Tuesday, January 26, 2010

SACC Mall + PKNS + Kedai Akuarium.

Hari ahad pagi kan eynda masak nasi goreng sardin....so lepak2 kat  rumah je la...nasi goreng tu kalau sape yg nak try buat cara eynda, eynda tak guna kuah sardin tau....dulu2 buat cam tu tapi eynda yg tak brape suka....sekarang kalau eynda buat, eynda guna perencah nasi goreng ikan bilis ADABI....eynda ambik ikan sardin je pecah2 dlm nasi goreng tu....terpulang la kalau korang nak guna kuah sardin skit pun takpe....

Tengahari lepas zohor ingatkan hubby nak makan nasi goreng yg baki tu....dia kata simpan dulu utk dinner....lunch kat luar....dia nak makan nasi jugak...alamak....eynda cukup tak syok kalau dia nak pi makan kat restoran melayu....pertama, kalau lauk-pauk segan la nak makan lauk aje....kedua, kalau masakan panas dah jemu la..kueteow sup la...bihun sup la...tomyam la...dah bosaannnn hokey....cepat la 7hb feb....

Parking kat SACC Mall....sebab teringin sangat nak makan nasi lauk melayu, hubby ajak pi PKNS...eynda pun ok aje la...dgn harapan ada la makanan lain yg lain dari yg lain.....masuk satu restoran ni...nama apa ntah tak ingat...yg jenis self-service...nasib baik ada yong tau foo....



So ini la lunch eynda. Banyak kan!! Masa ambik tu satu....satu...satu....tak sedar bila dia dah potong2 jadi sepinggan penuh!! Tapi habis licin tau haha....perut apa nih?? Tekak eynda ni tak cerewet...bagi eynda sedap yong tau foo ni...mintak sup penuh pinggan pas tu mintak sos pedas tu....bila dah campur berselera la makan....hubby makan nasi berlauk + serawa pisang....adam makan nasi soto + eskrem...Hannah makan eskrem + eskrem :-p

Lepas makan cari kedai buku coz nak beli buku aktiviti sekolah adam....takde pulak...yg ada kat seksyen 9 & seksyen 19....tapi rasanyer hari ahad kedai buku mesti tutup.....try cari kat MPH  SACC Mall pulak...takde jugak....

Hannah kalau masuk kedai buku, dia akan terjah buku yg berwarna pink!! Novel dewasa ke...buku aktiviti sekolah ke...majalah ke...janji kaler pink...mesti dia nak ambik baca2....hari tu kat MPH giant siap melalak nak beli novel apa ntah...sebab kaler pink...nasib baik dia nampak majalah barbie...terus letak balik novel tu :-D

Kali ni kami keluar jalan2 tak bawak stroller....hubby kata ajar Hannah berjalan....letih wooo pegang tangan dia....dia kan aktif...tapi takpe boleh bakar kalori kan hehe...ye ker?? :-p Kalau dia suruh dukung cepat2 eynda pass kat hubby...takmo la eynda dukung hannah....berat 12kg dah...dah le eynda ni silap skit je mesti terkena backpain....hubby layan je sebab dia pun tak bagi eynda dukung hannah sangat sejak eynda sakit tulang belakang hari tu :-)


Pas tu kami singgah kedai akuarium tepi tasik shah alam....nak kena beli makanan ikan....ingat tak citer ikan2 dlm akuarium kat rumah dulu?? Ikan2 tu dah gemuk2 tau....banyak yg dah mati....tapi tetap meriah dlm akuarium tu...ada yg beranak pinak :-)

Parking agak jauh saje je nak jalan2....


Tunggu semua orang singgah toilet hehe



Nakhoda kapal mana pulak ni??




Model sesat atas kapal....


Biar hubby pilih2 makanan ikan etc....eynda ajak anak2 pi tengok ikan gergasi :-D

Ikan apa tuuuu???



Kesian la budak2 ni hehe....sampai kat penghujung akuarium tu boleh nampak wet world....adam selalu cakap nak ajak pegi tu...dah 3 tahun lebih stay kat shah alam tak pernah pegi pun tempat tu....hari ahad tu ramai betul org kat wet world....tengok gaya diaorg dlm gambar tu....boleh rasa kesayuan tak? :-p



Ok jom la cari ayah cepat...dah berpeluh-peluh jalan dlm tempat akuarium tu.....dukung hannah ni sebab nak tunjuk burung merak betina dlm sangkar besar kat situ....hannah teringat burung merak kat Avillion....lepas tu suruh dia turun berjalan sendiri la...eynda punya sling bag tu pun berat...beg doremon almaklum la kan haha...macam2 adaaaa...sampai lenguh bahu!!

Tak tau nak pegi mana dah...kami balik rumah terus....minggu ni tak pegi tengok rumah kat cahaya SPK..... tak sabar ni nak tunggu start renovation :-D


The end.....







36 comments:

Cik Emi said...

best best adam jadi nakhoda tuh.. haha

Ena said...

Best nyer yong tau fu tuw.. ena [un sukee.. nampak kat sini.. picnyer sungguh menyelerakan la.. hu3x..
Pandainyyer Hannah & abgnyer tu posing.. pcinyer pun cantek2 & terang.. pandai gak akak amik gambar ekk!! puas jer mater memandang kak!..

NeenaAnuar said...

yong tau foo memang best! my favourite too.. ;)

chumell nyer hannahh... geramm tol ngan dia... hehehe..

memang gambar diaorg mengadap wet world tu sungguh syahdu shahdan lar kak...

akak ade backpain better be careful ok.. jgn paksa angkat yg berat2 taww..

ammi said...

waaa...rindu nak makan yong tau foo kat PKNS tu..kat situ mmg yg paling best..+ air bandung dia..

sisdee said...

cute tul model2 tu hehehehhe

ish kita pun tak larat nk dukung sarah..rasanya lebih kurang kot berat dorg..

ciankan eynda kalau kdg2 tak dpt nk penuhi permintaan dorg kan..kan...

KASIH said...

dah bertahun tak singgah kat tasik tu... bagaimana ler rupanya...

noradzlina.kamdani said...

wah bergaya nak bujang akk, posing habis...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

owh...
rindu yong tau fu melaka...
tunggu ko tahun baru cina nie...
aku belasah ko...
hehehehehe...

LiAnA said...

ku pun suka mkn yong tau foo mcm tu.. letak sup pastu buh skit sos.. rasa sedap sampai tak sedar habis 1 mangkok besar.. muahaha mkn ke melantak ;p

lama tak masuk aquarium kat SA tu.. hby suka le msk situ cuci mata tgk ikan kelisa yg ribu riban tu huhu

Lady of Leisure said...

wah adam posing nakhoda kapal hehe..

maya amir said...

yong tau fu tu bile pilih2 mmg tak sedar sebenonye byk kan? hannah ni comel sungguh laa:)

Mia-Ina said...

sedap yong tau foo tue...

x sbr rasanya nk tunggu kak eynda nya rumah direnovate kan...:-)

tifa said...

I luv yong tau fu. Seriously i suka tengok Hannah yang comel :)

mrs.ecam said...

eii geramnyer tngk pp hannah...nk cobit sket bleh....heee
k.eynda nih kn klu post msti de gmbo mknanan ek.....nmpk mnyelerakn lak 2....rs jam2 ni gak nk g cri mkn yg sme cam k.eynda mkn...heeeeeeee

azi said...

teringat yong tau foo kat taiping...hehhe bila la nak pi....but today morning....dah buat nasi goreng sardin..hehhe

Softtouch [Hanim] said...

pndianya adam n hannah posing nie mesti ikut mamanya nie..he he he

yong tau foo mmg mcm tu..ingatkan xbyk tp bila dah potong br nmpak byk...

eynda said...

Emi...spontan je dia tu ...Ok la dari posing tegak macam askar tu kan :-D

eynda said...

Ena....gambar2 tu ada yg akak edit skit...yg gelap akak cerahkan...yg terlalu cerah akak gelap kan...tangan akak ni gedik sukda edit2 hehe...

eynda said...

neena...sedap yong tau foo tu...kalau yg tak pandai buat sos mesti tak sedap kan...

eynda said...

ammi...memang sedap la kat situ...akak baru tau...dulu makan nasi berlauk je kat situ....lepas ni kalau nak makan2 kat PKNS, kat rumah makan skit2 je la...nak makan yong tau foo semangkuk!!

eynda said...

sisdee....nampak sarah lebih kurang hannah je...berat dah kan hehe...memang rasa sedih kalau takleh bagi semua yg diaorg nak...macam wet world tu hubby agak cerewet coz tau je la macam2 jenis kulit mandi manda kat situ...adam ni 2 kali mandi kat wet world cam tu, 2 kali dia naik bintik2 merah 1 badan...sebab tu macam tak berani nak bawak diaorg pegi tempat cam tu....

eynda said...

kasih...pegi la nanti...sekarang boleh naik cruise jelajah tasik hehe...

eynda said...

Noradzlina....selalu dia posing tegak je...kali ni ehhh pandai lak buat gaya cam tu haha...

eynda said...

meniti senja....belasah habis-habisan nanti tau :-D

eynda said...

liana....sama la kita...melantak hahaha....eynda dok suruh hubby bela ikan kelisa la...suka tengok kelisa cool je berenang slow....tapi hubby takmau...dia suka bela ikan kecik2....

eynda said...

Lady...bukan senang nak tengok adam posing pelik2... :-p

eynda said...

maya...ha'ah memang tak sedar langsung....tetiba je tu diaaaa penuh mangkuk :-D

eynda said...

mia...akak pun suspen ni cemana la rupa rumah akak nanti...rasa macam dah berterabur konsep hehe...

eynda said...

tifa...thanks :-)

eynda said...

mrs ecam...hehe...saje nak goda2 kawan2 yg baca dgn gambar makanan :-p

eynda said...

azi....owwhh...makan nasi goreng sardin ye pagi ni :-)

eynda said...

Hanim...kuah tumpah ke nasi dah agaknyer hehe...dok tengok mama posing2 diaorg pun tiru jugak :-p

ratna said...

geram betul tgk model sesat tu dgn rambut dia yg curly2 tu..

Zana said...

sedapnya tgk yong tau fu eynda...dah lama tak mkn situ...

m@ said...

aduhhhh terliu sngt yong tau foo...fav ma;)
cute hannah....
same berat dgn aqeel 12kg'
mmg kne bawak strollerkn..wlwpun org ckp umur dh besar x elok duk lg.
time dukung..time nk tdo tu yg memudahkan.
gambar adam tu cun..pandai dia posing;)

zaida said...

sedapnyer yong tau fu...lepas ni boleh gi rasa.....comel la..anak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails