Monday, January 11, 2010

Cahaya SPK Lagik.....

Bila la nak pindah kan....dengar citer pegi tengok rumah tiap2 minggu kekekeke....satu haper pun belum buat kat rumah tu :-p
Macam-macam dugaan datang sejak kami dapat kunci rumah....tapi kami tahu setiap yg berlaku ada hikmahnyer....contohnyer dlm pencarian kitchen cabinet etc....kalau orang dengar mesti macam kami ni cerewet sangat2....ada je yg tak kena & tak puas hati....hanya kami je yang tahu....hikmahnyer lama kelamaan dari caj yg mahal dan tak berbaloi kami mula dapat tawaran yg lebih murah & berbaloi...mungkin boleh berjimat sikit :-)


Dan hari sabtu lepas kami ke Cahaya SPK lagik :-p
Letih la ulang alik selalu tapi apa satu pun tak buat lagi.....what to do kan...selagi tak dapat apa yg kami nak selagi tu la tak start apa-apa... (so memang cerewet la kan haha)...



Menantikan mereka-mereka itu....see...nampak tak kulit eynda ada bintik2 hitam...euuwwww...




Mereka yg ada appointment dgn kami @ 4pm tapi datang @ 4.30pm..... sampai2 je terus Sara tu mintak maaf sebab lewat...muka dia pun dah pucat takut2 kami ni jenis pelanggan yg akan sembur dia sebab datang lewat....tapi kami sengih2 je...tak kisah la...



Anak dara yg mula2 main elok je dgn abang adam....bila datang mereka2 itu terus Hannah buat peel...nak itu nak ini...macam dibuat2 pulak....nasib baik dia ok balik bila suruh main batu2 kat luar rumah tu....nampak dahi dia?? Lebam!! Lasak sangat malam2...lompat sana sini kat ruang tamu last2 benjol dahi tu....




Tengah buat perangai....




Sebab dia asyik nak pegang benda yg Sara pegang tu....itu alat pengukur yg ukur guna cahaya laser aje....harganyer RM700.... Hannah dapat je peluang dia tekan2 benda tu buat macam henpon!!

"Nak henpon aunty Hannah..." katanyer....

Bila masa dia jadi aunty Hannah haha....Hannah dah boleh cakap2 yg boleh kita paham skit la...tapi ayat masih tunggang langgang :-D



Masa ukur wardrobe kat tingkat atas...kat bilik eynda ni...bukak tingkap wah!! angin macam kat tepi pantai....maknanyer rumah eynda nanti tak berkuap sangat la....Adam lepak tepi tingkap je sebab nak rasa sejuk....




Seperti biasa Hannah kena kurung dlm jakuzi hehe....buat masa ni dia tak reti nak keluar sendiri dari jakuzi tu...lagipun dia suka lepak2 dlm jakuzi ... senang mama & ayah settlekan keje....



Harap sangat setakat ni je pencarian kami utk bahagian dlm rumah...plaster ceiling....wardrobe....cat rumah....bla bla bla... lepas ni boleh terus buat reno dlm rumah....


6.30pm baru habis appointment kami tu...keletihan...terus balik rumah....sebelah malam hubby pegi kenduri tahlil arwah isteri member dia hari tu....eynda & anak2 stay kat rumah je....








21 comments:

adikmanje@ellyazarmilia said...

adikpun dah start naik jeragat kat pipi tau...org kata kalau lepas beranak no 2 naik...sure akan terus naik banyak....ni baru beranak sorang dah naik..mcm mana..huhuhu...mungkin keturunan kot...mak adik banyak jeragat tu kat pipi...

adikmanje@ellyazarmilia said...

amboi...pandainya Hannah...ingat menan la tu kot...memang sejibik iicah...nak apa2 wat la mengeliat2 cam tu...paling best kadang siap melalak lagi...

d.a.m.i.q.u.l.a said...

kak eynda,tape jadi cerewet skali skale.kite yg byr,kite deserve the best service.kalo tak tegas nanti kontraktor pijak kepale hehe

BULLET said...

rilek je hannah ade tempat lepak...sure la sejuk dalam tu kan...sian dia

tifa said...

Itu bukan cerewet...pada tifa survey sangat bagus kerana kita kan dapat the best price:)Kita yang keluarkan duit pun. Lagipun, Buat apa beli benda yang sama pada harga yang mahal betul tak ?

Ella said...

kalau utk rumah biar buat yg terbaik eynda.

Biar lambat aka cerewet asal hasilnya kita puas hati.

For me deco umah ni tak boley sekali jalan, takut menyesal di kemudian hari..

Mrs. Aiza (Nis) said...

Eynda..sama lah mcm kita. Dah dpt kunci 3 dari oct sampai skrg masih tak buat apa2, jiran lebih 50% dah pindah. Byknya keje nak buat kan, tergendala kejab sebab hairee sakit pastu melarat kat kami. Next week insyallah buat wiring..wiring pun dah makan riban kan sebab nak hack wall, pastu baru ubah suai bentuk rumah tutup wall, plaster ceiling pulak, cabinet pulak, ini lah itu lah. rasa malas nak pindah lah skrg

Just Call Me Bitt said...

betul tu kak time dpt kunci macam2 dugaan. Yg penting kena sabau dan plan dgn baik. baik akak pasang kipas, lampu semua dulu sebab selalu p sane kan..so tak de la bergelap or panas bila time nak tunggu nak tengok org tu pasang semua benda.. ;)

sue said...

Tak pa kak..biar lambat asalkan hasilnya puas hati...

LiAnA said...

takpe eynda.. cerewet skit utk kebaikkan.. nanti kalau kelam kabut kita gak yg kena tanggung..

perangai Aqil pun sama je.. kalau kat umah ok jer.. dengar ckp.. tp kalau kat luar mulalah tunjuk ngada2.. geram je... nk marah kang org kata apa lak kekek

IdzaLia said...

memang kena cerewet dan teliti sbb melibatkan duitkan.. buat apa byr lebih tp kualiti sama dgn yg bayar murah..

ComeyBelako said...

adeh la eynda...muka putih bersih licin pun dok risau. kalu kita kat sini tatau la. leh pengsan eynda tengok.

zailamohamad said...

Eynda, takpe cerewet sket asal kita puas hati..huhuhu..bila tengok umah eynda, zaila pon teringat kat rumah zaila yng baru beli tu..sampai skrg tak dapat lagi kunci sebab payment tak settle2 lg..loan dah lama lulus tapi beci ah ngan karenah lawyer yang malas buat keje ni..huhuhuhu

Ayu said...

kak eynda, mmg wajib kena cerewet psl rumah sbb kita akan duk rmh tu tiap2 hari dan myb smpai akhir hayat kita..tkpe, buat slow2 jnji kita puas hati..

Ayu said...
This comment has been removed by the author.
illa said...

Sama la sy..dh dpt kunci lom duduk lg..cerewet takper utk umah sdrik jugakkan..xsabar nk tgok umah akak nnt..

Farra Dhelina said...

kak,nnti wat hse wrming jgn lupe jmput tau!! hihi..best kan ade rmh sendiri..

kish kan hannah utk kita kak..geramm..mcm ank omputehh ;p

Lady of Leisure said...

takpe kak lambat skit janji puas hati.. sbb dah masuk rumah tu nanti kita yg nak menatapnya hari2... mesti kita nak yg terbaik kan..
:)

sLEEping BEauty said...

biar cerewet sikit, nanti hasilnya pasti meletop+mantop gitew...hehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hannah nampak nye tak sabar tue nak tinggal situ...
hehehehehe...

Mia-Ina said...

klu la dpt umah impian mcm kak eynda ni..waduh..bestnya..didoakan semoga akak dpt the best thing to design ur home k

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails