Tuesday, February 16, 2010

Melawat Tugu Negara.

Hari Ahad lepas breakfast kami pegi Tugu Negara....last sekali pegi masa eynda tengah peknenkan Hannah 3-4 bulan....kira kali ni bawak Hannah mengenal Tugu Negara la kan...dulu2 Adam sorang je...layan gambar k...


Depan pintu masuk.....





Gigih pegang tangan Hannah sebab dia nak lari sana sini.....




Nampak muka eynda tak? kekekekek....
Hannah takut masa ni kat tugu belakang tu....dia kata "hantu"..... :-D









Gambar lawa tapi alamak....pegang apa tu?? Hannah punya la hehe....




Mana ada hungry fish......???




Macam2 ada jual...tapi sebab cuaca panas malas nak belek2....beli minuman & eskrem je....




Satu masa dulu Adam pun lepak2 kat sini......





Eskrem time......Hannah makan 2 cup hokey....satu yg besar & satu yg kecik....pas tu kena bawak lari jauh dari kedai kalau tak bercup-cup lagi eskrem dia nak :-p




Cuci muka dgn baby wipes skit...comot daaaaa......




Ecehhhh...sudah start posing :-D



Kejap je ni posing....kelam kabut snap sebab dia nak berlari-larian...maklum le tanah luas :-D




Dahaga pulak.....kita minum duluuuu.....



Iskkk...pipi kamuuuu.....



Hannah tengah kejar minah salleh 2 orang tu....hubby snap pic hannah....eynda snap pic diaorg hehe...


Cuba cari anak-anakku........




Mama : Adam...posing....(sambil nak snap gambar)

Adam : jap....nak buat gaya main besbal....





Seronok la Adam & Hannah kat Tugu Negara tu...bukan seronok tengok tugu tapi seronok sebab ada taman yg luas....lari sana sini....berpeluh-peluh dgn cuaca yg panas terik....ada banyak gambar lagi tapi cukup la tepek ni je :-D

Dalam 3 jam kat situ kami pun balik....kelaparan so singgah Taman Tun makan briyani kat Restoran Ismail....dah lama tak makan kat situ....feveret eynda tapi kali ni makan nasi tu setengah je dah kenyang....

Yummy........


Petang tu kat rumah dlm 6pm Hannah sibuk nak turun swimming....hubby je ngasuh....eynda rehat kat rumah :-p





21 comments:

Cik Emi said...

tak p sini gak.. asik lalu ja.. hehe..

Mia-Ina said...

indahnya tgk kolam2...airnya biru mengasyikkan...

Tihara said...

seronok tengok hanna yang aktif tu..last sekali saya pegi sini masa umo 19..kiki..

makan nasi briyani mmg payah nak habiskan..biase nye satu pinggan mcm utk 2 org makan..

Mr PenyuBiru said...

tak pernah lagi singgah tugu negara tu. rasa cam nak pergi tapi dgn keadaan cuaca panas melampau ni,rasanya lambat lagi la kut la rewang kat sini.

Dilla said...

hihihi begitu patriotik la eynda....

Mrs. Zuki said...

Tugu Negara mmg syok..pegi banyak kali pun syok jugak!
Kalau pegi sana wajib beli eskrem sebab panas sesangat pastu tengok org lain makan eskrem mcm best jer.

tifa said...

Tugu negara ...i've never been there ...Nak ajak hubby pergi la...nak ked ie ?

TopsyTurvy Mum said...

nice pics! cutenya hannah...

nasi tu sure sedaappp!!

TK said...

OMG! Lama sungguh tak ke tugu negara tuh! Last time pegi masa sekolah rendah rombongan sekolah! 30 years ago! Anak2 sure seronok pegi tempat camtu. Ada open space boleh lari2...

NeenaAnuar said...

hahahaha.. lawak tol si hannah.. 'hantu' yek! eee.. pipi diaaa.. rasa nak picit jerk.. sbb gebuzz sgt2 kak! hahaha...

Azmiezas said...

Best gak kan kat tugu tu..honestly..kita tak pernah pegi sana..kikiki..(melampau kan?...)

dilaOHdila said...

amboi anak dara comey ni
melentik2 dia posink...
suka tengok PIPI hannah ni

LiAnA said...

lama gile tak pegi tugu negara hihi... laratt eynda jln panas2 bute adoii.. hannah pun main mcm tempat tu ada air cond je hahaha

LiAnA said...

lama gile tak pegi tugu negara hihi... laratt eynda jln panas2 bute adoii.. hannah pun main mcm tempat tu ada air cond je hahaha

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

nape tak ambik kat air pancut kat tugu tue???
hehehehe...

Anonymous said...

sis..cantek la tudung tu. close-up skit :D

-SR

eynda said...

Emi....lengkali singgah :-D

eynda said...

mia...tenang kan ...walau cuaca panas betul...

eynda said...

Tihara...memang tempat yg bagus utk hannah hehe...dulu2 briyani tu mesti licin eynda makan...sekarang ni rasa macam kering lak nasi tu...tu yg tak habis...bagus gak kan :-D

eynda said...

Mr.penyubiru...ha'ah cuaca panas betul...langit biru terang....

eynda said...

kak dilla...eynda suka pegi tempat2 yg kekadang orang tak pernah pegi walaupun dekat hehe...bukan takat patriotik...atleast bila orang bercakap eynda boleh kata eynda dah pernah sampai situ...perasaan yg sangat best...lagipun bagi anak2 tau skit pasal Malaysia ni...cehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails