Wednesday, January 20, 2010

Tergunting!!

Malam tadi eynda usik Hannah...

Eynda : Hannah...jom kita gunting rambut....

Hannah : takmau!!

2 kali eynda ulang tanya....jawapan dia sama jugak....dok gelak dgn hubby...rambut hannah kalau tengok betul2 macam senget sebelah :-p

Pagi ni lepas mandi eynda nak sikat rambut dia....susahnyer....rambut dia senang kusut....nasib baik sikat rambut time dia makan...duduk diam la dia...eynda sikat...sikat...sikat...last2 eynda bangun gi ambik gunting...sambil sorok2 sebab dia macam nampak eynda pegang gunting....eynda cakap nak sikat rambut kasi cantik...dia pun percaya hihi...




Dan akhirnyer...zassssss....secara rasminyer eynda bergelar tukang gunting rambut yg belum dapat sijil :-D
Hannah tak bising pun...sibuk makan nasi sup semangkuk....



Rambut terbaru hannah...senang skit nak sikat.....



Dari pandangan belakang....takde la gunting banyak...adjust skit dlm 2 inci kot....kalau sebelum ni rambut dia kat belakang ni nampak cam V shape skit.... ni eynda potong sama rata walaupun tak nampak rata layan aje la kan :-p


Eynda rasa lepas ni rambut hannah takkan curly macam dulu2 kot bila selalu gunting rambut....tu pun nampak macam dah hilang skit curly dia...nanti jadi macam rambut eynda jugak hehehe....


So ada sape2 nak volunteer suruh eynda guntingkan rambut??
Hihihihihihihi.....




61 comments:

rosma said...

hehehe xmola..rambut rosma dh pendek giler ni..ru gunting cam lam rekrut dulu..rimas rambut gugur!!

aNa SuZaNa said...

samalah profesyen kita kakk.. tukang gunting tak bertauliah..kikiki

sisdee said...

heheheheh..kita selalu potong rambut sarah...tp depan jek..sbb rmbut hannah lebat..rambut sarah nipis...
pernah bawa kedai tak pasal2 cina tu gunting ngan kita tpksa dukung sarah..dia takut tgk cina tu rmbut kaler2 hahahahah

Queen said...

rambut anak buah sama rambut hubby lagi kerinting gile2....agaknya nanti dapat anak pun kerinting jugak ler...

caranya, guna sikat yang bulat tu...memang berkesan menangani rambut curly2 dia tuh..ekekkeke

LiAnA said...

hahah rambut Aqil pun kdg ku yg potong kalau hubby tak sempat.. guna mesin jer.. melalak gak tp terpaksa ler.. kalau tak muka dia mcm girl rambut dh panjang kekeke

hannah tu kalau kerap potong rambut dia mesti lurus mcm biasa..

Ella said...

wah tukang gunting tak bertauliah plak!..

i dr dulu problem bila gunting rambut anak.
mmg selalu suruh kedai, sbb dia tak reti duduk diam.

mmg 'bercinta' kalau bab potong rambut dia.

btw - rambut hannah cantik..

JiEjAh_DeEn said...

hehehehe hannah tetap cute.
tp ka eynda mmg curly tu akan hilang , anak buah saya masa kecik curly mcm hannah tp sekarang bila umur 8thn semakin hilang curly tu :D

Farra Dhelina said...

alowhhh kak..sayang nye!! saya minat dgt dgn rambut hanaaa... syg nya kakk...

tifa said...

Sayangnya gunting rambut hannah tu. Sanagt cantik okay .Macam baby doll. Orang lain sibuk nak perm n color, tapi hannah tak yah . Hannah , bagi auntyla rambut tu :)

Chik Na said...

bape upahnya kalu eynda gunting rambut chik na yang panjang mengurai nih..he he he :-)?

p/schik na pun selalu gunting hujung rambut sufia supaya senang nak sikat..

Cik Emi said...

hahaha haru btol.. mujor la budak kecit tuh tak pasan

Fa'e said...

hehe...ada bakat jadik tukang gunting nih! k fae & anak2 dh ada tukang gunting khas (mr hb) la eynda, kalo x boleh gak cuba perkhidmatan eynda...

IxoR@ said...

rambut hannah macam baby doll! sgt jeles....hehehehe...

rileks je dia leka makan...klu dia perasan mau terguling-guling kot...

;D

Ena said...

CANTEK LA KAK RAMBUT HANNAH CAMTU.. PANDAI AKAK GUNTING KAN!LEH LA BUKA KEDAI PASNIE..

iNa said...

nk sgt gunting rambut Nabila...
tp hubby x bg plak..huhu..
tgk hannah...cumel je... :)

zarin said...

rambut hannah ni kalau gunting tk cantik pun nampak cantik gak sbb dia curl ori gitu :)
jelesnya ngan kaler dia tuh..

NeenaAnuar said...

alamak!! *tepuk dahi*

sayangg nyer kak.. cantik tu rambut hannah... Neena nak sgt rambut cam dia tu... sib baik Eynda gunting sikit jerk kann.. kalau banyak abis lah! hehehe...

sue said...

Sayang la rambut hannah tu..

Akak bg free pun sue tak mo akak potong..nanti jd cam abu bakar elah plak..hak..hak....

d.a.m.i.q.u.l.a said...

waahh mcm anak org putih betul kaler rambut hannah.ala2 blonde gitu.comey!

Azmiezas said...

Sayangnya rambut Hannah..dah kena gunting..tapi kan Eynda, kita rasalah, lepas ni mesti curl tu kuar lagi pasal anak buah kita pun rambut cam tu gak, curl tu cuma hilang bila dia dah sekolah..

MAKCIK REHAN said...

kaler rambut hannah mcm rambut patung barbie.. burgundy ke mahogany org sebut kekeke [bukan manohara okeh]

saya trim rambut depan aisyah lagi hazab kak..ekekekek

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ok sis...
i nak mohawk...
hehehehe...

Some1...somewhere...somehow... said...

klau gunting ke Nilai ni ada extra charge x..? muahahhaa

Lady of Leisure said...

hehe.. hannah leka makan smp tak perasan rambut dia kene gunting ey hehe... tapi lady sangat suka rambut hannah yg curl keperangan ni...

m@ said...

dpt ikat skit jelah pasni...
cantek ambut dia 2-3 tone.;)
nampak pipi hannah mcm kueh pau lah...aiseyyy geramnyaaa!

Softtouch [Hanim] said...

cantiknya kaler rambut hannah..berkenan sgt2...pastu ngan curly2 tu...cantik....dahlah hannah comel..sepadan rambut ngan hannah

eynda said...

Rosma...eynda pun tengah berkira-kira nak potong pendek rambut ni...hubby bagi green light...tapi takut nyesal pulak dok tengok rambut panjang org lawa2 :-D

eynda said...

Ana...sama ek...dulu2 dok gunting rambut adam gak tapi adam tak suka sebab akak gunting tak elok :-p

eynda said...

sisdee...eynda plan nak bawak gi salon tapi tu la takut melalak je lebih...last2 balik cam tu je nanti hehe...

eynda said...

Queen....sebelah hubby akak kerinting lagi halus....belah akak ni curly cam hannah tapi bila besar jadi beralun gitu...ada sikat yg jarang skit tu...bila sikat tak kusut kan..mana pi ntah...lupa nak beli yg baru...

eynda said...

liana...rambut boboy senang kan ada mesin tu....girl ni susah skit...

eynda said...

Ella....thanks...adam dulu pun kam gunting je rambut dia....memula eynda buat...lama2 hubby komplen tak elok haha...hubby ambik alih...sampai la dah sekolah darjah satu baru bawak dia gi kedai rambut :-D

eynda said...

Jiejah...tu la kalau ikut pengalaman eynda, tak curly dah nanti...sayang kan :-(

eynda said...

Farra...alaaa..akak pun mula2 sayang gak...tapi rambut dia dah ala-ala macam kena chewing gum kusutnyer haha...terpaksa korbankan skit..lepas ni lambat lagi kot nak kacau :-D

mrs.ecam said...

hannah rmbt camne pong still cute....
geram nk cobit2 pp die...ngeh3

eynda said...

tifa...ada setengah org tanya eynda kalerkan rambut hannah ke? Uikkss...takde keje nak kalerkan rambut anak... :-p

eynda said...

chik na...ikut cm boley?? Gunting 2 cm = RM20 :-p

Ha'ah bila dah gunting ni kurang kusut skit bahagian hujung tu...selalu tersimpul kan...

Mia-Ina said...

alololo..hannah dh kena potong rambut....huhu...

eynda said...

Emi...tu la memang dia tak kisah langsung sebab leka makan nasi siap nyanyi2 hahaha...

eynda said...

Sis Fa'e...nasib baik dah ada tukang gunting sendiri...sebab eynda nak caj mahal skit...nak kena pi Jepun nun kan hehe...

eynda said...

Ixora...kalau dia tau rambut dia kena gunting agaknyer dia lari satu rumah...lagi le teruk rambut gunting tak siap....senget!!

eynda said...

Ena...rambut hannah curly sebab tu tak nampak cacat kat mana2...padahal akak hentam gunting je tu :-p

eynda said...

ina....akak sayang nak gunting rambut hannah...tapi terpaksa :-D

eynda said...

zarin...tu la kan tak nampak pun kat mana senget benget mama dia gunting haha...kesian hannah :-p

eynda said...

Neena...skittt jek hehe...sayang nak gunting banyak2...lepas ni biar panjang skit...rambut neena cantik....akak nak rambut cam neena la :-D

eynda said...

Sue...abu bakar elah kekekeke....mana tau jadi trend kalah rambut posh beckham :-p

eynda said...

damiqula...tq dear...rambut asli tau...tapi besar nanti tak tau ada lagi ke tak kaler tu ...

eynda said...

azmiezas....eynda ingat2 dulu rambut eynda pun kurang curly bila naik darjah 1...sebab potong pendek ala-ala princess diana tu...

eynda said...

MR...hubby ada cakap try potong rambut depan hannah...akak tak berani sebab rambut dia curly kan...kalau macam rambut SURI baby tom cruise tu senang skit nak handle :-D

eynda said...

meniti senja...mohawk ek..nanti akak try google cemana cara nak gunting rambut gitu...maklum la tak bertauliah haha..

eynda said...

wyra...tolong masukkan sekali kos minyak + tol + makan minum + hotel separuh hari :-p

eynda said...

Lady...ha'ah siap nyanyi lagi sambil tengok tv :-D Memang dia tak perasan sebab sambil2 akak sikat rambut dia akak zass slowly :-p

eynda said...

Ma...ha'ah takleh ikat tinggi2 dah..nampak ketot je rambut hehe...pipi macam pau sejak hari2 makan eskrem :-D

eynda said...

Hanim...tq :-)

eynda said...

Mrs.ecam...nak cubit pipi boleh tapi readykan eskrem dulu :-p

eynda said...

Mia...gunting sikit je :-)

feenaz's world said...

lawa kaler rambut hannah...perang gitu...memang baka kak eynda ker?....

sLEEping BEauty said...

comel.sygnye eynda potong..tp takpe kot nnti tumbuh balik,hrp2 stay curl~ wink*

zailamohamad said...

Cantik betul rambut Hannah tu;)

Shariz said...

rasanya kalau potong selalu takut nanti curl tu hilang....mcm Arif ni, shariz asyik gunting rambut dia...skrg dah tak curl dah....tapi dia budak laki takpe....ni hannah comel sgt rambut curl, kena maintain ... hehehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

cepat google sis...
tak sabar nak potong nie...
dah panjang sgt dah...
hehehehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails