Monday, January 25, 2010

Tumble Tots + Bloggers = Subang Parade.

Sabtu lepas kami ke Subang Parade.....tujuan utama nak masukkan Hannah ke Tumble Tots .... Dulu2 Adam masa 4 tahun pun kami masukkan ke Tumble Tots.....dah masuk 5 tahun baru register kat tadika....kalau ada yg tak tahu lagi, hannah ni jenis tak suka org yg  dia tak kenal tetiba datang terjah nak pegang dia ke...nak dukung ke...nak usik2 dia ke....memang dia akan menjerit-jerit...paling teruk dia akan melalak sampai hilang mood terus!!



Mula2 masuk nak start kelas tu kena guna handwash gel pas tu kena check suhu badan kat dahi....principal yg nak buat...apa lagi Hannah ni jakun...melalak-lalak tak mau....terus mood dia hilang padahal sebelum tu nampak macam dia tak sabar nak join kelas tu....pujuk2 pun tak laku...melalak-lalak sampai biru nak ajak keluar dari kelas....eynda hampir putus asa....tapi principal tu cakap buat tak tahu je kalau dia melalak....kalau tak sampai bila2 hannah akan guna kuasa melalak tu utk dapatkan apa-apa....betul jugak kan...selama ni eynda terlalu manjakan dia...dia melalak je terus bagi sesuatu...sebab nak diamkan dia...padahal cara tu salah...nanti Hannah ambik peluang...

So biar je dia melalak-lalak...ajak dia duduk...tengok yg lain2 enjoy main2...nyanyi2...ada aktiviti fizikal...last2 Hannah diam tapi buat hal dia je...ambik tools semua ikut suka dia je...kami biar je dia main sendiri janji dia makin selesa dgn kelas tu....dari 3.20pm sampai la dekat 4pm tunggu dia kat kelas....kelas pertama ni kena bayar RM45 satu sesi...tapi kalau register terus, diaorg tak caj la RM45 tu....hubby suruh register je...biar Hannah belajar skit berdikari....tapi Hannah ni nampak macam baby2 skit la...kalau berbanding dgn budak2 lain yg sama umur dia...mungkin sebab dia lahir hujung tahun....pas tu stay kat rumah dgn eynda so kurang terdedah berbanding budak2 kat nursery....next class 6th february....tengok pulak dia cemana gaya....haiihh...terjerit-jerit dlm kelas...mak bapak kat luar yg tengah tunggu anak masing2 pun dok pakat tengok thru cermin pintu tu :-p Malu aje lah!!

Dlm kelam kabut tu sempat lagi jumpa Diana . Actually janji dgn dia jumpa depan celebrity fitness....tapi sebab Hannah moody eynda takleh keluardari tumble tots....mintak Diana datang kat Tumble tots la....sebab eynda beli baju dari dia heheh....azam tahun baru nak beli baju sebulan sekali sudah tak menjadi :-p Nanti eynda buat entry khas pasal baju2 tu okey...


Lepas tu eynda masuk Reject Shop....ternampak wyra hehehe....tapi dia tak nampak eynda kot....bila patah balik dah tak nampak dia....eynda nak cari seluar basahan utk adam...payah la nak cari yg sesuai utk dia... kat reject shop takde...kat FOS takde.... beli yg murah2 kat giant/tesco cepat sangat terkoyak haha....lasak benar :-p

Kami jalan-jalan lagi sebab nak jumpa sorang lagi blogger dekat2 5pm.....masuk kedai letrik pulak....nak tengok hood & hob.. tengah dok tunduk2 jenguk hobs tetiba ada orang tampar manja2 dari belakang....laaaa....jiran tingkat 6 rupanyer.... Shariz hehe...dia pun nak cari dapur baru coz dapur lama dia rosak... sembang2 kejap then keluar dari situ sebab satu haper pun takleh tengok...Hannah moody nak eskrem kekekeke....maybe dia lapar jugak sebab tu buat perangai....dah dapat eskrem & fries diam la dia...boleh la kami nak cuci mata kejap...see...cemana nak handle anak2 yg guna senjata melalak nih??


Masa kat Baskin Robbins jumpa Mimie plak ... actually dah lama dia nak bagi cupcakes FREE kat eynda...sebabnyer sila baca di sini :-)



Mimie & anak dia, Nasirah....tepi tu eynda lorr :-D


Best sembang dgn Mimie walaupun baru 1st time jumpa.... dia sangat sweet.... :-) nanti eynda buat entry khas utk cupcakes yg Mimie bagi tu....

Owwh yer...tak sempat nak snap gambar cuppies tu sebab beberapa minit lepas letak kotak cuppies atas meja di situ Adam tak tersengaja terjatuhkan kotak tu bawah meja!! Terbalik & habis icing comot2 dah :-( Tapi eynda dah dapat gambar cuppies yg Mimie hantar thru email...eynda tepek itu je nanti...


Lepas jumpa -jumpaan tu pi jumpa hubby yg tengah minum2 kat kedai mamak luar Subang Parade tu...lapar pulak, order karipap sebijik....pas tu jalan2...hubby beli baju keje kat ruang legar depan Parkson...pas tu balik rumah....sebelum tu tapau siap2 dinner...KFC tapi set apa ntah...eynda makan 2 ketul ayam je...yg lain2 hubby & anak2 makan....



Sekian...naper rasa mengah ek bila taip entry ni?? :-p






28 comments:

Queen said...

kalau nik, budak melalak nik biarkan jer....pastu last2 agak tak makan saman, kasik jerkah satu kali.

huhu...tapi tak taulah cara tu elok ke tak..

eynda said...

Kalau kat rumah boleh la nak jerkah2 nik....kalau kat tempat org ramai takkan nak jerkah...kekadang rasa geram dgn perangai anak2...macam nak cubit2 tapi orang keliling dok perhati....nanti cakap dera anak pulak...actually akak ni tak suka jerkah anak2....kalau jerkah pun sora takde hahahaha....yg bestnyer kat rumah diaorg ni behave sikit punya elok...kat luar aduhhh....macam nak nangis akak ni tau...

sue said...

Akak..saya yg baca pun cam mengah juga..seyess tak tipu tau..heeee

eynda said...

sue...hahaha...kannn...rasa mengah semacam jek...agaknyer sebab akak mengarang panjang sangat kot...tu pun nasib baik nak buat entry pasal baju & cuppies dlm entry lain...kalau sekali harung apa nak jadi pun tak tau :-p

Biasa entry akak ringkas2 je...lebih banyak gambar hehe..

Ayu said...

hannah dh 4 thn ke kak eynda?..btllah apa yg principal tu ckp, kena biarkan je if dorang ni nangis klu x dia tau klu nangis msti dpt apa yg dia nak..tp hati ibu kan cpt kesian..;-)

LiAnA said...

adoiii ku dh dok risau pasal Aqil ni.. budak ni pun kalau dgn org tak kenal mmg susah mesra alam.. tgk tumble tot mcm ok pulak...
kita bayar ikut seisi ke mcm mana.. floor mana ekh tmpt ni?

eynda said...

Ayu...kalau ikut tahun, hannah 4yrs...kalau ikut besday dia, dia masuk 3tahun3bulan.... tu la kalau anak2 nangis memang hati ni sayu sangat....kekadang benda yg diaorg nak tu affordable tapi kalau hari2 melalak mintak payah jugak kan...kalau boleh nak ajar anak cara hidup yg sederhana....susah betul...

eynda said...

Liana....hannah ni jenis kena buat tak tau je kat dia...dia ambik masa nak mesra...dulu adam masuk situ memang ok...seminggu sekali...45 minit satu sesi...bayaran 3 bulan sekali...dlm RM500++ bayar hari tu...

zarin said...

dulu pun terasa nk bwk hasya ke tumble tots tp tk jd sbb dia ok je kat srk :)
wah..eynda...satu hari sampai 4 org blogger eynda jumpa ye! sronok kan!

NeenaAnuar said...

hannah tak biasa lagi tu kot kak.. nanti dah lama2 mungkin dia akan serasi..

alamak!! sayang cuppies dah "turn turtle"...

Ena said...

Bestnyerrr kak, leh jumpe member blogger kat luar!!.. bile la leh jumpe akak kan!..

Ayu said...

oo, hannah sebaya anak ayu la..sama lah myb sebab bongsu n sindrom anak ke-2 lg so manja terlebih..hb ayu la suh sekolahkan awl2 biar dia kurang manja n berdikari..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bagus la hannah nie...
jerit bile org xkenal...
hehehehe...
itu satu kelebihan...

dilaOHdila said...

x rugi ramai kawan
seronok dapat jumpa sekali skali ni....

acik dilla suka tengok rambut Hanna yang curly tu
really Cure mbangget!"!!!

Lady of Leisure said...

cantik kak eynda dalam pic tu..
suka tgk..
:)

Adekniza said...

Faruq pun penah nk antar kt tumble tots situ..pun dia jadi cam hannah..tak biasa..last2 tadenya nk hantar..takmo langsung dia..

m@ said...

ma pun rasa mcm akk jugaa..
aqeel ni pun ntah mcm mane cmpur dgn org'
dia dh biasa sorang2..manja kan.

gud luck tuk hannah cute..ade intai2 tumble tots kat curve dlu2..best xtvtynya panjat2..senam2..

wahh jumpe tommy....sweet je pix korang:)

superheroes' mom said...

tumble tots SP I selalu pegi dulu masa Ammar sessions kat situ, year 2005, 2006. principal dia Gwen kan :)

Mia-Ina said...

kanak-kanak ni kan kdg2 kena dibiarkan..lama2 ble dia bergaul dia ok la...mcm2 gak lak ble bebudak tadika melalak...klu dilayan, hbs la....

wah bestnya dpt jumpa kak mimy

IdzaLia said...

ramainya kak eynda jumpa dlm 1 hari.. hihi...
Khalid ni pun bulan februari ni start taska kat melaka ni. hihi tengok jelah mcm mana nanti dia nak jd naga ke tak...

sisdee said...

eynda apa dia ajar ek kat situ...
mcm nk cari gak sthing for sarah le..tp rmi kata too young!!!
dia klu kita ajar mmg tak masuk...suruh kita diam lagi adale :(

I want to lose weight said...

Hannah nak lawan abg Khaleef ke jadi JUARA MELALAK kat sekolah..

Memang kena keraskan hati..

Aku pun kalau ikut hati hari tu mmg nak berhentikan je dari sekolah..

Nasib ramai yang suh sabar dulu..

Skang dah lain pulak..
Tak sabar-sabar nak pergi sekolah

zailamohamad said...

Waaah Eynda, kebetulan pula 27 & 28hb ni zaila sewa booth kat depan celebrity fitness tu sempena i lovebazaar, nanti datanglah berkunjung ke booth zaila k;)
nanti zaila bg harga kawan2 kat Eynda;)

zailamohamad said...

27 ngan 28hb Februari tau, lupa kang ingat januari pula

azi said...

senjata melalak tu memang power. Ingat my 3rd last yr first day kat srk memula ok pastu next dia buat perangai masa tu dah 4yrs. tp cikgu kata biarkan dia melalak so kami biarkan jer....pstu ok sendiri. kalau kat luar lak kalau nak menda2 tak dpt dia nak melalakpun kami biarkan jer...bila semua buat tak kisah dia senyap sendiri dan mulalah tarik2 tangan baju kita nak minta maaf..hehe..sorry yer panjang lak komen..he

Some1...somewhere...somehow... said...

pergh..ramainyer trjpe blogger...ekekeke
tu yg dh kompem kenai...
blom silent reader lg...hehe

Some1...somewhere...somehow... said...

sungguh x pasan akk hari tu...
kat area mana akk nmpk saya..?

Softtouch [Hanim] said...

sbab dia manja kak eynda..nnti kan bila dah sekolah dia mesti ok..mcm anak sy dulu pun mcm tu..nnti kalu dia dah start tumble tots tu kalu dia nangis biar jer..kalu boleh kak eynda kuar jer dr situ, biarkan dia dlm tu. INsyaAllah mesti dia diam punya...anak bongsu katakan xde adik mmg mcm tu...

ramai nyer kak eynda jmpe kwn2..sy bila plak akka nk jmper?he he he

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails