Tuesday, January 19, 2010

Tetiba Senyum Sorang-sorang.....!!

Lepas tengok gambar ni dalam majalah RAPI ngeh ngeh ngeh.....




Nampak tak?? Cuba tengok betul-betul....
Yeaaaaaaa...betul.....hihi...
RAPI pun sependapat dgn eynda....sebab tu eynda senyum sorang2 pas tu snap gambar ni tepek dlm blog....buat kenangan boley?? :-p

Pilihan editor lagik....
Next month kena beli stock baru sebab pencuci nak habis...toner dah nak habis....nak try serum sekali nanti....
Ada member terdekat cakap kulit dia jadi lembut lepas guna Safi Rania Gold sampai terperasan macam kulit baby ahahahah....gitu la eynda rasa *uweeekkk*
Cuma eynda masih dgn problem jeragat....kekadang macam nak siat2 kulit muka ni....tapi jeragat ni pun ada 2 jenis kan....luaran memang boleh hilang....jeragat dalaman payah...kena ambik pemakanan extra utk hilangkannyer & ambik masa lamaaaaaa nak hilang....ntah le nak kena kaji dulu :-D

Eynda jeles dgn kulit muka orang yg licin gebu takde jeragat walau tak berbedak....
Ada petua tak??
Guna bedak sejuk kaa??





36 comments:

azi said...

yes..suker jugak dengan rania gold....pasni nak try dia punyer serum dan cream mata plak...he..jom kita lembut2kan kulit muka....

sisdee said...

bes ek eynda..heheheh

jeragat mmg takkan hilang..dia cuma mungkin akan pudar jek..

klu g facial try wat scan kulit le..baru tau camne nk hilangkan dia terus kan..:D

tifa said...

Bedak sejuk pun okay .Depends pada orang juga...Yang penting less chemical. Kalau resultnya sanagt cepat, itu sangat bahaya.

TK said...

I ni pun tercari2 gak apalah yg orang pakai sampai kulit licin dan gebu. Yg I tau cucuk vitamin C. Anyway, I cannot share with u ideas on this topic. Muka I pun berjeragat semacam..hehe

sheila said...

kite pun plan nak try guna yg ni lepas stok yg ada ni habis..

cam nak abiskan cepat2 jek hehehe..gila tamak

Queen said...

owh..elok ke?..nak try safi la pulak,..kulit muka nieyh dah teruk sangat,..

sLEEping BEauty said...

uikss, ye ke.. bagus eh safi rania tu? emm.. teringin nk try,tp yg lama nk buang tang mana...ngeehh2

Lady of Leisure said...

lady nak kene try rania lak ni kak.. hehe.. best tgk org yg kulit cantik kan.. some said kalau rajin buat facial n buang sel kulit mati bagus, sbb mudah produk yg kita pakai nak meresap...

NeenaAnuar said...

yea... me too.. adik pun jeless kak ngan org2 yg berkulit licin gebuss gebazzz tu.. ermm.... now nie kalau nak nampak licin sikit.. adik dok tepek lar bedak 2 in 1 jerk.. huhuhu..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

guna amalan tok nenek sis...
baru gebu...
hehehehehe...

dianaibrahimali said...

eynda...
diana pun guna safi rania gold gak...
mmg best...hb pun perasan perubahan.. diana pun x try serum lg...nak g bl la weken nih....

yangyuyu said...

sy memang perasan giler, yg kulit sy "radiant" dan liang roma mengecil sejak guna safi rania gold..kalau org lain tak perasan, kite sendiri perasan pun jadilah:)

petua sy-wah..ada hati bg petua..sy amalkan bubuh tomato dlm semua jenis masakan, sup,masak kicap, tumis semua buh tomato..mkn mentah2 pun boleh gak

lg satu kerap cuci muka..yg ni sy perasan berkesan mengekalkan kelembapan bila sy period (tak solat) muka agak kering...bila solat, ambik wudhu 5 kali sehari tu cukup utk kekalkan kelembapan..so apa sy buat, bila period pun sy rajin basuh muka

eynda said...

azi...eynda pun nak beli krim mata gak la :-D

eynda said...

sisdee....jeragat pudar kalau kita guna skincare yg ada bahan pemutih kot kan...eynda dah lamaaaaaa tak buat facial...rasanyer last sekali masa adam umur 3 tahun!!!

eynda said...

tifa...dulu2 masa anak dara eynda suka pakai bedak sejuk masa nak tido...campur dgn pati daun semambu....petua ni bagus utk yg berjerawat sebab yg bagi kat eynda pun pernah ada jerawat batu....kulit dia lepas amal tu dah licin giler...tapi sekarang mana boleh pakai bedak sejuk sebab silap2 sleeping partner menjerit tengah malam tengok sape tido sebelah dia kekekeke....

eynda said...

TK.....eynda sanggup try apa saje petua kecuali cucuk2 kat muka....takuuuttt :-p

eynda said...

sheila....sabar heheh...sekarang dah ada yg pekej kot...3 produk...serum...facewash...apa satu lagi ntah...

eynda said...

Queen....nak try boleh aje...sebab murah...rasanyer dari pengalaman guna, takkan rosakkan kulit...mana tau sesuai... ;-)

eynda said...

sleeping beauty....habiskan dulu yg ada....pas tu boleh try....kesan bergantung kat kulit masing2 ye...sebab eynda pernah dengar ada yg tak serasi....tapi majoriti cakap memang best la :-)

eynda said...

Lady.....akak dah lama tak pi facial...bila la nak pegi...kulit rasa kematu dah...kalau scrub sendiri macam tak puas ler...try la mana tau sesuai...murah je :-)

eynda said...

Neena...sama la kita..tepek la bedak 2 in 1 tu tebal2 nak bagi nampak licin hihi....tapi kulit neena nampak cantik dlm gambar2 :-)

eynda said...

meniti senja...amalan tok nenek apa tu?? Nak perturun kat akak ke? kekekek....yg akak tau org dulu2 pakai bedak sejuk la kan ...makan ulam2...:-)

eynda said...

diana....hubby dah perasan ek...bagus la...ME pun dah guna rania kan hehe....

eynda said...

yangyuyu...ha'ah sama jugak apa yg eynda rasa....buah tomato memang bagus kan utk kulit....sebab dia ada satu kandungan apa ntah utk awet muda....nampak gaya nak kena start balik rutin makan sebiji tomato + olive oil + green tea pepagi :-)

iNa said...

nk kene try safi rania plak la pas ni..hihihi...

tp lux tu mmg ina gune... :P

Mia-Ina said...

kulit mia pun jenis bermasalah wp x la berjeragat banyak...ble timbul sedikit je jeragat, cukup membuatkan hati risau..saat ni mia kekal bersama tia amelia...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bedak sejuk ok la tue gak sis...
hehehe...
sis pakai la...
malam² pakai la losyen ke...
segalanya la...
buat sebagai amalan...
nanti tgk perubahan dalam 3bulan...
waaa...
sis dah mcm megan fox la...
hehehehe...

Ayu said...

wah, rasa nk try lak safi rania tu..harus lah..kak eynda, org kluit putih mmg prblem jeragat..ayu pn ada w/pun try mcm2 treatment n produk tp tetap ada..kita xleh nak hilangkan, pudarkan bolehlah..kuar rmh wajib pkai sunblock spf 30 ke atas..;-)

Marisa said...

tp tu la.... safi rania tu abu dia amatlah wangi..... sehingga saya tak boleh bau.. mmg rugi!

eynda said...

Ina...sabun mandi akak selalu bertukar-tukar hehe...part paling best utk shopping :-D

eynda said...

mia..akak dulu hampir2 nak try guna tia amelia gak... :-)

eynda said...

meniti senja...losyen memang pakai malam2....bedak sejuk je macam takleh nak pakai dah macam dulu2...nanti hubby dok terkejut tengah malam nampak muka bini dia putih selepung macam zombie kampung pisang kekekeke....selain skincare sebenarnyer pemakanan pun penting utk kulit kan.. :-)

eynda said...

Ayu...rania punya pelembap ada 20 spf...bedak miyami akak pun ada uv protection tapi tak check plak brape spf..rasa dlm 15 spf...akak lagi le tak buat apa langsung treatment kat muka...sudah tentu le kulit tak elok sangat :-p

eynda said...

Marisa...owwhhh tak boleh bau wangi2 ek...sayang lor... :-)

Syikin said...

dah lama dok intai2 kat mydin..satu set safi rania ni ada la kot 7-8 barang..cam nak rembat jerk.. tgk ramai lak pakai..ckin pun sama ..jeragat..cam nak siat2 jerk kulit..jeragat kat pipi..huhuh

ibu 2AZ said...

teringin gak nak try safi rania gold tuh..tgk iklan alahai nak je kulit mulus cam tuh...hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails