah walaupun keletihan teramat.....





22 comments:

Tihara said...

kelupoq jgn tak kelupoq eynda..seronok nya dpt duduk rumah sendiri..

mummy roshie said...

wah..!!seronok tgk umah tgk renovate..tak sabar nak tgk umah baru kak eynda...

ratna said...

mmg letih kak eynda bila nak pindah rumah ni.. pusing sana sini cari barang rumah..tp seronok kannn..then bila dah siap semua kita puas kan.. saya dah lalui saat2 tu..

Cik Emi said...

best best!

NeenaAnuar said...

huhuhu... tengok kak eynda dok renovate rumah.. tak sabar lak rasanyer nak merenovate rumah sendiri nanti.. penat memang penat kan.. tapi nanti biler dah siap confirm puas hati and senyum sampai ke telinga...

NeenaAnuar said...

huhuhu... tengok kak eynda dok renovate rumah.. tak sabar lak rasanyer nak merenovate rumah sendiri nanti.. penat memang penat kan.. tapi nanti biler dah siap confirm puas hati and senyum sampai ke telinga...

honeylanz said...

cantik² la lampu kt kedai tu..tp lenguh leher kan nk telek semua tu..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...
This comment has been removed by the author.
♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

waaa...
rumah makin cun & lengkap...

LiAnA said...

wahhh ctkk.... hby ku pun addicted dgn panasonic.. tp kipas syiling kat hall kami guna brand Eurouno Bio Plasma... yg ni sama kualiti dgn panasonic..

tifa said...

Beshnye..mesti weekend adalah waktu yang paling sibuk kan ? nak settlekan itu dan ini. By the way , bila target nak masuk rumah ? Sibuk pula Tifa tanya :)

adha said...

bestnya da nak pindah umah baru

Lady of Leisure said...

kak eynda, rumah akak ni belum siap pun lady dah nampak cun..apatah lagi kalau dah siap kan.. tak sabar nak nengok, org lain nak pindah lady yg eksaited lebih..
:D

Just Call Me Bitt said...

nice la kak eynda...penat tapi berbaloikan...jaga kesihatan nanti nak pindah lagi penat...bukan penat angkat barang mesti penat layan hannah yg penat tu jugak nanti hehehe

mirah said...

k eynda, nanti letak lagi gambar latest ya. Seronok nya kan nak pindah rumah baru. Kami lambat lagi rasanya, awal tahun depan kot plg awal. Belum semangat nak shopping brg rumah lagi... hihi..

shabiela said...

lawonya kak.. x sbr nk tggu siap sume.. bulan mengambang pon cun kak.. kenan tgk lmpu tu.. :)

RoSeHaiKaL said...

nice and simple plaster ceiling tu...nampak moden..i likeeeee..

Ayu said...

wah, cntiklah rmh kak eynda..jeleous nya..tu br sikit tu.. x sabar nk tnggu smpai sume complete..:-)

Lybeau said...

Cute nya Hannah ni.... geram la Eynda... pinjam dia bole....xxoo

Alida Ali said...

mmg penat klu nak pindah rumah sendiri...rumah saya yg sekankang kera ni pun masa nak pindah dulu punya la penat nak cari lampu2 & kipas...

fatenton said...

kak eynda..
sgt cantiklah rumah ni..
faten suke style modern semi-d mcm ni..
cepatlah siap..nak tgk :D

sukesuke said...

salam...kak eynda...saya ni pembaca baru... lawa rumah akak..nak tya akak masih ke pakai safi rania..cos sy... eh lupa nama saya lin... ;) samb lak... cos lin pakai eumora...so tb2 rasa malas la nak guna lg... nak try safi rania gold...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails