Monday, January 11, 2010

Sunday @ SACC Mall.

Eynda rasa ada 2-3 orang dah yg tanya eynda cemana nak besarkan gambar macam dlm blog eynda ni...alahai...nanti eynda ingat balik yer...memang ada niat nak share cemana eynda buat tapi belum ada masa nak cari balik bahan2 yg eynda guna....nanti ekkk...tapi cara eynda tu kena ada kerajinan skit la...setiap keping gambar kita kena edit size secara manual kat edit HTML hihi....




Citer hari ahad....
Hari sabtu masa kami sibuk2 kat Cahaya SPK, MIL call....dia ada kat Melaka dgn SIL....pegi rumah BIL eynda hari tu la...masa kami pegi Melaka tu....actually MIL & anak menantu pegi johor shopping pasu katanyer....pasu cemana tak tau la....pas tu on the way nak balik kedah, MIL nak singgah Shah Alam nak bagi barang kat cucu2 dia...barang tu BIL yg melaka tu beli kat London....tapi MIL takmo singgah rumah sebab SIL nak shopping kat SACC Mall...so semua berjumpa kat SACC Mall la utk lunch sesama....



Yummyyyyy.....MIL suka noodles in tomyumkung kat Secret Recipe...kami le perkenalkan kat dia dulu....terus jadi feveret dia hehe....BIL pun pilih menu yg sama....MIL eynda tu ada gastrik....so kami jadi geng la sekarang haha....




Serius betul muka MIL...nampak risau pun ada...lupa apa yg disembangkan sebab eynda asyik snap gambar je.... :-p
SIL eynda merangkap bekas guru sekolah menengah eynda tu pun pilih noodles in tomyumkung...sebelum tu dia makan banana split...wow :-D




Ni biras eynda yg vouge gitu..orang shah alam gak....kalau bagitahu umur dia mesti tak caya...nampak muda dari eynda huhu....anak dah besar2....beauty & health concious ;-)




Adam & cousin.....




Nak jugak dia order spagheti meatballs....tak habis pun....paksu (BIL eynda) dia yg perabih ...  :-D



Hubby order laksa singapore....masa nak snap gambar ni adam pot pet pot pet berleter sebab mama dia asyik nak snap gambar je....sebab tu gambar banyak blur sebab hati tak senang orang dok bising kalau eynda ambik gambar...kalau eynda nak snap gambar jangan tegur boleh ke tak boleh....mesti lari mood :-p




Ini eynda punyaaaa....
Grilled Dory bla bla bla....tak kenyang....tak puas hati sebab anak2 biras order fish & chips dapat fillet 2 ketul setiap pinggan....tapi yg eynda order ni sekeping je ikannyer pas tu nipis benar.... :-p


Oleh kerana SIL yg belanja semua makanan kami, dia tanya la kot2 nak makan apa-apa lagi...hubby eynda order blueberry cheesecake....eynda hampir2 order choc moist cake....hubby pun tak perli sebab dia tau eynda kena makan! Tapi atlast tak jadi order la....takut tak habis.....minum je apple kasturi segelas....kenyang le jugak tu :-D

Takpe....banyak benda lagi nak makan ... kan gap 2-3 jam sekali kena makan hehe...takyah makan banyak2 sekali harung :-p




Hannah tak makan apa....dia tido...
Tapi lepas2 tu dia bangun bagi fries skit...tertido balik..hhmmm...biar je dia..letih apa ntah....


Dah habis lunch, SIL pi shopping kat PKNS plak....MIL ajak duduk kat tingkat 2...ada kerusi banyak katanyer....wah!! MIL eynda dah tau selok belok SACC Mall hehe...maklum le tempat feveret SIL....masa lepak2 ni Hannah terlepas dari stroller....cousin dia ada tolong ngasuh kat situ...BIL pun ada...MIL pun ada....apa lagi....eynda & hubby ambik kesempatan merayau berdua ...

Tak jauh pun...
Masuk Macy je hehe....



Tengok curtains....dari kami masuk sampai kami keluar takde sape layan kami kat Macy....senang hati tengok2 curtains...kalau ada SA ngekor payah...




Nak letak kata mana nanti tu??




Pas SIL habis shopping diaorg nak betolak balik ke kedah...BIL lak balik Melaka ler...
Pegi kat parking lot sebab diaorg nak pass sesuatu kat adam & hannah....anak2 biras pun dapat....BIL beli kat London masa dia pegi sana...



Wohoooo...suka la Adam!! Thanks paksu... :-)




Hannah pun dapat jugak...patung2 watak dlm Toys Story.....




Ni part Hannah paling suka...dia tau dah....SACC Mall kalau lalu kat LG mesti ada eskrem....nasib baik eskrem tu RM0.99 je...eynda bagitau hubby " sembilan puluh sembilan kupang" kekekekke.....

Hubby kata apa daaaa....sembilan kupang sembilan duit!!

Hahahaha.....minah utara celup kaaa??? :-D



Kete sudah kotor....hubby singgah basuh kete kat tesco extra....

Eynda layan majalah sambil minum sirap bandung.....sejak dapat gastrik eynda dah tak minum kopi.... buat sementara ni stop dulu...ehhh...boleh pulak kan...sebab ada pengganti kopinyer...nanti eynda citer ekkk...

Time ni hubby bawak anak2 pegi tengok kat kedai2 dlm tesco tu....ada pertunjukan orang lebah....tapi shownyer lambat lagi...malam....pagi pun ada...so diaorg tengok lebah je la.... :-D



Satu lagi utk Hannah dari london....thanks paksu...
Utk umur 3-4 tahun....baju maybe muat....seluar kena tunggu hannah 4-5 tahun kot baru muat hehe...





Balik rumah sudah lapar.....sebab ada cupcakes!!
Sebijik kecik RM3.... sekali sekala ok la...dua kali dua kala bengkrap lorrr....

Jom makan....errkkk...tinggal lagi 2 bijik hahahah....






** Today dah start workout.... poco-poco gaya makcik Denise Austin (Fat burning dance mix)....lega sebab berpeluh....




10 comments:

sisdee said...

sedapnya cupcakes...huhuhu sungguh menyelerakan...hehehhe

cute je hannah tido kan..nk gak dia still dok dlm tu..sarah..jangan harap :(

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hannah²...
kamu nie...
hehehehe...
sgt comel la hannah nie sis...
i suka tgk muak die...

Mia-Ina said...

wah kak eynda dah jd photographer ni..kemana2 je pasti snap....

Lady of Leisure said...

syoknya adam n hannah dapat ole2 from london...

zailamohamad said...

sedapnya cupcakes!!

dilaOHdila said...

apepun keadaannya HANNAH tetap maintain ayyu....he he he

IdzaLia said...

cupcakes tu cantik sayang lak nak makan kalau lia le.. hihi...

Kaseh said...

eynda dearie..beli cuppies kat mana eik.. kaseh dari arituh teringin nak cuppies ni...

m@ said...

best bace n3 akk yg ni...:)

cipok said...

tumpang lalu..hehe..
kebetulan walking kat sini..just nk tanye..
akak beli cupcake kt area s.alam ke?
kat mana???
nt emel saya kotakidopkero@gmail.com
nk bg adiah kat mak..
hehehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails