Tuesday, January 5, 2010

Today's Outfit + Sekolah Adam + Baju Of The Month!!

Okeh....dah lama eynda tak jadi mannequin kan :-p
Nak citer ni...bila tiba hari persekolahan bukan takat pening kepala bab pelajaran anak....mamanyer pun pening hari2 nak pakai baju apa masa nak pi ambik anak kekekek...
Pagi2 takpe la sekarang ayahnyer baik hati hantar Adam ke sekolah....tengahari sudah tentu eynda kena gi ambik Adam kan...takkan hubby nak drive 45 minit ke shah alam semata-mata nak ambik adam balik rumah...baik jual je kete eynda tu ..padan muka!!
Nak bagi adam naik van sekolah?? Owwhhh tidakkk...eynda sanggup jadi drebar dari suruh Adam naik van sekolah....

Semalam eynda pakai ala-ala tangkap muat je tau...jeans + t-shirt adidas yg hubby beli tapi tak padan dgn dia + tudung RM10 yg diikat ala-ala "makcik eynda" nak pegi pasar ...
Pas tu mak pak budak2 darjah 1 kan ramai yg bercuti nak ambik anak2 diaorg....amboi semua bergaya...tahun lepas sudah tentu tak pernah nampak diaorg...boleh kenal la yg mana anak baru start sekolah darjah 1.... yg mana  anak dah darjah 2- darjah 6....

Pendek citer eynda tak nampak sorang pun pakai selebet cam eynda kekekekek....sungguh memalukan :-p
Jadi hari ni eynda menjaga rupa paras & gaya skit....eynda pakai cam ni!!


Adoi la...selalunyer kalau pakai macam ni mesti jalan2 dgn hubby....kalau takat ambik adam kat sekolah tu eynda lebih selesa pakai jeans & t-shirt jek....dah tu hari ni terasa terlebih glemer la pulak....nasib baik tak pakai spek mata hitam tadi...kalau pakai dah nampak macam "artis" la pulak...bak kata Adam kalau eynda pakai terlebih gaya "mama ni pakai macam nak berlakon..."

Huh?????


Tapi.....kalau hubby tau eynda pakai selebet je masa gi ambik Adam mesti eynda kena perli hihi...so lebih baik eynda pakai elok2 kan...jaga nama baik hubby gak...nanti orang dok gossip...bini sapa la tu pakai selebet tak kena gaya :-p



Citer pasal sekolah Adam...hari ke2 persekolahan....jalan masih sesak dgn kete....tunggu seminggu baru nak ok skit rasanyer bila budak2 dah start naik van...mak pak dah start masuk keje...selalunyer eynda keluar 12.30pm masih boleh parking kat depan2 nun dekat dengan pagar sekolah....tapi semalam & hari ni eynda parking jauuhhhhh...exercise skit.....semalam lagi teruk jem sebab 1st day school kan....rasanyer dekat 30 minit tunggu jalan clear baru boleh balik sebab kete stucked takleh lalu jalan depan sekolah tu....

Time ni kete memang takleh lalu dua arah...salah satu arah kena beralah...ehhh...rhythm lak ayat :-p Today parking kat playground sebelum sampai sekolah tu jadi boleh la balik awal dlm 1.17pm dah keluar dari situ....




Habih citer pasal outfit & sekolah....
Citer bab shopping plak...
Salah satu azam baru...
Satu bulan satu baju!!
Bukan satu bulan berbaju-baju dah yer....
Sebelum ni kalau eynda buat entry shopping baju mesti berhelai-helai kan....sakan shopping....tapi tahun ni eynda nekad nak disiplinkan diri....tak nak beli baju banyak2 dlm satu bulan...hanya sehelai...so sekarang dah beli sehelai...duduk diam2 la eynda ek...bulan depan pulak shopping....nak kena belajar jimat cermat la...boros sangat eynda nih :-p



Ni la bajunyer...bf shirt jugak....beli kat gerai2 dlm giant tu aje....terjumpa celah2 baju yg bergantungan hihi....ada sama macam baju sesape tak? :-p




Sekian.



** Terima kasih la puji2 gambar header eynda sampai eynda jadi segan la pulak.....gambar tu posing senget sebab tu nampak ilusi slim padahal berat eynda tak berganjak pun...masih banyak lemak tepu ye kawan-kawan....kalau jumpa eynda in person baru la tau eynda ni cemana :-p











34 comments:

LiAnA said...

fuyooo hot mama... eynda bgku masa muda ni bergaya puas2.. jgn nanti dh tua baru sibuk tu yg jd bergaya tak kena tempat.. apa pun ku suka gaya mix & match 1st pic tu.. cunnn!!

Rinna said...

fullamakk.. kurlasst gituh.. Ok ler..tuh cantik apa.. mesti laa kena bergaya jugak kalau nak gi ambik anak kan.. Pandai Eynda mengayakan pakaian tuh.. :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

my sis is hot mama...
hehehehehe...

ibu damia said...

wah wah kak eynda....tu baru amik anak sekolah...agak2 kalau kak eynda keje, hari2 dok pk baju..baju..baju...

btw nice tau baju purple tu..

sokong tu..my hubby pun tak suka saya bert-shirt kalau keluar...nanti mulalah perli2....kena jaga nama baik suami kan..

Mr PenyuBiru said...

tahun depan turn saya pula.camne lah agaknye yer. (saya baca sambil tutup mata.hehe..)

Mrs. Zuki said...

Ye la Eynda..kene jaga imej la kalau semuanye melawa2.
Tapi nampaknye..tiap2 bulan kene beli banyak baju jugak la sebab hari2 nak kene pakai lawa2.

Shariz said...

cantik la baju purple tu :)

of course...paham sgt bila Linda kena bergaya masa nak ambil Adam ....hehehe...kat situ ramai yg bergaya kan ;P

Mia-Ina said...

cite bab mak bapak yg jemput anak,,klu di bandar mmg x dinafikan bergaya...tp melihat sek di kg....rasanya cikgu mngalahkan mak bapak...haha....adatla2..tapi, org kg lak...kereta pergh...dasyat2

mmg jerm g sek klu x keluar awal...

kak eynda sekarang makin ramping & bergaya...selebet pun tp cun tau...tu yg best....

Lady of Leisure said...

wow hot mama...
serius header tu nampak akak slim.. n gambar terbaru ngan baju ala2 purple ni pun nampak slim... peha nampak kecik molek jer.. jeles lady..
agree ngan kak eynda, pakai kene kemas kan... jaga nama baik suami kita..
:)

IdzaLia said...

Lia pun kalau malas sgt mmg selebet je.. jeans+t-shirt je.. tp kalau nk bergaya terlebih sudah.. hihi..
tp apa yg penting.. mesti kemas dan simple kan..

zailamohamad said...

hihihihiii..macam baju Zaila aaahhh (ferasan) tapi takpe, cantik aje!!

[S]itie [B]Um [B]Um said...

shopping sakan

Teika Kawashi said...

Good taste eynda. Kite suke baju yg coklat stripe tu...

sisdee said...

sokong eynda..biar kita sentiasa kemas jek ke mana2 pun...slain tuk suami tuk diri kita gak...

bagus eynda displinkan diri elak beli baju ek..kita nie pun kena kuatkan ati gak dari mbeli nie heheheh

JiEjAh_DeEn said...

cantik sgt baju masa ambik adam skolah tuh ..
tingin nak cuba tp apakan daya , daku katik hahahaha.


eynda , adam skolah kat mana ekk??
tgh carik info for my adam :-D

Nana said...

kak eynda,
nnt tah2 org ingat akak pi amik adik kan bukan anak..kekeke.HOTMAMA babe!
cantek la BF shirt nih. nana selalu teringin je nak beli, tapi nana kan gomuk risau tak muat aje...heheheh. Nana lak tak boleh shopping sgt tahun ni sebab nana kan takde keje lagi..hehehe.

zealvia said...

baca post eynda pepagi ni mcmmencelikkan dirilah..ku mmg selekah maknya..Baiklah esok nak ubah diri! hoyeh!

zealvia said...

baca post eynda pepagi ni mcmmencelikkan dirilah..ku mmg selekah maknya..Baiklah esok nak ubah diri! hoyeh!

KV said...

comel la baju bajan tu. Bila la kv nak kurus cam eynda. Huhu

adikmanje@ellyazarmilia said...

eynda...ko dah memang comey, pakai apa pun comey...klu adik yg pake..sure jadi comey XXXX...hehehehe

Ena said...

Kak, mase muda nie la bergaye kak.. lau dah berusia.. org akan akte.. org tua x sedar diri laks bile pakai camtu.. he3x.. lgpun akak memg cantik & pandai bergaye.. punn ena memg kalah ngan akak sbb x pandai nak bergaye.. pakai ikut suke ati je.. he3x..

Chik Na said...

suka sangat baju eynda yg kaler biru gelap tuh ..ranggi gitu

iNa said...

wah..cun baju kak eynda tu... :) ..
betul tu kak..penampilan kene jaga kan..hehehe..
walaupon p amik anak kt sekolah je...

huhu....sesaknye..
byk kete..
esok klau Nabila dh sekolah..sure ina pon bz cam akak...

Just Call Me Bitt said...

u r right kak eynda! nama suami harus dijaga ;)

tak sangka sampai cenggitu punya sesak jalan nak ke sekolah...perhh

ComeyBelako said...

cik puan sri eynda...sila update diet status anda yer...sebab saya hendak memotivasikan diri ini utk berdiet jugak. huhuhu...teroklah now...umoq makin meningkat, berat pun join meningkat sekali. camna ni eynda?

tifa said...

Seronok tengok orang melawa :)

Azmiezas said...

Betul eynda..dulu kita selalu pegi ambik anak pakai selebet2 jer..mana taknya nak pick up anak jer kan..pas tu kenal ngan Diana(toke baju tu la..)..dia tu bergaya kan?/..so sekarang ni ada la perubahan..tak banyak pun, sikit jer..

ana said...

kita muda lagi apa. tak salah kalau nak bergaya kan....nway...eynda nampak slim la...jeles seh...!!

Ayu said...

sis, btl la mmg kena jg imej w/pn just jmput anak blk sekolah..ayu ni br la ni nk berjinak2 amik anak sekolah..hr 1st day pkai selebet2 je, sekali hamik ko malu nye sbb sume pkai bergaya n kemas..tkpe, pengajaran..pkai je bj murah2 yg pnting ada gaya kn..

Lybeau said...

Eynda... cantik ok... miss u...xxoo

Eti Karim said...

hmm betul tu!! nak jemput anak pun memang kena plan nak pakai apa. he!he! best apa, now ada reason nak shopping! :-)

Ella said...

mama vogue.
dok umah pun still lawa.

ABH said...

jom la jumpe in person...bw hannah sekali...ngidam betul nk jumpa hannah in person :D

honeylanz said...

cardi hitam mmg selalu jd penyelamat ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails